Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj dámy, potřebuji se jen poradit. Mám těžké alergie, anafylaktický šok na psa, středně těžké astma. Včera mě do paty píchla drvodělka. Hodinu nic v pohodě, vzala jsem si pro jistotu dithiaden, po asi 2 hodinách, zmodrání nohy, kousek k lýtku a nártu. Otok žádný. V noci jsem měla dva záchvaty - astma, záchvat svědění a blouznění. Ráno totálně tvrdá pata, stále jemně modré, vedle vpichu puchýř. K dr se mi nechce, nemáte někdo zkušenosti? Brní mi celá noha, je to trapné, tak jsem si nohu dala do ortézy a víc,, přiškrtila,, a je to lepší, na nohu nemohu šlápnout hned to děsně pálí. Drvodělku vůbec neznám, ale byla to ona, je nějak nebezpečná?
http://www.natura-opava.org/…vodelky.html hledam i na jiných stránkách a nikde jsem nenašla, že píchá. Spíš, že nic nedělá. Nebylo to něco jiného?? Jinak s jakoukoliv takovou reakcí, bych jela asi na pohotovost a nečekala na reakce na emiminu ![]()
@donaga bojim se ze tam pujdu s kravinou, je tu od 12, tak kdyz tak tam radeji zajdu. A drvodelku snad znat budou, dekuji
@peka83 ja nasla jen ze picha kdyz je v nebezpeci, a bohuzel jsem ji asi nejak nabrala do otevrene boty kde jsem byla na boso. A slapla na ni. Nevim co to bylo, bylo to tluste a chlupate jako cmelak, cele cerne
zadecek se zihadlem jsme vyndali, ale doma jsem si vsimla ze je tam jeste pekne dlouhy kus. Nenapada me co by to bylo, nasla jsem jen toto.
Praskly mi jeste oba koutky tak asi pujdu ![]()
@Frederi našla jsem že v obraně bodne jen samička která má žihadlo a pro citlivé osoby může být nebezpečná takže šupem k dr.
@Zacharova moc dekuji, pujdu ve 12, to jim zacina tady sluzba, dekuji. Pridalo se i zacervenani pod okem a krku ![]()
@Frederi Určitě to bude v pořádku lékař si poradí a hysterčit raději 100krát zbytečně než jednou pozdě-držím palečky ![]()
@Zacharova moc dekuji, asi mate pravdu
dam pak vedet, dekuji
@Frederi aha, tak to jsem nenašla. Já ani nevěděla, že něco takového existuje, abych pravdu řekla, vím to od tebe poprvé, tak jsem hned zvědavě hledala jaká potvora nám ještě může ohrožovat dětičky
Už tak panikařím z klíštat. Tak dej vědět co jsi zjistila. Možná ani doktor nebude vědět co to je ta chlupatá potvůrka.
Ahoj holky, jsem tu, musim jet do spitalu, sotva jsem ji premluvila aby nevolala sanitu, tak razim autem. Dostala jsem hned dve injekce do zadale, inhalaci a musim jet na kapacky
zjistila ze mam spatne okyslicenou krev. Vsem moc dekuji
@Frederi ježiši a to jen tak, nebo skrz ten píchanec? tak atje vše brzy v pořádku.
@peka83 skrz pichanec, musela jsem podepsat reverz, ale az po kapackach, ekg vykazalo diky tomu tachykardii, laborka byla uplne ve vsem spatna, vynechavala mi pumpicka :/ Nejhorsi vysledky byly leukocyty. Takze holky bacha na drvodelku, uz musim nosit epipen, prodelala jsem anfylaktticky sok - mirne, tachykardii + hyperglykemii ( a to nemam cukrovku! ) Takze pozor!
A vsem dekuji. Snad uz to bude lepsi
@Frederi dobry den mohu se zeptat jek to vse po tech letech dopadlo, doufam ze dobre
diky za odpoved ![]()