Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím Vás maminky, prosím o radu ty z Vás, které rodily u Apolináře a nekojily. Jak to tam přesně probíhá s UM? Jaká UM se dává, zda jste kupovaly alespoň jedno balení dopředu již před porodem? Bohužel ze zdravotních důvodů kojit nemůžu a mám trochu strach, jak to v porodnici bude probíhat. Děkuji moc za Vaše rady!
tak já jsem tam rodila v květnu a kojim,ale na pokoji ležela semnou maminka která kojení odmítala .Dostávala od sestřiček beba ve skleničkách.Myslim že neni potřeba si nic kupovat .
Kojim, ale u Apolináře nebyl s UM problém. Rozdávali na požádání, nedělali kvuli tomu vofuky. Mají Bebu H.A., tu tekutou.
Mela jsem problem s kojenim,bez problemu davali UM,ale ja dostavala Nutrilon h.a.,totez i sousedka.
ahoj, taky jsem dostávala Beba HA, jen jsem jim neustále opakovala, že malá neustále ublinkává: a oni, že je to v pořádku, no náš pan doktor, když jí po týdnu viděl sprásknul ruce
že měla už od začátku mít Nutrilon A.R. to je zahuštěný mlíko, protože měla reflux.
Ahoj,rodila jsem u Apolináře před 3měsíci a dostávali jsme HA Nutrilon.
monta píše:
Děkuji za reakci. Moc Tě prosím o zodpovězení pár dotazů, když máš tak čerstvou zkušenost: Pokračovali jste v HA Nutrilonu i doma? My s přítelem nejsme alergici, tak mě štve, že hned nasazují HA. Ještě se zeptám, co všechno jsi si s sebou k Apolináři brala? Jsou třeba potřeba vlastní vložky?
ahoj, ja se k apolinari chystam v unoru, ale zatim na rizikove odd… ale podle kamosky(rodila tam v lete) toho moc pro sebe potrebovat nebudes… vlozky potreba nejsou, dostanes takove ty nemocnicni
ale urcite jsou potreba kalhotky… kamaradka se taky nerozkojila, ale bylo to spis tim, ze ji po cisari nebylo moc dobre a nejedla ani nepila a pak se dela mleko spatne… doma si pak najela na vlastni rezim krmeni, ktery vyhovoval malemu a myslim ze pouzivala nutrilon…a s temi alergiemi je to jen proto, aby nemuseli kontrolovat jake mimi ma rodice alergiky a na co .. si myslim ![]()
cherries píše:monta píše:Děkuji za reakci. Moc Tě prosím o zodpovězení pár dotazů, když máš tak čerstvou zkušenost: Pokračovali jste v HA Nutrilonu i doma? My s přítelem nejsme alergici, tak mě štve, že hned nasazují HA. Ještě se zeptám, co všechno jsi si s sebou k Apolináři brala? Jsou třeba potřeba vlastní vložky?
Rodila si císařem, to mě asi čeká taky. Dá se to vydržet? a co pak po porodu? za jak dlouho si jakž takž dobrá a můžeš chodit? Co kojení po císaři- pry je to horší..Za jak dlouho se jizva zahojí a co na to používat?? píšu hekticky, ale snad rozumíš o co jde
kdy tam budes rodit cisarem? ja, pokud malej vydrzi v brisku az do planovaneho, tak nekdy kolem 8-10.března … a uz dlouho si procitam vsechny diskuse na netu… a kamoska mi taky radila, ze se mam sama aktivne ptat na to, co chci ukazat a co chci vedet… pac jinak to sestricky moc neresi(i protoze nektere maminky nechteji pomoc a pry je otravuje kdyz za nima porad nekdo chodi)… ne proto ze by nechteli, ale proto, ze apolinar je takovy velkoobchod s miminkama… jak se zeptala tak ji vse ochodne ukazali.. jen se nebat ptat porad dokola ![]()
Rodila jsem Císařem,protože Kuba byl na mě moc velikej,ale začali to řešit pozdě.Když jsem byla na první poradně,tak se na mě Dr podíval a zhrozil se že jsem tak malá a mám tak velký břicho a že to prej musí hlídat,změřit mi pánev a nenechat mě přenášet.Jenže,každý týden byl v poradně někdo jiný a pořád se nic nedělo,pokaždé jsem se ozvala,ale začali to řešit až v 39+3tt,najednou začali plašit,že dítě má odhad 3,5kg a že bych měla rodit císařem.Prej si mám co nejdřív vyřídit předoperační vyšetření,pak mi ale Dr řekl,že na plánovaného CS neni místo a že se teda budu muset rozrodit a pak se uvidí
(kdybych dala obálku,tak by místo bylo) ![]()
Kubovi se ven nechtělo,takže jsem nakonec rodila 40+3 a skončilo to teda CS a Kuba měl 3680g,takže odhad jim docela vyšel.
Operace,byla velice rychlá a všichni co se na ní podíleli,byli skvělí,celou dobu si se mnou povídali a najednou byl malej venku.
V noci na jipce,mě začalo strašně pálit břicho,tak mi zvedli dávku oblbováků,ale zabrala až injekce do břicha.Druhý den vás donutí se zvednout a to je teda masakr,ale dá se to překonat.Některý jsme se zvedly hned,jiné to měly na dýl a nakonec neodešly po svých,ale odvezli je na vozíku.
První den po CS je docela v pohodě,ještě ůčinkují anestetika a miminko u sebe nemáte v noci,ale 2 a 3 den to teda fakt bolí.Nebudu vám lhát
A navíc už se staráte o svýho drobečka 24h ![]()
Domu jsem šla 5den.A ještě tak 14dní jsem měla bolesti.
Kojení:mě se udělalo mlezivo 2den,ale malej nechtěl sát.3den už jsem musela začít odsávat.3den se mi snažila pomoct noční sestra a držela mi toho našeho vzteklounka u prsu.Ani ona ho nedonutila se přisát
Dodnes se přisaje jen když má náladu a pije jen chvilku.Takže mu mlíko odsávám už 3,5měsíce. To kdybych tušila,tak jsem si koupila elektrickou odsávačku a ne ruční,už mě pěkně bolej ruce ![]()
Omlouvám se za tapetu,stručněji to nešlo ![]()
držim vám palce ![]()
Díky za odpovědi. Budu rodit asi plánovaně císařem v Podolí, vypadá to na konec května. Zatím už 2× na rychlovku na vyšetření kvůli špinění. Taky je to prima, když je prý všechno v pořádku a špiní to i s trochou krve. Tak tedy prý klidový režim alespoň týden. Ještě chodím do práce- do kanceláře, vybírám dovolenou dva dny v týdnu a připravuji se na to, že si už v březnu řeknu o nemocenskou a na mateřskou odejdu 2 měsíce před porodem. Tak jsem zvědava, jak dlouho to vydržím. Napište, která máte podobné obtíže- jsem na začátku 6. měsíce- 22.tt. ![]()
ja mam komplikace od pulky tehotenstvi, mam placenta praevia centralis takze jsem uz pres tri mesice doma v klidovem rezimu…kdyz jsme odchazeli z ordinace tak jsem si rikala, jak to vydrzim doma a polehavat, ale nakonec jsem se to naucila a docela to uteklo a uz se pristi tyden chystam do porodnice, kde me ceka jeste mesic uplneho klidoveho rezimu.nechtela jsem zustavat doma, protoze jsem si chtela usetrit nejaky penizky navic,ale i ten klidovy rezim ma neco do sebe pred narozenim toho malyho certika
cele to tehotenstvi hrozne rychle uteklo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.