Boj o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
20.8.20 13:37

Pokud otec není cvok, musí vědět jak to dítě na tom je. Vycházím z toho, že mu nechce ublížit.

Je možné, že má sjednaný nějaký zdravotní dohled (ať už placený nebo od přítelkyně), příp. se vše potřebné naučil a tobě to z nějakého důvodu jen neřekl?

Je zvláštní, že to respektoval a teď, byť ví jak na tom dítě je, si ho chce vzít mermomocí k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.8.20 13:44

Možná zkus kontaktovat OSPOD, pokud nemáš právníka, a poraď se tam. Jestli mezi sebou máte takhle špatnou komunikaci, pak ti nic jiného asi nezbývá.

Ještě bych se třeba zkusila obrátit na jeho rodinu s prosbou, ať mu domluví, když tvůj názor nebere.

Ale jak říkám, myslím si, že tu péči nějakým způsobem pořešenou má, žádný normální a milující rodič přece nechce ohrozit své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.20 13:48

Péči stanovenou nemáme vše máme jen v dohodě s úředně ověřenými podpisy. vidat ho muze 1 za 14 dní o víkendu a některé dny v týdnu po dohodě. Ovšem on o to pomalu ani nestojí. Bere si ho jen, když se mu to hodí.. chtěl se mnou prohodit i víkend, aby si mohl odpočinout na rybách :pocitac:
Možnost naučit se vše měl. Byli jsme kvůli tomu hospitalizovaný všichni, abychom se jeho léčbu naučili. On ovšem odmítal spolupracovat, že ať jdou lékaři do háje, že se na ně může vysrat apod.. Údajně inhalují, když u něj malý byl. Ovšem co je na tom pravdy nevím. Ale poté co předvedl v té nemocnici v něm tu důvěru bohužel nemám..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 13:52

Ahoj, podle popisu se jedná o cystickou fibrozu? Mám skoro dvouletého syna s touto nemocí. Ohledne te smlouvy neporadim, ale stejne bych doporučila, aby se to všechno otec naučil. Když by s Tebou něco bylo, tak aby se o nej uměl někdo druhy postarat. Az povyroste, bude chtít byt taky s tatou, treba na víkend, a táta by to mel vše umět. Vždyť ho to můžeš naučit Ty, nebo ho zauci v nemocnici při kontrole. Aspoň si i Ty budeš moci někdy odpocinout! Držím palce at se nějak domluvite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 13:52

A OSPOD jsem kontaktovala a bohužel mi tam nikdo nepomohl. Jen si zavolala i otce, že si promluví i s ním a pak mi volala, že kdyby něco máme se ještě na ní obrátit, ale že to chce aby jsme se dohodli.
Jeho rodiče mu také domlouvají, aby se o něj i více zajímal, že je to stále jeho syn atd.. ale akorát řve i na ně, že je to naše věc, ať se mezi to nepletou apod..

• Citovat
  • Upravit
13
20.8.20 13:55
@Anonymní píše:
Ahoj, podle popisu se jedná o cystickou fibrozu? Mám skoro dvouletého syna s touto nemocí. Ohledne te smlouvy neporadim, ale stejne bych doporučila, aby se to všechno otec naučil. Když by s Tebou něco bylo, tak aby se o nej uměl někdo druhy postarat. Az povyroste, bude chtít byt taky s tatou, treba na víkend, a táta by to mel vše umět. Vždyť ho to můžeš naučit Ty, nebo ho zauci v nemocnici při kontrole. Aspoň si i Ty budeš moci někdy odpocinout! Držím palce at se nějak domluvite.

Ano jedná se o CF :) jak jsem psala na edukačním pobytě jsme byli..doktorka ho téměř musela přemlouvat, aby se toho zúčastnil..
Naštěstí bydlím u rodičů a moje mamka i brácha se vše naučili.. takže my dosti pomáhají..
Proto jsem psala, že by s ním o samotě byl až by se malý naučil o sebe postarat sám.. sám inhalovat, rehabilitovat apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.8.20 13:57
@Anonymní píše:
A OSPOD jsem kontaktovala a bohužel mi tam nikdo nepomohl. Jen si zavolala i otce, že si promluví i s ním a pak mi volala, že kdyby něco máme se ještě na ní obrátit, ale že to chce aby jsme se dohodli.
Jeho rodiče mu také domlouvají, aby se o něj i více zajímal, že je to stále jeho syn atd.. ale akorát řve i na ně, že je to naše věc, ať se mezi to nepletou apod..

jak říkám…takovéto dohody nejsou platné i kdyby to bylo sepsané notářem..
o péči rozhoduje soud.
POdej si předběžné opatření na soudu, že se dítě svěřuje tobě…a poté dojde k jednání ohledně úpravy poměrů k dítěti..Soud samozřejmě pokud bude mít důkaz že se nechce nic takového neučit, tak ho svěří tobě s tím že dítě může vidět jen pod tvým dohledem či dohledem někoho zodpovědného..ale jak říkám, dokud to není soudně stanovené tak vám je smlouva k prdu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 13:58
@Kackac120 píše:
Ano jedná se o CF :) jak jsem psala na edukačním pobytě jsme byli..doktorka ho téměř musela přemlouvat, aby se toho zúčastnil..
Naštěstí bydlím u rodičů a moje mamka i brácha se vše naučili.. takže my dosti pomáhají..
Proto jsem psala, že by s ním o samotě byl až by se malý naučil o sebe postarat sám.. sám inhalovat, rehabilitovat apod..

Tak to je super, ze se to naučila mamka a bracha :) Me nasi také pomáhají, a manžel to umí také. No jo, ale sám bude inhalovat a rehabilitovat az za x let. A stejne je lepší na to dohlidnout… Kam chodite do CF centra?

• Citovat
  • Upravit
13
20.8.20 14:02
@Anonymní píše:
Tak to je super, ze se to naučila mamka a bracha :) Me nasi také pomáhají, a manžel to umí také. No jo, ale sám bude inhalovat a rehabilitovat az za x let. A stejne je lepší na to dohlidnout… Kam chodite do CF centra?

Já myslela, že třeba tak v jeho 5 letech už by to teoreticky mohl umět ne?😮
Jinak do Motola k paní doktorce Bartošové 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
20.8.20 14:09
@Anonymní píše:
Jeho rodiče mu také domlouvají, aby se o něj i více zajímal, že je to stále jeho syn atd.. ale akorát řve i na ně, že je to naše věc, ať se mezi to nepletou apod..

Pokud je komunikace takto obtížná, určitě bych se obrátila nejprve na právníka a ten by měl podat návrh na soudní rozhodnutí. Pro vás by to všechno pak bylo mnohem jednodušší. I pro případ neplacení alimentů je soudní rozhodnutí důležité. Ale otce bych raději vše naučila sama, sepsala mu manuál, jde přece o vaše dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.20 14:10
@Kackac120 píše:
Já myslela, že třeba tak v jeho 5 letech už by to teoreticky mohl umět ne?😮
Jinak do Motola k paní doktorce Bartošové 😊

No, umět to asi bude, ale jak to bude pečlivě provádět je otázka druha :) Tak to máme stejnou doktorku, zrovna včera jsme tam byli :)

• Citovat
  • Upravit
13
20.8.20 14:19
@Alriga píše:
Pokud je komunikace takto obtížná, určitě bych se obrátila nejprve na právníka a ten by měl podat návrh na soudní rozhodnutí. Pro vás by to všechno pak bylo mnohem jednodušší. I pro případ neplacení alimentů je soudní rozhodnutí důležité. Ale otce bych raději vše naučila sama, sepsala mu manuál, jde přece o vaše dítě.

Bohužel snaha dát mu manuál byla.. stejně vše dělal po svém.. a mou pomoc odmítá.. má možnost se i účastnit rehabilitačních akcí nebo jak to nazvat. Tam nám vždy ukážou něco nového. Ovšem nebyl tam ani jednou.. a upřímně i doktorka se diví, co je to za rodiče, že nemá zájem ani snahu spolupracovat..
On si ovšem stojí za tím, že se o něj stará, jak nejlíp může.. a o alimenty také se zpozdil měsíc jelikož přišel o práci.. vše tedy doplatil, ale teď by měl posílat znovu tak jsem zvědavá.. každopádně moc děkuji a právníka kontaktovat určitě budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.8.20 14:21
@Anonymní píše:
No, umět to asi bude, ale jak to bude pečlivě provádět je otázka druha :) Tak to máme stejnou doktorku, zrovna včera jsme tam byli :)
😄 😄Tak to už by otec snad zvládl na to dohlédnout 😄
Fakt? Tak to je super :hug: doufám, že se malému dobře daří :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.20 14:26
@Anonymní píše:
Péči stanovenou nemáme vše máme jen v dohodě s úředně ověřenými podpisy. vidat ho muze 1 za 14 dní o víkendu a některé dny v týdnu po dohodě. Ovšem on o to pomalu ani nestojí. Bere si ho jen, když se mu to hodí.. chtěl se mnou prohodit i víkend, aby si mohl odpočinout na rybách :pocitac:
Možnost naučit se vše měl. Byli jsme kvůli tomu hospitalizovaný všichni, abychom se jeho léčbu naučili. On ovšem odmítal spolupracovat, že ať jdou lékaři do háje, že se na ně může vysrat apod.. Údajně inhalují, když u něj malý byl. Ovšem co je na tom pravdy nevím. Ale poté co předvedl v té nemocnici v něm tu důvěru bohužel nemám..

Radim si priste nevybirat hulvaty a hlupaky, jako otce svych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.8.20 14:29
@Příjemné Pondělí píše:
Radim si priste nevybirat hulvaty a hlupaky, jako otce svych deti.

Myslím, že kdyby bylo zdravé, bylo by to jiné 😊takhle je to pro něj jen přítěž. Člověk se v lidech občas zmýlí.. s tím už nic neuděláte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí