UM u Apolináře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
10.1.12 22:02

UM u Apolináře

Zdravím Vás maminky, prosím o radu ty z Vás, které rodily u Apolináře a nekojily. Jak to tam přesně probíhá s UM? Jaká UM se dává, zda jste kupovaly alespoň jedno balení dopředu již před porodem? Bohužel ze zdravotních důvodů kojit nemůžu a mám trochu strach, jak to v porodnici bude probíhat. Děkuji moc za Vaše rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
477
10.1.12 22:20

tak já jsem tam rodila v květnu a kojim,ale na pokoji ležela semnou maminka která kojení odmítala .Dostávala od sestřiček beba ve skleničkách.Myslim že neni potřeba si nic kupovat .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
10.1.12 22:25

Kojim, ale u Apolináře nebyl s UM problém. Rozdávali na požádání, nedělali kvuli tomu vofuky. Mají Bebu H.A., tu tekutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
10.1.12 22:49

Mela jsem problem s kojenim,bez problemu davali UM,ale ja dostavala Nutrilon h.a.,totez i sousedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
10.1.12 23:02

UM u Apolináře

ahoj, taky jsem dostávala Beba HA, jen jsem jim neustále opakovala, že malá neustále ublinkává: a oni, že je to v pořádku, no náš pan doktor, když jí po týdnu viděl sprásknul ruce :,( že měla už od začátku mít Nutrilon A.R. to je zahuštěný mlíko, protože měla reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
28.1.12 23:52

Ahoj,rodila jsem u Apolináře před 3měsíci a dostávali jsme HA Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.1.12 08:31
monta píše:

Děkuji za reakci. Moc Tě prosím o zodpovězení pár dotazů, když máš tak čerstvou zkušenost: Pokračovali jste v HA Nutrilonu i doma? My s přítelem nejsme alergici, tak mě štve, že hned nasazují HA. Ještě se zeptám, co všechno jsi si s sebou k Apolináři brala? Jsou třeba potřeba vlastní vložky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
30.1.12 09:38

ahoj, ja se k apolinari chystam v unoru, ale zatim na rizikove odd… ale podle kamosky(rodila tam v lete) toho moc pro sebe potrebovat nebudes… vlozky potreba nejsou, dostanes takove ty nemocnicni :) ale urcite jsou potreba kalhotky… kamaradka se taky nerozkojila, ale bylo to spis tim, ze ji po cisari nebylo moc dobre a nejedla ani nepila a pak se dela mleko spatne… doma si pak najela na vlastni rezim krmeni, ktery vyhovoval malemu a myslim ze pouzivala nutrilon…a s temi alergiemi je to jen proto, aby nemuseli kontrolovat jake mimi ma rodice alergiky a na co .. si myslim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
30.1.12 22:24
Ahoj,doma jsme Nutrilon HA dávali ještě měsíc,pak jsem koupila v lékárně pár pytlíků normálního Nutrilonu a když nebyla žádná špatná reakce,tak jsem koupila velké balení.Taky myslim,že to dávají preventivně.Já měla v dotazníku napsáno,že mám lehkou alergii na roztoče a kvůli tomu nám řekli at' ho dáváme i doma.Kojim částečně,malej je totiž línej tahat,takže několikrát denně odsávám :roll: Musim říct,že s kojenim mi u Apolináře vůbec nepomohli.
Vložky nepotřebuješ,těch dostaneš dostatek,ale kalhotky ti daj jen jedny.Určitě si vem víc ručníků,žabky do sprchy,plenky pro mimčo(ty dostaneš jen na první den),krém na prdelku,teploměr a líh na pupíček nepotřebuješ,to tam je.Jestli budeš používat vlhký ubrousky,tak ty si vem.V porodnici používaj perlan(suchá utěrka,kterou namočíš a pak vyhodíš)Jestli budeš chtít dávat dudlík,tak si ho vem,dají ti sice erár,ale maj ty obyčejný z lékárny.Náš Kuba si na ně zvykl a už jiný nechce.Všchny barevný a tvarovaný dudlíky,jsem musela rozdat :D
Noční košilky dávají erár,ale mě byly strašně veliký a chyběly na nich knoflíky,takže jsem měla svoje.
Co budeš potřebovat po porodu je jídlo,to co jsme měli na nadstandartu se nedalo jíst.Byla jsem tam 4 dny a za tu dobu jsem snědla jedno jídlo.
Jo a rodila jsem císařem.
Když tě bude ještě něco zajímat,klidně napiš :D
cherries píše:
monta píše:
Děkuji za reakci. Moc Tě prosím o zodpovězení pár dotazů, když máš tak čerstvou zkušenost: Pokračovali jste v HA Nutrilonu i doma? My s přítelem nejsme alergici, tak mě štve, že hned nasazují HA. Ještě se zeptám, co všechno jsi si s sebou k Apolináři brala? Jsou třeba potřeba vlastní vložky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aninaku
31.1.12 08:23

