Císařský řez - celkovou narkózu nebo spinal?

809
14.12.11 16:50

císařský řez - celkovou narkózu nebo spinal?

Mám naplánovaný /z důvodu neotočení se miminka/ SC, dr. nechal na mě, zda celkovku nebo spiální anestezii. Četla jsem nějaké články, vím, že spinal je asi šetrnější, ale zas se bojím toho, že budu dlouho ležák, bojím se aby mě špatně nenapíchli, té dlouhodobé „ochrnutosti“.. Vím, že po celkovce bych byla relativně fit - ale zas neuvidím hned mimi, navíc je to možná větší zátěž i pro něj, že?
Co myslíte? Jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
14.12.11 16:54

Za mě spinal, je to zážitek, vidět miminko hned a nečti si katastrofické scénáře…Celková je horší pro tebe i pro mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
14.12.11 17:03

SPINAL

Ja mela spinal a uzila jsem si porod jakobych rodila normalne!!! Je to nadherny zazitek, kdyz ti prcka vytahnou a ukazi ti ho a navic jsem ho dostala do pul hodiny az me zasili hned k sobe a byla s nim cely den po porodu s tim, ze mi ho odnaseli jen na prebalovani po dvou az trech hodinach a pak zase zpatky mi do naruce a k prsu, diky cemuz dodnes kojim (8 mesicu). Jestli budu mit i druhe cisarem, rozhodne chci spinal! nejvice bolelo cevkovani a pak samozrejme na druhy den to vstavani a ten prvni den, kdyz k sobe prichazela jizva… ale davaji kapacky od bolesti, takze se to dalo prezit… v podsate je to otoceny normalni porod - clovek trpi az po porodu misto pred nim a pri nem… Manzel byl celou dobu se mnou a videl vsechno, pak prcka natocil a udelal se sestrickama fotky a pak sel zase za mnou na sal… byl se mnou celou dobu i po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.12.11 17:06

rozhodně spinál…já se třeba bála, protože trpím na nízkej tlak a četla jsem, jak se to blbě snáší a prd… byl to zážitek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.12.11 17:11

Pokud bych si mohla vybrat, tak určitě spinál. To že jsem nebyla „při tom“ mi dodneska chybí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
14.12.11 17:28

Za mě taky určitě spinál … mohli sme mít i tatínka při porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.12.11 17:30

Sakra, tak se mi to neodeslalao :cert:

Tak znovu: Za mě jednoznačně spinál, nejen, že uvidíš hned mimčo, ale jakmile začneš cítit nohy, tak si můžeš říct o něco na bolest, to po narkoze ne, tam se probudíš a cítíš vše, takže je pak těžší to utlumit. Já měla teda akutního, ale od nápichu, přes zákrok až po šití, jsem vůbec nic necítila, takže jestli mě bude čekat v dubnu znovu, tak si zase vyžádam spinál. Rodila jsem večer, takže mě pustili na nohy až druhý den ráno a v rámci možností to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
14.12.11 17:41

Ahoj, za mě taky určitě spinal. ;) Měla jsem malou taky KP a hned jsem chtěla celkovou, ale všichni mi to rozmlouvali a dobře jsem udělala, že jsem doi toho nešla. U spinalu NIC necítíš, miminko vidíš hned a nohy ti přijdou k sobě do cca 2-3 hodin, kdy jsi stejně v rauši, že už to máš za sebou a máš krásné a zdravé miminko. Paní po celkové na JIPce sténaly, plakaly po miminku a pokašlávaly (jak tě zaintubují) a celkově to snášely hůř. byly jsme tam ten den 2 na 2, tak jsem fakt mohla srovnávat… Kdybych šla znovu, rozhodně zase spinal. :palec: Narkóza je prý v těla až rok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 17:43

¨tezko rict kdyz clovek nema vyzkouseny oboji…doktori jednoznacne doporucujou spinal…ze je to setrnejsi jak pro dite tak pro mamu..ja si to teda nijak neuzivala…celou dobu sem blila…takze mala mi byla v tu chvilu uplne ukradena …hned sem rikala ze priste jedine v celkovy anestezii…ale kdyz prijde ten anezteziolog a vysvetli co to dela tobe a mimcu tak covek vymekne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.12.11 17:45

ale je fakt ze holky co znam a rodily v celkovy narkoze lezely mnohem dyl nez ja..ja druhej den „chodila“ a mela malou u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
14.12.11 18:00
mikitaa píše:
ale je fakt ze holky co znam a rodily v celkovy narkoze lezely mnohem dyl nez ja..ja druhej den „chodila“ a mela malou u sebe…

já jsem měla celkovou narkozu a druhý den jsem musela chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
14.12.11 18:03

za mne spinál…vidíš hned prtě,není Ti špatně a nejsi oblbnutá… a co se mobility týče do 3hodin cítíš nohy a žádný dlouhodobý ležák nejsi ,je to jako po celkové druhý den šup na nohy… já měla spinál v půl 3 odpo a ráno v půl 7 jsem mastila do sprchy a v osm už jsem byla u dvojčat na JIPU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
14.12.11 18:05

rodila jsem v celkový-spinál se nepodařilo píchnout
vedle mě na posteli byla holka co měla spinál, obě jsme měli císaře v pátek ráno
obě jsme 9hodin po císaři šli do sprchy, obě jsme měli od první minuty miminko o sebe, obě jsme šli druhý den na normální pokoj a miminko jsme si tlačili před sebou v postýlce
já řvala bolestí když jsem procitla, pak už to bylo jen lepší a lepší, kolegyně vedle byla vysmátá, jak postupně přicházeli nohy k sobě tak řvala bolestí ona

takhle porovnávám císaře já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
14.12.11 18:10
goldenka píše:
rodila jsem v celkový-spinál se nepodařilo píchnout
vedle mě na posteli byla holka co měla spinál, obě jsme měli císaře v pátek ráno
obě jsme 9hodin po císaři šli do sprchy, obě jsme měli od první minuty miminko o sebe, obě jsme šli druhý den na normální pokoj a miminko jsme si tlačili před sebou v postýlce
já řvala bolestí když jsem procitla, pak už to bylo jen lepší a lepší, kolegyně vedle byla vysmátá, jak postupně přicházeli nohy k sobě tak řvala bolestí ona

takhle porovnávám císaře já

mám úplně stejnou zkušenost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
14.12.11 18:11

Já jdu v pátek na císaře a jdu na spinál. Jak píšou holky, nečti žádné katastrofické scénáře.
A jestli goldenka řvala bolestí, tak je to chyba doktora a sestry, co se o ni pak starali, měla být krytá analgetiky. Nepočítej s katastrofama!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí