Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky,
už jsem asi lehce sklerotická.
platí se poplatek i za miminko v nemocnici? myslím tedy hned po porodu. nějak si to nemůžu vůbec vybavit. vím, že teď je poplatek 100,–Kč za den. jen jestli musí platit i to chuďátko miminko.
Ahoj. To mě taky zajímá, protože co vím, tak za miminko se neplatí. Jestli teda není od nového roku nějaká změna.....
Neplatí. Jak by na tom byli chudáci rodiče předčasně narozených dětí, které stráví v nemocnici třeba i tři měsíce… snad tohle ti asociálové jednou nezavedou
Já myslím, že se neplatí.Naposled jsem tam byla před třemi lety.
Ahoj,neplatilo se a ani platit nebude. Já třeba byla v nemo měsíc na rizikovém ještě když byl popl.60 Kč a pak s malým 9 dní. Dovolená mě vyšla přes 2 tisíce
a malý byl zdarma
Miminko neplatí… Maminka jo, co si vzpomínám, tak mi tam napočítali i ty dny, kdy jsem ležela na rizikovym… Takže si to ty maminy, co tam leží na udržení musí zaplatit???
Vždyť některý tam jsou fakt dlouho…
A oni ty maminky doma jako nejedí, neperou si věci a já nevím co ještě? Za to mi těch 60 / 100,– zas nepřijde tolik.
j.a.n.i1 píše:
A oni ty maminky doma jako nejedí, neperou si věci a já nevím co ještě? Za to mi těch 60 / 100,– zas nepřijde tolik.
A to mně zase jo. Já s tímhle poplatkem nesouhlasím. I když ležím v nemocnici, musím doma platit nájem a elektriku, zbytek rodiny musí jíst. Na mém jídle se toho zase tolik neušetří, navíc když mi musí kupovat jídlo i do nemocnice, protože tam dostanu k snídani dvě housky s něčím, v poledne oběd a v pět přinesou dva krajíce chleba s pomazánkou. Ač nežeru jako prase, tak pro mě jídla hrozně málo.
Do toho pití, který domů normálně nekupuju, protože pijeme hlavně vodu. V nemocnici je sice k dispozici čaj, ale někde nemají dobrý a taky leze krkem, když ho piješ pořád. Kromě toho na záchodech není toaletní papír, dokonce ani pitomý mýdlo, o papírových ručnících ani nemá cenu se zmiňovat, to už bych chtěla moc. Léky si taky musím přinést z domova svoje, nepůjčí mi příbor ani hrníček (v Ústí teda ano, v Teplicích ne). Toť moje zkušenosti. A za tohle já mám platit teď už 100 korun denně?
Ne, za miminko po porodu se neplatí, ale pokud by jsi třeba v den propuštění jela zpátky, tak už platíš ![]()
j.a.n.i1 píše:
Poplatek se mi nelíbí, ale v něčem „pravdu“ má, jídlo a praní - hotelové služby…
ALE za 100,– doma vyperu všem - celé rodině bůh ví jak dlouho a co se týká jídla, za 100,–/den nakrmím celou rodinu, která musí jíst i když jsem v nemocnici. V Op příbory půjčí, při příjmu a při propuštění vracíš, myješ si sám.
A po porodu je k dispozici „neomezeně“ ručníků, když krvácíš, ať nešpiníš svoje po sprše. Ale ostatní svoje, vč. léků, ktzeré se netýkají problému se kterým ležíš.
A s jídlem a pitím je to jak píše Raduš.ka Většinou jsou čaje nepitelné a vždy musím mít ještě něco k jídlu z domu ![]()
Teď jsem na rizikovém, manžel už nějakou dobu bez práce. I kdyby začal v podstatě hned pracovat, pobyt v porodnici bude pro nás dost velký problém, kdybych nedej bože musela ležet delší dobu ![]()
Omlouvám se za OT.
Jinak hospitalizace novorozence ve spojení s porodem se neplatí.
Stejně to je ale spravedlnost na tom světě. Když o nás maminkách rozhodujou pani poslanci kteří mají statisícové platy a v té nemocnici být nemusí.
anoli30 píše:
Stejně to je ale spravedlnost na tom světě. Když o nás maminkách rozhodujou pani poslanci kteří mají statisícové platy a v té nemocnici být nemusí.
A když už jsou, tak je to pro ně jako když plivne.
U nás doma se za stovku najíme za den všichni tři, já, manžel i syn. Ve Zlíně bylo jídla dostatek, ale polovina
Kromě toho si člověk musel přinést úplně všechno s sebou, dali jen noční košili a oblečení pro mimča. Jinak nic. Ani toaletní potřeby. Jediné, co by těch sto korun omlouvalo je, že jim tam po porodu každý den vyžbrndáme spoustu teplé vody. ![]()
Za novorozence se neplatí.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.