Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anyys Jo, to roztahování dělohy mě také napadlo, ale zase bobkovi domlouvám, že když je teď velký asi jako borůvka, tak tam ještě zas tolik místa nepotřebuje, ne?
že by to třídenní roztahování už mohlo na čas stačit ![]()
@Gwendík buď ráda že roste
nechci strašit, u me to trvalo cca 2 týdny pak asi 2 týdny pauza a pak uz to bylo snesitelnejsi. Držím palce ![]()
@Anyys No jo, kdyby clověk věděl, že je to opravdu jenom tím přizpůsobováním dělohy, tak by se ty bolesti hned snášely jinak.
Takhle se člověk pořád strachuje a hlavou se honí různé scénáře…musím se dát do klidu.
Koupila jsem si Magnezii a trochu jí popíjim, prý to může pomoct na to napětí dělohy, tak uvidíme.
Děkuji za držení palců ![]()
Zdravím děvčata.
Udelala jsem si test a pozitivní.
Ale delaji mi starosti to občasné píchají na pravé straně v pod bříšku jak je slepak, ale ten to není. Taky ste tohle meli??? Predem děkuji za odpovědi.
@Alikkk Gratuluji ![]()
V období kdy měla přijít menstruace a já měla // - tak jsem měla něco podobného jako teď, jakoby napjatá děloha a při zapojení břišního lisu ( kašel, kýchnutí, když jsem šla na velkou…) mě bodlo v podbřišku. A kromě toho mě zlobil vaječník - několikrát denně mě v něm ostře bodalo ( mám jen jeden ). Tohle trvalo asi 3 dny. Pak asi týden bolesti jako při menzes, pak 14 dní vůbec nic no a teď píchání v děloze kvůli kterému jsem obnovila toto téma. Je to na hlavu
![]()
U tebe to bude pravděpodobně také kvůli těhu - hormony podrážděný vaječník, děloha,… prostě zblázněný podvozek ![]()
Opravdu silné bolesti mohou být u mimoděložního těhu, to bys pak musela šupajdit na pohotovost…ale u tebe to bude dobré, neboj ![]()
Při každém těhotenství jsem měla bodavé bolesti v podstatě od 3tt asi do 6tt - bodalo to vždycky na stejném místě, někdy docela dost. Nebylo to při pohybu (např. zvedání), ale spíš v klidu. U mě to bylo nejdřív uhnizďování vajíčka (holt jak se zavrtává do dělohy, tak to někdo vnímá víc) a později jsem to přisuovala změnám v děloze, prostě ta zavrtaná věc se tam nějak vyvíjí, tvoří se placenta - proto pořád na stejném místě.
Vazy mě pobolívaly spíš později, byla to trochu tupější bolest, spíš řezavá než bodavá a bylo to víc na stranách.
Vždycky jsem se kvůli těm bolestem bála, jestli to je mimoděložní, ale všechno bylo OK.
Dekuji holky ![]()
Ja si jen rikam proc některé to tenstvi mají v klidu a oni cem neví…A nektere zad citi úplně vse ![]()
Zatim velke bolesti nemam.Ale je to nepříjemné a člověk se bojí. Snad to bude dobrý. Přinejhorším dojdu k doktorovy kdyby se to zhoršovalo. Hezky den ????
@Alikkk Ano, moje mladší sestra porodila teď v říjnu, tudíž je pro mě nejbližší osoba na dotazy, ale už se jí asi ptát nebudu.
Př. Špinila nebo krvácela jsi někdy? Udivené " Ne". Bolel tě podbřišek, bodalo tě v něm? Ještě udivenější " Ne". Bylo ti špatně? " Ne " Má to cenu se takové maminy na něco ptát? Se nic nedozvíte!
![]()
Jinak, mě se to teď konečně po 3 dnech zlepšilo a v bříšku je celkem klid. Nevím, jestli to samo nebo pomohlo popíjení Magnesie, které tu na emiminu někdo doporučoval, ale je to rozhodně lepší než minulé dny
( musím zaťukat )
UF, snad to nám všem dopadne dobře. Do další prohlídky tááák daleko. ![]()
Dobré ráno. Jsem nejspíš 4+4 a od včera mě píchá jen na pravé straně. Je to normální? Jsme na dovolené po ČR, tak se mi nikam moc tady nechce, v úterý se vracíme. Není to nic, co by se nedalo vydržet, jen je to jen jakoby na pravé straně.