Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, myslite ze uz budu rodit?? Jsem dnes 36+4,v utery jsem byla na kontrole u dr- otevrena na spicku prstu ale vcera lehke kontrakce, bolest v podbrisku a slabe krvaceni a v porodnici rekli ze otevrena na dva!! Bydlime od porodnice 5 min autem, tak me pustili domu. Porad mam ale tvrde brisko a tlak a pobolivani v podbrisku? Myslite ze se to blizi? Mel to nekdo podobne?? Diky za odpovedi:)
už jsi otevřená nebo čípek je propustný? Já bych řekla že jen čípek ne? To znamená že můžeš rodit ale nemusíš, není to nikde dané.. a ty bolesti a tlaky bych řekla že poslíčci ![]()
Janichka píše:
Cipek je prej krehky a otevrena na dva prsty
Takže čípek stále máš, tudíž je čípek propustný na dva prsty, dokud čípek nezmizí úplně nemůžeš se začít otevírat ![]()
Tak chystá se to zřejmě hezky, ale to může znamenat, že porodíš ještě dneska stejně jako že tu budeš do TO nebo i dýl. Tohle ti nikdo neřekne, ani vnitřní vyšetření už v tomhle není směrodatné, je to jen věštění z křišťálové koule ![]()
Každopádně pokud máš čípek propustný na dva prsty, tak bych s odjezdem do porodnice neotálela, ani kdyby praskla voda a nic se jinak nedělo, já taky bydlím 5min od porodky a rodila jsem 20min po příjezdu ![]()
Tak já měla bolesti od 35tt a bez čípku…
Rodila 39+3 (otevřená na 3 už 10dní)
jako by si mluvila o me kdyz sem rodila tak to bylo stejny ve ctvrtek na kontrole nic v noci se slabim krvacenim a bolesti zad do porodnice otevrena na dva prsty propustena domu a v patek vecer znova stim ze sem si myslela ze me zase pusti domu ale to uz bylo ono a za dveš hodiny malej byl na svete, Pokud bydlite tak blizko tak by si mela jit projistovu, ja razim rceni radsi dvakrat zbytecne nez jednou pozde tak drzim palecky
Ahoj,
no to ti nikdo neřekne, já už taky byla jaksi načatá, dle doktora. Pak týden před skutečným porodem bolestivé kontrakce, leč nepravidelné … už jsem to chtěla mít za sebou. Pak mi v noci praskla voda, začali pravidelné kontrakce. Nakonec porod od prasknutí 12 hodin a kdyby mi jeden hodný doktor nempomohl, tak jsem možná doteď
Pořád jsem byla na 2 prsty a nehýbalo se to i přes velice bolestivé kontrakce.
Ono můžeš být otevřená na 2 prsty třeba 2 týdny a pak můžeš porodit za hodinu … přeji rychlý a bezproblémový porod.
je to vazne individualni, ja byla napr. otevrena na 2 prsty s cs 8 uz 14 dni pred porodem…tak at to mas uz za par!!!! ![]()
Vcera, Ve 23:34 se mi narodila dcera dominika:) 45Cm a 2480 g:) porod trval 3hod a 30 min . Bez nastrihu jen malinko natrzena:)
Nejkrasnejsi zazitek:) mala je v poradku a krasne saje:) snad nas do stedreho dne pusti domu:)
Takze odpovidam na svou otazku:) ano uz se to chystalo:D
To je krásně vypointovaná diskuze
Moc gratuluju, taky chci takovou rychlovku ![]()
Janichka píše:
Vcera, Ve 23:34 se mi narodila dcera dominika:) 45Cm a 2480 g:) porod trval 3hod a 30 min . Bez nastrihu jen malinko natrzena:)
Nejkrasnejsi zazitek:) mala je v poradku a krasne saje:) snad nas do stedreho dne pusti domu:)
Takze odpovidam na svou otazku:) ano uz se to chystalo:D
gratuluju
Zdravím Vás,když to tu tak pročítám,odpovědi na otázky zní celkem zkušeně…Ráda bych se zeptala,jsem ve 35 týdnu těh. mám dost silné bolesti kosti u vagíny…Občas to bolí tak že nemohu ani chodit…Poradíte mi?! ![]()