Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky mám na vás dotaz jsem ve 37tt a už se nemůžu dočkat až bude naše druhé zlatíčko s náma jen by mě zajímalo kdy je vhodná doba volat sanitku aby mě odvezli do porodnice? Auto s manželem nemáme a bohužel ani nikoho jiného kdo by mě odvezl. U první dcery bylo naše auto ještě pojízdné, myslíte že když mi praskne voda tak přijedou i tak nebo budu muset čekat na bolesti?
piskotek11 píše:
Milé maminky mám na vás dotaz jsem ve 37tt a už se nemůžu dočkat až bude naše druhé zlatíčko s náma jen by mě zajímalo kdy je vhodná doba volat sanitku aby mě odvezli do porodnice? Auto s manželem nemáme a bohužel ani nikoho jiného kdo by mě odvezl. U první dcery bylo naše auto ještě pojízdné, myslíte že když mi praskne voda tak přijedou i tak nebo budu muset čekat na bolesti?
pokud ti praskne voda tak bych na nic nečekala, takže bych zavolala sanitku
Mně praskla voda v půl 11 v noci, volala jsem hned do porodnice, tam mi řekli, v klidu se sbalte a přijedte. Tak jsem dala pár posledních věcí do tašky a volala sanitku, že mi praskla voda. Přijeli asi za 15 minut a furt se me ptali, jak se citim a jestli mam kontrakce. Jsem furt rikala výborně a nemám
Pomohli mi do sanitky, vsechno uplne v pohode, milí, nastoupil i manžel a jelo se. Bez houkačky a normálně, asi že jsem neměla ty kontarkce
.
záleží jak moc chceš dlouho trčet v porodnici ![]()
mně praskla voda a postupně odtékala, jela jsem až za pár hodin protože jsem neměla kontrakce a nechtěla, aby malýho v porodnici vyháněli, takže jsem počkala na bolesti.
a sanitka pravděpodobně partnera nevezme - aspoň mi to řekli na centrále
mě praskla voda a jely jsme hned, v porodnici mě pochválily protože prý když praskne vodsa je lepší jet do porodnice co nejdříve
Sanitka přijede hned, jak zavoláš. Resp. do 20ti minut by měla. Ty budeš mít druhé dítko (myslím
), takže bych volala hned, jak budou první příznaky. Jak daleko to máš do porodnice ?
Pokud chceš jet s manželem, můžeš si zavolat taxi.. ![]()
Přeju ti hodně štěstí a krásné a zdravé miminko ![]()
My jsme volali a přijeli do 5 minut. Ale měla jsem překotný porod, takže i tak přijeli pozdě
ale hrozně milí, ošetřili mě i mimčo a odvezli do porodnice. Chlap jel za námi v našem autě.
Přeji Ti zdraví Tobě i pro miminko ![]()
děkuji všem za odpovědi ja měla strach aby mi neřekli že přijedou třeba za 2 hodiny:-)
piskotek11 píše:
děkuji všem za odpovědi ja měla strach aby mi neřekli že přijedou třeba za 2 hodiny:-)
oni ti řeknou, případně se zeptej, za jak dlouho přijedou. Mně tedy rovnou řekli, že do čtvrt hodiny jsou tam. A jestli jsi z většího města, měla bych v záloze číslo na taxi.
piskotek11 píše:
Gabrielaaa píše:
mě praskla voda a jely jsme hned, v porodnici mě pochválily protože prý když praskne vodsa je lepší jet do porodnice co nejdříve
jj, tvrdí, že do 4hodin maximálně, aby ti mohli dát ATB a případně to popohnat oxytocinem
nechtěla jsem dostat vyvolávačku a antibiotika zbytečně a jsem ráda, že jsem počkala na vlastní kontrakce, ale neříkám, že to je návod, kterým se má někdo další řídit ![]()
holky díky moc já jen nechci volat moc brzo ani moc pozdě, nejraději bych jela až na samotný konec protoze špitály zrovna v lásce nemám ![]()
piskotek11 píše:
holky díky moc já jen nechci volat moc brzo ani moc pozdě, nejraději bych jela až na samotný konec protoze špitály zrovna v lásce nemám
to bych ti taky přála - tak ať ti porod začne bolestmi
ale neodkládej to příliš, když jsi druhorodička ![]()
Volala bych hned,lepší dřív než později.Mě porod začal opravdu lehoučkýma bolestma a doma jsem se pomaličku chystala,kdybych byla ještě pomalejší rodím doma.Najednou to byla strašná rychlost.