Bodnutí - reakce / borelióza?

Anonymní
29.6.23 13:00

Bodnutí - reakce / borelioza?

Holky jsem ve 25tt v neděli odpoledne na zahradě mě něco bodlo do nadloketní jamky - možná jsem nějakého brouka přimáčkla, ale nevím co to bylo za havěť. Klíště to teda určitě nebylo a žihadlo jsem tam nenašla, jen to zabolelo a začalo svědit a byl vidět vpich.

Sem tam jsem se podrbala ale pak už nic, včera ve sprše jsem si všimla fleku. Pořád je to lehce svědivé, napuchlé.

Nezdá se mi to jako flek od boreliozy, ale vzhledem k těhotenství mě to trochu znervózňuje. Co myslite?

Foto dnes - 4 dny po bodnutí (když ruku propnu je to výraznější) :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
29.6.23 13:09

Já bych vám doporučila zajít k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 13:20

@eleanor 12 myslíte, že by to mohla borelioza být? No když to nezmizí, v pondělí si zajdu, ale říkám si, jestli to spis není běžná reakce a já zbytečně nenervuju :,(

• Citovat
  • Upravit
7950
29.6.23 13:31

Normální štípanec. Borelioza se takhle brzy neprojeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.23 13:55

Je jedna potvora, co toto dělá. Nevím tedy jak se jmenuje. Ale svědění, pálení, otoky jako sviňa. Nedávno mi to evidentně putovalo i po žíle, protože červená bolestivá linie. Za 3 dny se to začalo ztrácet. Ale je to fakt hnus. Jako dojít k Dr můžeš, max ti udělá testy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
29.6.23 13:56
@Anonymní píše:
@eleanor 12 myslíte, že by to mohla borelioza být? No když to nezmizí, v pondělí si zajdu, ale říkám si, jestli to spis není běžná reakce a já zbytečně nenervuju :,(

Borelióza to zřejmě není, nicméně testuje se až cca měsíc od bodnutí/kousnutí, takže teď vás stejně doktor neotestuje. Já měla klíště taky v těhotenství (cca v půlce dubna) a udělal se mi flek přes 15 cm velký. Doktorka mě testovala po měsíci a borelióza byla negativní. Kůže byla pouze podrážděná a pomohla na to framykoinová mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
29.6.23 14:01

Reakce na kousanec. Možná muchnička, od té to bolí jak čert i týden a svedi až do nebes. Nebo mravenec. Na boreliózu to je hrozně brzo. Dr vám dá max neco na svědění, něco podobného jsem taky řešila loni v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 14:16

Díky! Já si taky myslím že to bude nakonec v pořádku, ale znáte to.. Jiný stav 8o. Já už měla ve II. měsíci covid, tak si říkám že bych si to pěkně vyžrala. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1170
29.6.23 14:47

Nevím, jestli má u vás lékař ještě otevřeno. Proč nejdete dnes, když Vás to tak trápí? (nemyslím to sarkasticky). Budete přes víkend zbytečně nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
29.6.23 14:56

To bude OK :palec:

Příspěvek upraven 29.06.23 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 14:58

@Dana066 zase tolik mě to naštěstí netrápí :D. Jen mě napadlo se tu zeptat, většinou místní dobře poradí! :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1150
29.6.23 15:38

Obyčejný štípanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.6.23 20:13

Reakce na štípnutí. Borelióza v krvi se potvrdí až o několik týdnů později. Vyčkala bych, poradila bych se v lékárně, čím to mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
1.7.23 19:47

Reakce na štípnutí, borelióza by se takhle brzo neprojevila. Třeba od muchničky to bolí a svědí jako čert klidně týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí