Poplatek za miminko v porodnici

89
1.1.12 20:45

poplatek za miminko v porodnici

Ahojky maminky,
už jsem asi lehce sklerotická. :? platí se poplatek i za miminko v nemocnici? myslím tedy hned po porodu. nějak si to nemůžu vůbec vybavit. vím, že teď je poplatek 100,–Kč za den. jen jestli musí platit i to chuďátko miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
1.1.12 20:47

Neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
1.1.12 20:48

Ahoj. To mě taky zajímá, protože co vím, tak za miminko se neplatí. Jestli teda není od nového roku nějaká změna.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. SlaJa
1.1.12 20:53

Neplatí. Jak by na tom byli chudáci rodiče předčasně narozených dětí, které stráví v nemocnici třeba i tři měsíce… snad tohle ti asociálové jednou nezavedou

• Citovat
  • Upravit
661
1.1.12 20:55

Já myslím, že se neplatí.Naposled jsem tam byla před třemi lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova

Ahoj,neplatilo se a ani platit nebude. Já třeba byla v nemo měsíc na rizikovém ještě když byl popl.60 Kč a pak s malým 9 dní. Dovolená mě vyšla přes 2 tisíce :zed: a malý byl zdarma

• Citovat
  • Upravit
29436

Za miminko se neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.1.12 21:00

Miminko neplatí… Maminka jo, co si vzpomínám, tak mi tam napočítali i ty dny, kdy jsem ležela na rizikovym… Takže si to ty maminy, co tam leží na udržení musí zaplatit??? :think: Vždyť některý tam jsou fakt dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
1.1.12 21:09

A oni ty maminky doma jako nejedí, neperou si věci a já nevím co ještě? Za to mi těch 60 / 100,– zas nepřijde tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
1.1.12 21:21
j.a.n.i1 píše:
A oni ty maminky doma jako nejedí, neperou si věci a já nevím co ještě? Za to mi těch 60 / 100,– zas nepřijde tolik.

A to mně zase jo. Já s tímhle poplatkem nesouhlasím. I když ležím v nemocnici, musím doma platit nájem a elektriku, zbytek rodiny musí jíst. Na mém jídle se toho zase tolik neušetří, navíc když mi musí kupovat jídlo i do nemocnice, protože tam dostanu k snídani dvě housky s něčím, v poledne oběd a v pět přinesou dva krajíce chleba s pomazánkou. Ač nežeru jako prase, tak pro mě jídla hrozně málo.
Do toho pití, který domů normálně nekupuju, protože pijeme hlavně vodu. V nemocnici je sice k dispozici čaj, ale někde nemají dobrý a taky leze krkem, když ho piješ pořád. Kromě toho na záchodech není toaletní papír, dokonce ani pitomý mýdlo, o papírových ručnících ani nemá cenu se zmiňovat, to už bych chtěla moc. Léky si taky musím přinést z domova svoje, nepůjčí mi příbor ani hrníček (v Ústí teda ano, v Teplicích ne). Toť moje zkušenosti. A za tohle já mám platit teď už 100 korun denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.1.12 21:39

Ne, za miminko po porodu se neplatí, ale pokud by jsi třeba v den propuštění jela zpátky, tak už platíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.1.12 22:06
j.a.n.i1 píše:
A oni ty maminky doma jako nejedí, neperou si věci a já nevím co ještě? Za to mi těch 60 / 100,– zas nepřijde tolik.

Poplatek se mi nelíbí, ale v něčem „pravdu“ má, jídlo a praní - hotelové služby…
ALE za 100,– doma vyperu všem - celé rodině bůh ví jak dlouho a co se týká jídla, za 100,–/den nakrmím celou rodinu, která musí jíst i když jsem v nemocnici. V Op příbory půjčí, při příjmu a při propuštění vracíš, myješ si sám.
A po porodu je k dispozici „neomezeně“ ručníků, když krvácíš, ať nešpiníš svoje po sprše. Ale ostatní svoje, vč. léků, ktzeré se netýkají problému se kterým ležíš.

A s jídlem a pitím je to jak píše Raduš.ka Většinou jsou čaje nepitelné a vždy musím mít ještě něco k jídlu z domu :(

Teď jsem na rizikovém, manžel už nějakou dobu bez práce. I kdyby začal v podstatě hned pracovat, pobyt v porodnici bude pro nás dost velký problém, kdybych nedej bože musela ležet delší dobu :(

Omlouvám se za OT.

Jinak hospitalizace novorozence ve spojení s porodem se neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
1.1.12 22:18

Stejně to je ale spravedlnost na tom světě. Když o nás maminkách rozhodujou pani poslanci kteří mají statisícové platy a v té nemocnici být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.1.12 22:23
anoli30 píše:
Stejně to je ale spravedlnost na tom světě. Když o nás maminkách rozhodujou pani poslanci kteří mají statisícové platy a v té nemocnici být nemusí.

A když už jsou, tak je to pro ně jako když plivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11576
1.1.12 23:01

U nás doma se za stovku najíme za den všichni tři, já, manžel i syn. Ve Zlíně bylo jídla dostatek, ale polovina :poblion: Kromě toho si člověk musel přinést úplně všechno s sebou, dali jen noční košili a oblečení pro mimča. Jinak nic. Ani toaletní potřeby. Jediné, co by těch sto korun omlouvalo je, že jim tam po porodu každý den vyžbrndáme spoustu teplé vody. ;)

Za novorozence se neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková