Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,dobry den…
jsem 3mesice po porodu sveho syna a neni den kdybych si na nej nevzpomela,byl to pro me tak silny emotivni zazitek,neco tak uzasneho…
tehotenstvi jsem mela hrozne narocne-nescetnekrat krvaceni,bolesti,klidovy rezim a zakaz skoro vseho,asi do 8mesice jsem prolezela,proto jsem se tesila az to budu mit za sebou,vsichni me strasili a ptali se,jestli se porodu bojim,ale ja se jen tesila
pritom jako prvorodicka jsem nemela potuch do ceho jdu…
Nevim jestli TEN nahore existuje a za to cele snazeni,potrat,nove snazeni a tehotenstvi mi nadelil na „oplatku“ takovy porod…
Mlade se rozhodlo prijit na svet v noci,probudila me silena krec ze spani,po vane naskocili poslicci po 5minutach a supem jsme jeli do 20km vzdalene porodnice,kde jsem byla uz na 5cm,bolest byla silena,ale ja myslela jen na Maxe,ze to proste musi byt,ze to proste jednou skonci a jej budu mit v naruci…Nestihl se ani jeden z mych planu,predporodni priprava a slo se na vec…Mela jsem super PA a pritele,kteri vytvorili uzasnou atmosferu…Porod trval od prvni kontrakce 6hodin,nezapomenu na tu bolest,jak jsme bojovali s hlavickou,prvni krik syna,prni dotek,jak jsme na sebe koukali v naruci…
mam ted maleho na rukach ,slzy v ocich,bez vahani bych si to zopakovala…
VIM,ZE SPOUSTA MAMINEK MELY PROBLEMY PRI PORODU,TRAPENI,JASE TU ANI NECHTELA CHLUBIT,JEN JSEM POTREBAVALA VYPUSTIT TEN VENTILEK V SOBE
A ZEPTAT SE,JESTLI TO NEKTERATAK MELA A NEBO MA TAKY TAK…
DEKUJI VAM ![]()
Ahoj,
tak u me uz je to trochu dyl,malymu bude rok,ale neni dne,kdybych si na tehotenstvi nebo porod nevzpomela.I kdyz u nas to pohodove az tak nebylo,ale dost casto a rada si to „vybavuji“ a prozivam a premyslim o tom znova.
Je to jakoby to bylo vcera a pritom ubehlo jiz 12mes.
Bude to pro me velka stopa v mem zivote asi uz navzdy ![]()
Také na oba porody ráda vzpomínám. Pokaždé při kojení jsem měla slzy v očích
Kdyby to šlo, mám další a další miminko…těhotná bych mohla být pořád ![]()
Hodně zdraví pro tebe i miminko ![]()
Já tě úplně chápu, měla jsem a mám to stjeně. Je to pro mě neskutečný zázrak a dojímám se její přítomností denně! Užívej si toho svýho broučka, co to jde! Hrozně to letí!
Mě se po poru občas také zasteskne. Ikdyž je to nepochopitelné, přestože to bolelo ale ta chvilka se dala vydržet. Já dostala slabé bolesti v devět večer. V pět hodin ty bolesti mě nutili měnit polohy, ale bolest můžu přirovnat k silné menstruaci. Přesto manžel řekl, že jedem do porodnice že kdyžtak nás pošlou domů. Tam mě prohlédla Dr. a byla jsem na osum centimetrů otevřená a šlo se rodit. A v osum ráno byla na světě.
ale to jak vyskočila byl nezapomenutelný zážitek ![]()
já to mám hodně čerstvé a mám za sebou taky krásný porod, takže ti úplně rozumím
![]()
Vzpomínám ráda na oba porody,je to krásný a nezapomenutelný zážitek.A ta bolest za to stála
Snad ještě někdy v budoucnu si jedno miminko pořídím
A porody jsem měla oba dost rychlé naštěstí ![]()
holky,pro me bylo tehu spis horor,mela jsem vazne hodne problemu,komplikaci…svetle chvilky byly pohyby,utz,chystani vybavicky a takove ty pekne veci…
ja bych si to zopakla,ale bez tehu
takze mam smulu
ja bych sla ted jen do toho porodu…vim,ze cas zahoji jizvicky i v myslenkach na tehu a mozna nekdy…,kdo vi ![]()
HOLKY,ASI MAM NEJAKE PRODLOZENE SESTINEDELI,JAK SI VZPOMENU NA TEN MUJ A CTU I VASE PRISPEVKY,TAK RVU JAK ZELVA,JESTE ZE BOBEK SPINKA A NEVIDI ME SLZICKY ![]()
Mám to taky tak. Porod byl úžasný, strašně ráda vzpomínám a šla bych si to zase zopáknout.
Příspěvek upraven 17.05.16 v 14:49
porody mám za sebou dva a na oba strašně ráda vzpomínám, byl to neopakovatelný a nádherný zážitek! ![]()
RadanaH píše:
holky,pro me bylo tehu spis horor,mela jsem vazne hodne problemu,komplikaci…svetle chvilky byly pohyby,utz,chystani vybavicky a takove ty pekne veci…ja bych si to zopakla,ale bez tehutakze mam smulu
ja bych sla ted jen do toho porodu…vim,ze cas zahoji jizvicky i v myslenkach na tehu a mozna nekdy…,kdo vi
Pro mě byl horor,že u obou těhotenství jsem věčně jsem zvracela,nebo ležela v nemocnici na kapačkách párkrát
To už bych taky nechtěla zažít ![]()
Saroya píše:
já to mám hodně čerstvé a mám za sebou taky krásný porod, takže ti úplně rozumím![]()
Jeee, moc gratuluji k Jonáškovi…
![]()
Jinak já to měla spíš naopak. Pohodové bezproblémové těhu a dlouhý bolestivý porod…takže já spíš s láskou vzpomínám na těhotenství než na ten nekonečný porod. Ale čas to stejně otupí a já už se tak trochu těším na další.. ![]()
lucy1980 píše:Saroya píše:Jeee, moc gratuluji k Jonáškovi…
já to mám hodně čerstvé a mám za sebou taky krásný porod, takže ti úplně rozumím![]()
![]()
děkuju
![]()