Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všechny těhulky!
Jsem sice na začátku těhotenství (7+3tt), ale už pomalu řeším, co si koupím na sebe, protože chodím do práce. Prohlížela jsem různé stránky s oblečením pro maminy a nejvíc se mi líbí firma Promi(zejména ceny jsou zajímavé). Zajímalo by mě, zda máte s touto firmou zkušenosti, jestli jste si někdo objednával přes internet a jak je to s kvalitou oblečení.Prípadně doporučte i jiné internetové stránky, které máte vyzkoušené. Díky a zdravím všechny těhulky a jejich miminka.Andrea
Ahoj, já také chodím do práce a pracuji v bance, tak jsem navštívila prodejnu TVERET a nakoupila si věci. Jsem moc spokojená s kalhotama(černé,elastické, zvonové, nosím je k saku a halence), nemají ten pás pro bříško, ale i tak jsou dost pružné a budu je moci použít i po porodu, taky jsem si koupila halenku a tričko a ještě sportovní kalhoty „manžestráky“ (ty byli ale dražší). Celkově mi ty věci vyhovují, paní prodavačka byla moc milá, je to v centru, tak jsem ani nikde jinde nic nescháněla. Adresa je:Vodičkova 6-Dětská pasáž.
Ještě se podívaje do CaA, ale tam mě nijak nic nezaujalo, ale i firma Velebil dělá hezké věci. Hezký den Petra a mimísková
Ahoj Andrej
těhu věci jsem přes internet nekupovala protože jsem měla největší bříško v celým vesmíru.Radši jsem to všechno vyzkoušela.Nejlepší kauf byly kalhoty s takovou v:,–(kou na bříško(na gumu).Nosila jsem je celou dobu.Zkus mini obchůdek Podskalská ul. kousek od metra.Ceny nejsou tak hrozný.Hanyna
Ahoj, Já mám s prodejnou Velebil zkušenosti jen s prádlem.
Nedá se tam sehnat podprsenka - top na větší prsa. A kojenecké
podprsenky Anita jsou příšerné. ![]()
Jinak včera jsem zkusila CaA a tam mají sice větší výběr kalhot, ale
samý na velký „pupky“ , žádné takové co by se daly nosit už od
začátku těhu. Jsem zatím ve 14 tt a bříško nemám, ale mám ho
dost nafouklý.
souflinka
Ahoj, ¨nevím, co děláš za práci, ale pokud bys potřebovala reprezentativní oblečení (např. na porady a schůzky) doporučuji butik Formes Paris v pasáži Černá růže. Je to sice drahý
, ale kalhoty, sukně, halenky a kostýmy jsou výborný a vydrží opravdu celé těhotenství (a dají se nosit už od začátku těhu) ![]()
Také tu mají krásné společenské šaty.
A kožený kalhoty ![]()
Pa, Lucka 40tt
Souflinko,
můžu se zeptat co ti vadilo na podprsenkách Anita? Mně přišly a stále přijdou perfektní.
Peta a spol.
Ahoj Andreo,
krásné těhotenské oblečení má slovenská firma Maternity, která má obchody i u nás. Navíc má celou kolekci na svých webových stránkách
www.maternity.sk . Mají mooooc krásný věcičky, tak na to určitě mrkni a dej vědět, jestli jsi něco vybrala.
Ahoj Andrej, taky začínám zkoumat, co kde se dá koupit. Jsem v 7tt, takže jsme na tom skoro stejně ![]()
Těhotenské prádlo Anita jsem nosila celé těhotenství, pak od nich měla dvoje plavky se sukýnkou, po porodu jsem investovala do poporodních kalhotek a teď používám podprsenky na kojení. Nedám na Anitu dopustit, je nám 5 měsíců a nemám po těhohotenství ani poporodním nalití žádné strie, poporodní kalhotky mi rehabilitační sestra vřele v porodnici chválila a také na gynekologii dr. pochválila jak mám krásně zatažené bříško - a to bylo super velké
…
Vřele doporučuji všem těhulkám i když je to dražší prádlo, vše mohu uschovat pro pozdější znovuužití. Materiál jsem volila to jemné mikrovlákno a musím říct, že to je velmi příjemné i na citlivá prsa v těhu i krátce po porodu. Teď už jsme zaběhlé a potíže nejsou a doufám, že kojit budu ještě hooodně měsíců
.
Pohlaďte bříška a krásný den!
B
P.S: jsou to je mé zkušenosti… Prádlo neprodávám ani meě fy Anita neplatí ![]()
PRO PETU:
Ty podprsenky Anita co mi nabizela prodavačka
byly z tenoučkého materialu, který ani nepružil
ani prsa nedržel tak jak jsem si představovala.
Možná mají více druhů a já zrovna narazila na
ty horší.
PRO LUCKU:
Formes je DOST DRAHY obchod.
Nemyslim si, že by si jejich oblečení mohla
každá miminka dovolit. A je to strašně nefér.
Všechny chceme i s bříškem vypadat hezky.
I Vendula Svobová v nějakým časopise prohlásila, že tady u nás v ČR není k sehnání hezké těhotenské
oblečení. A to je je prachatá ženská.
souflinka
Já nosím podprsenky od Anity pomalu od začátku těhotenství a nedám na ně dopustit, jsou příjemné bez problémů se dají prát v pračce akorát jsou dražší, teď už jsem si koupila i jednu kojící a je taky v pohodě krajková s kosticema, ale ta krajka neškrábe a kostice jsou dost ohebné…já jsem s touto značkou velmi spokojená…Jitka
S tím oblečením je to pravda, na to, kolik nás je, těch specializovaných obchodů je hrozně málo a je to dost drahé, třeba v Tescu nebo C&A dost malý výběr.
Naštěstí jsem podědila 2 letní šaty. Dále jsem si koupila 2 těhuelasťáky z litexu (cca 800,–/ks), v bazaru těhudžíny, triko a šaty, v Tveretu ve slevě za 690,– těhuplavky, nějaké těhukalhotky a silonky, no a švadlena mi zatím upravila 2 kalhoty na těhu a ušila jednu halenu, 2 letní šaty a jednu laclovou sukni.
Spíš se tedy zaměřuji na tu švadlenu, ještě mi něco ušije, ale je to náročnější, než jen dojít si do krámu a vybrat si, zase to mám na míru a podle sebe, snad i levnější. Taky plánuji, že mi pak některé věci přešije na normální nošení.
Elli 22tt
Ahoj Elli,
ani nevíš, jaké máš štěstí, když máš dobrou švadlenu
Já jsem v Praze vyzkoušela asi dvě a nebyla jsem s nimi spokojená, tak už raději kupuji oblečení jen v obchodě. Těhulka zatím nejsem, ale na oblečení pro těhulky jsem už koukala. Mně se líbí Tveret a zdají se mi tam i přijatelné ceny a také jsem zjistila, že Benetton v Železné ulici má také něco pro těhulky a dalo se tam i něco vybrat.
Snad se v červnu přidám také k vám těhulinkám, tak mějte se krásně a užívejte sluníčka!
Jankaa
Anita má několik vzorů těhotenských podprsenek a potom také kojících. To samé je s kalhotkami, mají i více materiálu, myslím, že můžu jen doporučit
Navíc mají v programu i noční košile a pyžama, které mají skryté otvory na kojení
T.
Ahoj holky,
já koupila černé klasické kalhoty od českého výrobce - je to Bosman. Koupila jsem je v krámě, ale mají i www.bosman.cz (tam jsem nekoukala). Jsou super - mají ve předu šněrování, pod tím je v:,–(ka a na levé straně 3 knoflíky na povolování. Jsou dobře šité, takže budou nositelné i mimo těhulkovské období. Cena 1.190,–Kč.
Pak mám jedny sportovnější, ale to není žádná značka, je tam vyrobeno v Turecku, ale jsou za 1090,–Kč. Mají pružnou v:,–(ku na bříško. Moc pohodlné.
přes net bych se asi bála koupit, neodhadla bych velikost. Tyhle mám S a XS.
Když už je vás tady hodně z Prahy, poraďte mi. Já jedu v PO do Prahy na vyšetření a budu se pohybovat na Andělu (jedu do Motola) a pak pojedu domů z Masarykova nádraží. Je tam někde krámek s těhu oblečením. Někde abych ho našla. Prahu v centru docela znám. Stačí mi ulice a směr.
Díky