Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
rodit mám až v červnu 2012, a jelikož jsem minule byla velmi spokojena v Bohunicích, tak bych ráda rodila tam. Jenže mám pocit, že kolem sebe slyším spoustu případů, kdy jsou rodičky poslány jinam, z důvodů přeplněnosti porodnice. Je to opravdu tak časté, že Bohunice nepřijímají? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Diky Batist
Je…osobně jsem viděla, jak posílají maminky, které měli jít na vyvolávání domů, že ať zkusí zítra, že je plno (bylo to v osm ráno). Takže akutní porody (během dne) asi moc šancí neměly…Já naštěstí rodila v sobotu v noci, ten samý týden a byla jsem tam jediná ![]()
Ale to vůbec nejde dopředu odhadnout..jen s tím počítat a nebát se, že člověk nakonec pojede jinam ![]()
Já jsem rodila 1. října a na pokoji jsem byla jednu noc dokonce sama. Ségra tam rodila 17. prosince a byla sama na pokoji 2 dny. Pokaždé, když jsem za ní přišla na návštěvu a šla jsem chodbou, vždycky byla minimálně na dvou pokojích jenom jedna maminka…
já chtěla rodit na Obilňáku,už před porodem jsem tam chodila na monitor,ale v den porodu(8.8.2011)tam bylo tak plno,že mě poslali do Bohunic,no a kamarádka chtěla zas rodit v Bohunicích,ale jí se to stalo opačně,v den porodu(27.11.2011)bylo zase plno tam a musela na Obilnák,takže si asi nevybereš,on to osud nějak zařídí,je jedno kde porodíš,hlavě ať jsi ty a mimi zdravý ne? ![]()
Dekuju za odpovedi. Je pravda, ze je jedno, kde clovek nakonec porodi. Presto je to neprijemne, kdyz vas s velkyma bolestma poslou nekam jinam. Moc si to neumim predstavit, ze budu prejizdet po Brne, hledat misto k zaparkovani apod. Ale je to prkotina, to uz se opravdu nejak vyresi ![]()
Tak až začneš rodit, tak si do té porodnice nejdřív zavolej, jestli mají volno…
Já jsem jela sanitkou a ani se mě neptali, kam mě mají zavézt. Ale je fakt, že já v Bohunicích bydlím, takže jim to bylo asi jasný ![]()
batist píše:
Dekuju za odpovedi. Je pravda, ze je jedno, kde clovek nakonec porodi. Presto je to neprijemne, kdyz vas s velkyma bolestma poslou nekam jinam. Moc si to neumim predstavit, ze budu prejizdet po Brne, hledat misto k zaparkovani apod. Ale je to prkotina, to uz se opravdu nejak vyresi
ja mam pocit, ze pokud uz mas rozjety porod, tak te preveze sanitka, ale bacha manzela ne, ten musi taxikem nebo autem. Ale tebe, myslim, sami prevezou.
A ano, pri prohlidce v Bohunicich nam sestricka doporucovala nez vyjedem, zavolat, zda vubec tam mame jet a je volno.Ono to neznamena, ze ti drzi misto..proste, kdo driv prijde…ale aspon trochu tusis.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.