Zamítnutí porodného

799
14.12.11 13:39

Zamítnutí porodného

Ahojky, tak právě dnes mi zamítli porodné a to kvůli přesahu o 89Kč. Chtěla jsem se zeptat, jestli se s tím dá ještě něco dělat, nebo už je to konečné rozhodnutí? Jsem naštvaná, kdyby jsme přesáhli o pár tisíc tak mě to tak nenaštve jako o 89Kč. To je uhozené :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
14.12.11 13:42

Tak s tím člověk fakt nic neudělá.Naštve to,a chápu.

• Citovat
  • Upravit
17226
14.12.11 13:44

Ahoj, omlouvám se za blbý dotaz,ale ono se porodné schvaluje na základě příjmů? Já měla pocit, že se dává automaticky(teda na žádost matky) k 1.dítěti? Já teda ještě rodila v době, kdy se dávalao na každé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
14.12.11 13:44

Bože, tak ať si to sežerou! Kdybych jim měla něco zaplatit já, tak jsou neúprosní. Nechci být sprostá, tak radši končím!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.12.11 13:47
zoubky píše:
Ahoj, omlouvám se za blbý dotaz,ale ono se porodné schvaluje na základě příjmů? Já měla pocit, že se dává automaticky(teda na žádost matky) k 1.dítěti? Já teda ještě rodila v době, kdy se dávalao na každé dítě.

Ano, nesmíš přesáhnout nějaký násobek živ. minima a jen na první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
katja376 píše:
Bože, tak ať si to sežerou! Kdybych jim měla něco zaplatit já, tak jsou neúprosní. Nechci být sprostá, tak radši končím!!!!

To mě moc mrzí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka

Už s tím nenaděláš nic. :roll:

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
14.12.11 13:48
katja376 píše:
Ahojky, tak právě dnes mi zamítli porodné a to kvůli přesahu o 89Kč. Chtěla jsem se zeptat, jestli se s tím dá ještě něco dělat, nebo už je to konečné rozhodnutí? Jsem naštvaná, kdyby jsme přesáhli o pár tisíc tak mě to tak nenaštve jako o 89Kč. To je uhozené :,(

Cifra je daná, pokud jí přesáhneš byť o korunu, tak bohužel. Pokud dobře počítali, tak nemá smysl se odvolávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.12.11 13:48
Gina108 píše:
zoubky píše:
Ahoj, omlouvám se za blbý dotaz,ale ono se porodné schvaluje na základě příjmů? Já měla pocit, že se dává automaticky(teda na žádost matky) k 1.dítěti? Já teda ještě rodila v době, kdy se dávalao na každé dítě.
Ano, nesmíš přesáhnout nějaký násobek živ. minima a jen na první dítě.

Děkuji. Zase mě utvrzují v názoru, který by mohl vyznít dost rasisticky vůči jednomu typu obyvatel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
14.12.11 13:51
zoubky píše:
Gina108 píše:
zoubky píše:
Ano, nesmíš přesáhnout nějaký násobek živ. minima a jen na první dítě.
Děkuji. Zase mě utvrzují v názoru, který by mohl vyznít dost rasisticky vůči jednomu typu obyvatel :zed:
:palec: :palec: :palec: Tak nějak :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.12.11 13:51

Bohužel nějaká hranice být musí… Když přesáhneš o 89,–, tak by ti ho ještě měli dát, ale když je to víc, jak o 100,–, tak už třeba ne? To zas budou vytočení ti, co to přesáhli o 101,– :nevim: Naštve to, chápu, ale bohužel, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
14.12.11 14:10

Kamarádce to uteklo asi o 42 kč :? Bohužel je to bordel,ale nic neuděláme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.11 14:15

Aby uplatnovala narok nesmí přijem přesáhnout více nez 2,4 násobek životního min.. To je: 10752kč. A jestě k tomu maji narok jen prvorodicky… já jsen se nahlasila bez partera a porodne jsem díky tomu dostala..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.11 14:32

Teď jsem na to koukala - jedné věci nerozumím - čistý příjem jako čistá mzda tedy mateřská cca 8tis a výplata manžela, nebo to, co nám zbyde skutečnš na život? Protože nám z jeho výplaty zbydfe po zaplacení hypotéky a jeho alimentů (ty alimenty se snad odečítají, ne?) 2500,–..nebo na to, že živí další dět se*e pes a nedostaneme tedy nic? Jen se ptám, to mi jasné není :nevim: Všechno můžeme papírama podložit.

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
14.12.11 14:33
Anonymní píše:
Aby uplatnovala narok nesmí přijem přesáhnout více nez 2,4 násobek životního min.. To je: 10752kč. A jestě k tomu maji narok jen prvorodicky… já jsen se nahlasila bez partera a porodne jsem díky tomu dostala..

Já myslim, že ta hranice je vyšší, nějak necelých 17 000,– :think: A kvůli tomu nenapsat partnera do RL, mi příjde trochu divné. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100