Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Niekedx sa stava, ze sa moj drobec (4.mes) nevie vykakat. Pomaham mu vtedy teplomerom (metoda starych mam), ale fakt neviem, ci je to dobre. Vzdy sa mu ulavi, lebo sa vyprdka aj vykaka, ale mam pri tom zly pocit, ze mu !tam! zasahujem. Mate niekto skusenost ?
Sona
kromě toho že dáváme Eličce odvar z vloček,taky jí občas teploměrem pomůžu.Teď tedy už né tak často,asi to není úplně ideální,ale když jí to pomůže.Jen dej pozor aby si na to nezvykla.
Binky
Ahoj holky,my tedy takové problémy nemáme,ale vím,že teploměr není nejlepší řešení.Určitě bych se obrátila na doktorku.Sousedka měla podobné problémy s miminkem a měla na to čípky.Záleží také na stravě miminka.Zda-li je na umělé výživě nebo kojené.Pak omezit příkrmy, které staví.Také zvýšit příjem tekutin behem dne.Tedy u nekojených dětí.Ale každopádně doktorka vám určitě poradí správně.
Ahoj, ten teploměr není asi opravdu to pravé, když už tak výjimečně zkusit rektální rourku a hlavně masáže bříška. Jinak pokud je to způsobeno příkrmy tak zkus přidávat 1/2 lžičky oliv. oleje do příkrmu. Také jsme si to zažily a ještě nám pomohlo, když jsem vypila 1/4 l silného heřmánkového čaje najednou - tedy samozřejmě jen pokud kojíš. Pokud ne zkus dát trochu napít mimču (jen ne tak silného). Jinak až si mrně zvykne na novou stravu tak se to upraví samo. Přejeme bezbolestné kakání ![]()
Lucka a Petra 10m
Ahoj, jestli kojis, zkus jit alespon lzicku svestkovych povidel denne. Jinak moje Kacenka pravidelne kaka po ryzove kasi.
Ahoj, nas Lukasek ma tri a pul mesice a ten problem mame taky. Nekdy se vykaka, ale za posledni tydny mel casto problemy. Taky mu pomuzu teplomerem i kdyz vim, ze to neni nejlepsi reseni.
Detsky lekar rikal, ze je to normalni, ze se to casem upravi. Vcera jsem si koupila kilo svestek a dneska mel maly tri pokakane plinky bez pomoci!!!
Takze ja jdu rozhodne do svestek.
Pepsi
My zas mame opacny problem. Mala (2m) mi kaka temer bez prestani. Ackoli velkou naloz miva tak 1-2krat denne. Myslela jsem si, ze takhle ridkou stolici maji jen novorozenci. Taky kvuli tomu mame strasne opruzeny zadecek. Nevite nekdo, jak jeji kakani zhoustnout? (ja mam naopak zacpu)Pouze kojim.
Kuzelka
Ahoj Kuzelko,
muj syn byl totez, kakal az osmkrat denne, minimalne ovsem trikrat a taktez tekute. Asi Te zklamu, ale jemu to spravily az prikrmy, jakmile jsme v sesti mesicich na:,–(ili mrkev, zacal kakat jedenkrat denne, i konzistence se upravila… Pokud pouze kojis nevim nevim. Pokud nejsi tak za:,–(ova, tak to jeste dva mesice vydrz a pak ji zkus davat mrkvovou stavu, treba od Hipp.
Asi jsem moc neporadila.
Jana