Rodila si císařem, to mě asi čeká taky. Dá se to vydržet? a co pak po porodu? za jak dlouho si jakž takž dobrá a můžeš chodit? Co kojení po císaři- pry je to horší..Za jak dlouho se jizva zahojí a co na to používat?? píšu hekticky, ale snad rozumíš o co jde

• Citovat
  • Upravit
17
31.1.12 09:04

kdy tam budes rodit cisarem? ja, pokud malej vydrzi v brisku az do planovaneho, tak nekdy kolem 8-10.března … a uz dlouho si procitam vsechny diskuse na netu… a kamoska mi taky radila, ze se mam sama aktivne ptat na to, co chci ukazat a co chci vedet… pac jinak to sestricky moc neresi(i protoze nektere maminky nechteji pomoc a pry je otravuje kdyz za nima porad nekdo chodi)… ne proto ze by nechteli, ale proto, ze apolinar je takovy velkoobchod s miminkama… jak se zeptala tak ji vse ochodne ukazali.. jen se nebat ptat porad dokola :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
31.1.12 21:42

Rodila jsem Císařem,protože Kuba byl na mě moc velikej,ale začali to řešit pozdě.Když jsem byla na první poradně,tak se na mě Dr podíval a zhrozil se že jsem tak malá a mám tak velký břicho a že to prej musí hlídat,změřit mi pánev a nenechat mě přenášet.Jenže,každý týden byl v poradně někdo jiný a pořád se nic nedělo,pokaždé jsem se ozvala,ale začali to řešit až v 39+3tt,najednou začali plašit,že dítě má odhad 3,5kg a že bych měla rodit císařem.Prej si mám co nejdřív vyřídit předoperační vyšetření,pak mi ale Dr řekl,že na plánovaného CS neni místo a že se teda budu muset rozrodit a pak se uvidí
(kdybych dala obálku,tak by místo bylo) 8o
Kubovi se ven nechtělo,takže jsem nakonec rodila 40+3 a skončilo to teda CS a Kuba měl 3680g,takže odhad jim docela vyšel.

Operace,byla velice rychlá a všichni co se na ní podíleli,byli skvělí,celou dobu si se mnou povídali a najednou byl malej venku.
V noci na jipce,mě začalo strašně pálit břicho,tak mi zvedli dávku oblbováků,ale zabrala až injekce do břicha.Druhý den vás donutí se zvednout a to je teda masakr,ale dá se to překonat.Některý jsme se zvedly hned,jiné to měly na dýl a nakonec neodešly po svých,ale odvezli je na vozíku.
První den po CS je docela v pohodě,ještě ůčinkují anestetika a miminko u sebe nemáte v noci,ale 2 a 3 den to teda fakt bolí.Nebudu vám lhát :D A navíc už se staráte o svýho drobečka 24h :D
Domu jsem šla 5den.A ještě tak 14dní jsem měla bolesti.

Kojení:mě se udělalo mlezivo 2den,ale malej nechtěl sát.3den už jsem musela začít odsávat.3den se mi snažila pomoct noční sestra a držela mi toho našeho vzteklounka u prsu.Ani ona ho nedonutila se přisát :( Dodnes se přisaje jen když má náladu a pije jen chvilku.Takže mu mlíko odsávám už 3,5měsíce. To kdybych tušila,tak jsem si koupila elektrickou odsávačku a ne ruční,už mě pěkně bolej ruce :mrgreen:

Omlouvám se za tapetu,stručněji to nešlo :D
držim vám palce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aninaku
1.2.12 16:16

Díky za odpovědi. Budu rodit asi plánovaně císařem v Podolí, vypadá to na konec května. Zatím už 2× na rychlovku na vyšetření kvůli špinění. Taky je to prima, když je prý všechno v pořádku a špiní to i s trochou krve. Tak tedy prý klidový režim alespoň týden. Ještě chodím do práce- do kanceláře, vybírám dovolenou dva dny v týdnu a připravuji se na to, že si už v březnu řeknu o nemocenskou a na mateřskou odejdu 2 měsíce před porodem. Tak jsem zvědava, jak dlouho to vydržím. Napište, která máte podobné obtíže- jsem na začátku 6. měsíce- 22.tt. :)

• Citovat
  • Upravit
17
1.2.12 16:42

ja mam komplikace od pulky tehotenstvi, mam placenta praevia centralis takze jsem uz pres tri mesice doma v klidovem rezimu…kdyz jsme odchazeli z ordinace tak jsem si rikala, jak to vydrzim doma a polehavat, ale nakonec jsem se to naucila a docela to uteklo a uz se pristi tyden chystam do porodnice, kde me ceka jeste mesic uplneho klidoveho rezimu.nechtela jsem zustavat doma, protoze jsem si chtela usetrit nejaky penizky navic,ale i ten klidovy rezim ma neco do sebe pred narozenim toho malyho certika :) cele to tehotenstvi hrozne rychle uteklo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková