Bodyshaming

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
17.11.21 19:49
@catch-22 píše:
Mně přijde podstata slova, že má být modelem ve smyslu ideálu, kterému by se jiné ženy chtěly přiblížit.
Což mi u demonstrací typu podívejte, jak skvěle ty šaty zakryjí pneumatiku, poněkud nepokrývá definici. :think:

Hele já budu asi trochu jízlivá, ale schválně se koukni na aktuální přehlídková mola. Ano, bude tam spousta postavou dokonalých lidí, ale ideálem kterému bychom se měli snažit přiblížit bych to taky nenazvala. Tím neříkám, že by byli ti lidé oškliví nebo tak. Spíš že si návrháři pro své modely často vybírají vzhledově atypické lidi (no alespoň tohoto efektu docilují makeupem nebo účesem).
Nebo když budeš mít návrháře, který se zaměřuje na plus size módu, tak tomu pak na mole budou předvádět ty modely ti tví běžní lidé z lidu? Nebo to budou modelové/modelky?

Já osobně taky nepreferuju nadváhu čistě z estetického hlediska. Ale není nutné být hrubý.

• Citovat
  • Upravit
Nikolxx
17.11.21 19:56
@catch-22 píše:
Mně přijde podstata slova, že má být modelem ve smyslu ideálu, kterému by se jiné ženy chtěly přiblížit.
Což mi u demonstrací typu podívejte, jak skvěle ty šaty zakryjí pneumatiku, poněkud nepokrývá definici. :think:

Ale ideál je v každé době jiný. Když jsem dospivala ja tak bylo pro holky ideál když byly holce videt kosti. Neexistovalo, že by modelka měla „normální“ postavu, coz neznamená pneumatiky kolem pasu, ale normální postavu bez nadváhy. Teď jsou naštěstí ideálem spis vysportovane fit postavy, ne vyhublost.

• Citovat
  • Upravit
catch-22
17.11.21 20:01
@Parninas píše:
Hele já budu asi trochu jízlivá, ale schválně se koukni na aktuální přehlídková mola. Ano, bude tam spousta postavou dokonalých lidí, ale ideálem kterému bychom se měli snažit přiblížit bych to taky nenazvala. Tím neříkám, že by byli ti lidé oškliví nebo tak. Spíš že si návrháři pro své modely často vybírají vzhledově atypické lidi (no alespoň tohoto efektu docilují makeupem nebo účesem).
Nebo když budeš mít návrháře, který se zaměřuje na plus size módu, tak tomu pak na mole budou předvádět ty modely ti tví běžní lidé z lidu? Nebo to budou modelové/modelky?
Já osobně taky nepreferuju nadváhu čistě z estetického hlediska. Ale není nutné být hrubý.

Právě u té plus size módy mi to „modelka“ nejde přes pusu. Říct, že předvádí módu, beze všeho. Ale říct, že je to modelka, mi tak nějak brání jazykový cit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Parninas
17.11.21 20:05
@catch-22 píše:
Právě u té plus size módy mi to „modelka“ nejde přes pusu. Říct, že předvádí módu, beze všeho. Ale říct, že je to modelka, mi tak nějak brání jazykový cit. :nevim:

Však v pohodě. ;)
Předpokládám, že to je jen osobní přesvědčení a nekřičíš to po lidech na ulicích. :mrgreen:

Já jsem zase svým způsobem vděčná za ten moderní trend, že se móda přizpůsobuje i trochu jiným postavám než 90:60:90. Nejsem tlustá, ale mám tvar hrušky a kraťoučké nožičky, takže shánět třeba padnoucí kalhoty bývalo v mém dospívání za trest. Dnes už je ten výběr o něco lepší. Takže vůči tomu všemu nejsem kritická, všechno má své plusy i mínusy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová