Císařský řez - celkovou narkózu nebo spinal?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
617
4.1.13 16:40

Tak já jsem si prošla porodem i císařem jak v celkovce tak epidural…no a kdybych si mohla znovu vybrat, tak asi celkovku…já vím, že člověk vidí miminko, ale mě po celkovce bylo úplně super, jen mě po probuzení bolela jen jizva samozřejmě, ale jinak ok..po částečné jsem myslela, že se zblázdním, nejenže člověk zvrací při zákroku…ale pak když mi vše po malu začlo přestávat působit, tak to šlo hrozně pomalu a děsná bolest…nejprve mě boleli šíleně záda a nešlo se nijak pohnout, abych si ulevila, pak to přešlo k čerstvé ráně a dlouho trvalo než jsem cítila nohy, měla jsem v nich strašně dlouho takový ten pocit, když si přeležíte nohy a hrozný mravenčení…po celkové jsem se po zákroku vzbudila po několika hodinách a jen jsem věděla o ráně na břichu, nic víc…manžel byl také u částečné a vzhledem k tomu co vydrží, tak to co se dělo u mého císaře, tak to byl masakr…myslím tím střeva venku, žaludek položený na břiše, to už byl pro manžela docela šok… :mrgreen: Nechci nikoho odrazovat…já miminko neviděla i tak. malý měl zástavu, takže jsem ho viděla až druhý den na ARU…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.1.14 21:18

Zitra me ceka cs a zacinam mit strach. Zacinam byt cita a posera. Nevim, co mam cekat od cevkovani, pichani spinalu ani od samotneho zakroku. Jsem nervozni a vypada to na probdelou noc v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.1.14 21:18

Zitra me ceka cs a zacinam mit strach. Zacinam byt cita a posera. Nevim, co mam cekat od cevkovani, pichani spinalu ani od samotneho zakroku. Jsem nervozni a vypada to na probdelou noc v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
30.1.14 21:22

@maminkas
buď v klidu, cévkování neucítíš, epidural je na pohodu a samotný zákrok… no neřeš to, zítra budeš mít miminko :potlesk:

samozřejmě, že to břicho potom bolí, ale neboj, z okna chtít skákat nebudeš… jsem rok po císaři :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
30.1.14 21:23
@maminkas píše:

v klidu :kytka: není to taková tragédie jak si člověk myslí doma, prostě to příjde - udělá se to a za chvíli na to zapomeneš :kytka:
já bych se být tebou vyspala, budeš potřebovat energii na miminko a tak vůbec takže každá hodina spánku je nad zlato :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.1.14 21:23

@maminkas mě to čeká za necelých 14 dní :-). Cévkování je někdy v pohodě naprosto, někdy to tak štípne (dá se to). Píchání spinálu se dá, nejhorší je vyhovět anesteziologovi/anestezioložce, aby se člověk v leže na boku stočil do klubíčka, když má to velký břicho. No a zákrok nebolí, jen tak můžeš cítit jakoby tahání, ale nebolí to, prostě je to umrtvený. že jsi nervozní, to je úúúplně normální. Tfuj, tfuj, tfuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
30.1.14 21:24

Tak to je úplně normální. Neboj. Nervy dělají své a bylo by s podivem, kdybys byla v klidu. Neboj, fakt to není tak strašné, jak se zdá. Já se bála klystýru a zjistila jsem, že je to úplně v pohodě. Mě cévku zaváděli, až když jsem byla ve spinále, takže jsem o tom fakt nevěděla a píchnutí spinálu je mnohem menší bolest, než braní krve. Jsou to nervy, to jóóó, ale neboj všechno dobře dopadne a ty už zítra sevřeš to svoje štestí do náruče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
30.1.14 21:27

@maminkas ničeho se neboj mám za sebou dva a v pohodě za ty naše drobečky to stojí, jestli si můžeš vybrat narkózu dala bych si jenom částečnou je to supr miminko hned vidíš, můžeš si ho pohladit atd. Jizva sice bude bolet, ale dostaneš prášek na bolest a bude to v pohodě. Za týden budeš běhat jak rybička. Držím moc palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
30.1.14 21:31

Ja jsem mela celkovou. Nejdriv mi chteli dat spinal, ale spatne ho napichli. A kdyby jsem mela znovu cisare tak si reknu rovnou o celkovou. Byla jsem po pul hodine vzhuru. Jedine o co jsem prisla ze jsem maleho nedostala spinaveho, ale uz krasne cisteho. Bricho me tedy zas az tak nebolelo. Nic na tlumeni bolesti jsem nepotrebovala. Z postele jsem musela vstat jeste ten sami den. Cevkovani pouze stiplo. A i kdyz jsem mela cisare tak jsem po ctyrech dnech odchazela domu. Takze ja si u celkove nemam nac stezovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
30.1.14 21:36

Já měla epidural a cévku mi píchli až po napíchnutí epiduralu, abych nic necítila- řekla jsem si o to, ale prej to dělají i tak :palec: Nebolelo mě vůbec nic a to jsem posera. Navíc mám pocit že mi píchli i nějakej oblbovák, protože jsemse cítila neskutečně hezky a v euforii. A takhle vysmátá jsem jela ze sálu na jipku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
30.1.14 21:36

@maminkas Ahojky :hug:.. Přesně vím, jak se cítíš :hug:. Neboj, nakonec to bude všechno dobrý. Takže za mě, cévkování bylo pro mě nepříjemný, ale nic, co by se nedalo vydržet. Napíchnutí spinálu jsem vůbec necítila, povedlo se hned napoprvé, pak mě jen začaly příjemně hřát nohy a bylo mi dobře. A co se týče zákroku, tak pak necítíš vůbec nic, já jen cítila tlaky, jak tahaly ven malýho, jinak nic, nebolelo to vůbec. Po pár hodinách se mi začal vracet cit do nohou a už i do jizvy, ale upřímně, představovala jsem si to horší. První dva dny mi dávali léky na bolest, ale později jsem je už odmítla, nebylo to potřeba. Jasně, že jizva bolela, ale dalo se to vydržet a nejdůležitější bylo to hned na druhej den rozchodit. Hlavně moc nepolehávej a procházej se, mě to moc pomáhalo a byla jsem brzo fit. Držím palce a ať jde vše bez problémů :kytka:.. A zkus se ještě vyspat, s mimčem to potom se spaním už bude horší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31414
30.1.14 21:38

@maminkas cévkování neni příjemný, trochu to štípe, ale je to hodně rychle hotové, sestry to dělají denně a jsou zručné. Koukej do blba a říkej si, že to bude jen chvilička a ona bude.

píchání spinálu…sedla jsem si na kraj operačního stolu, hooodně se předklonila a pak už přišla jen injekce do páteřního kanálu, která nebolela víc než u zubaře. A byla to jen umrtvovačka, samotné zavádění vůbec neucítíš. Potom mi nebylo moc dobře, cítila jsem se hodně slabá, měla jsem pocit, že omdlím, trvalo to cca 5 minut než zmrtvěly nohy. Dál jsem cítila takovou úzkost..jako fakt to nebylo příjemný. Ale pomohlo mi svěřit se doktorce, ujistila mě, že tlak i tep jsou v pořádku, že to mám jen v hlavě. Jak ten nepříjemný stav nastal, tak se taky odestál, za chvíli mi bylo už fajn.

samotná sekce ve spinálu je docela veselá záležitost :), neucítíš vůbec nic, jen občas to s břichem škubne. Personál si s Tebou bude povídat, my se docela i nasmáli, komentovali co dělají, pak křičela malá ještě uvnitř, pak ji vytáhli…fakt úžasný, nikdy na to nezapomenu :srdce: Prvního císaře jsem měla v celkové narkoze a nedá se to srovnat.

na JIP to postupně začne přicházet k sobě (cca. 2h to trvá, ale je to individuální), bude to hodně štípat a bolet, ale je to taková lokální bolest, podle toho kde budeš ležet, můžeš dostávat injekce na bolest nebo někde nedávají nic (já rodila v ČB a tam se celých 48h na JIP podávají opiátové injekce, takže to jde). Večer budeš poprvé vstávat do sprchy (někdo až ráno, to rozhodne anesteziolog).

fakt neboj, bolí to vlastně až když už je po všem a to zas Ti pak pomáhá už vědomí, že máš na světě miminko :kytka:

tak ať vše dobře dopadne, zítra se ozvi. Nebo pozítří. Prostě až to půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.1.14 21:38

Při cévkování uvolni zadek, zatlač proti cévce jakobys chtěla čůrat, pak je to v pohodě. Spinál cítit není, oni to místo pro vpich snad nějak umrtvujou? A to, že po vytažení hned slyšíš jak mrně brečí je podle mě lepší než celková narkoza, aspoň trochu emoční porod:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
30.1.14 21:41

@maminkas ničeho se neboj, mám za sebou dva císaře, jeden akutní, druhý plánovaný, oba se spinalem, nejdříve ti znecitliví místo na zádech, trošku to štípne a pak píchají spinal a to už cítíš jen takový tlak. Cévkování jsem zažila až při tom druhém a to je nepříjemné, štípe to ale to zvládneš. Jinak komunikuj s anesteziologem u zákroku, cokoliv se ti nebude zdát, hned mu to hlas. Moc držím palce, kdybys chtěla něco vědět, cokoli, ptej se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.1.14 21:46

Diky holky. Je me jasny, ze potom to bolet bude. Mam za sebou sice zlucnik a slepak, ale to se po probuzeni dalo vydrzet, pocitam s tim, ze toto bude horsi. Ale fakt se bojim pichani toho epiduralu a pak toho, ze to bude nejak blbe pichli a budu citit i ten samotny zakrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí