Bojí se do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6381
20.8.21 13:31

Bojí se do školky

Jdu si pro rady. Mám 5 letého syna.
Moc dobře si uvědomuje, že školka začne za pár dní. Při každé i nevinné zmíňce o školce je hned podrážděný, vzteklý, lítostivý. Stačí říct, že musíme koupit holinky do školky apod. V noci mě prosil, ať ho tam určitě nedávám.
Já si ho za sebe nechat doma klidně můžu, jsem na rodičáku. Jen tenhle rok bude předškolák. I když to vidím na odklad. Je červencový. Co s tím? Školku už má 3. během covid roku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14668
20.8.21 13:36

Nema tam nejake kamarady, na ktere by ho slo nalakat? Jinak co se tyka predskolaka, sice ma povinnou predskolni dochazku, ale v realu to znamena, ze kdyz ho na cely rok omluvis (staci rodinne duvody), tak tam fyzicky chodit nemusi. A cervencovy taky nemusi znamenat odklad. Dcera je narozena na konci srpna, je ve tride nejmladsi, nejmensi, hodne deti je o vice nez rok starsich nez ona a skolu zvlada uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15079
20.8.21 13:38

A co mu ve školce vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.21 13:40

Nehrotila bych to.
Muzes zacit treba na dvou dopolednich v tydnu a zbytek omlouvat.
Nebo najit jinou skolku, mozna mu vadi neco primo tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.8.21 13:43

@Janča6 Říká, že si s ním nikdo nehraje. Jen ho odhání. Nikdo mu neubližuje, ale nikdo ho u sebe nechce. Všichni jsou prý zabraní.
Já ho snad radši omluvím, než tohle. Jen, aby z toho nebyl nějaký pruser. :?
Má mít ještě během října operaci, tak by měl i důvod. Ale jedna se o zakrok po kterým je za pár dní ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.8.21 13:45

@Alušáček Učitelka..Má z ní ten dojem, že ho nesnáší. Ona je celkem přísná, to doma moc nezná. Někdy zvýší hlas, jeho to téměř vždy rozpláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.8.21 13:49

@Lucie_Sx Hrotit to radši moc nechci, když to půjde omlouvat, tak to bude asi nejlepší. Novou školku už snad radši ne. Tohle je už třetí školka. :(
Kdyby to nešlo, tak samozřejmě jo. Jen abych pak zas nemusela měnit. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
20.8.21 14:01
@Dollorres píše:
@Alušáček Učitelka..Má z ní ten dojem, že ho nesnáší. Ona je celkem přísná, to doma moc nezná. Někdy zvýší hlas, jeho to téměř vždy rozpláče.

A budou mít stejnou učitelku? U nás předškoláci měli pak jiné učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8624
20.8.21 14:07

Já bych ho tam tedy poslala. Lepší, aby si prožil lítost a bojoval o místo v kolektivu teď jako predskolak než za rok v první třídě. První třída je velká změna sama o sobe. Všechno nové. Pokud dítě není 6vykle na fungování v kolektivu, na autoritu učitelky atp, tak to tam bude mít dost těžké. Navíc mu teď ukážeš, že stačí nechtit a nemusí. Což u školy neplatí. Tam prostě musí, pokud nechceš domácí výuku. Snažila bych se ho namotivovat, ale zase žádný tanečky kolem. Prostě musí, pujde, bude to super, hotovo. Čím víc se kolem toho teď bude skákat, tím horší to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
20.8.21 14:15
@Dollorres píše:
Učitelka..Má z ní ten dojem, že ho nesnáší. Ona je celkem přísná, to doma moc nezná. Někdy zvýší hlas, jeho to téměř vždy rozpláče.

A až na něj zvýší hlas paní učitelka za rok v první třídě, tak půjdeš hledat novou školu?

Máš na můj vkus poměrně svérázný postoj k věci. :nevim: U nás jsme děti učili (a dodnes učíme), že se musejí naučit vycházet s nejrůznějšími typy lidí a že právě tyto problémy se musejí zvládat, nikoli před nimi neustále utíkat… Tvému přístupu příliš nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.8.21 14:16
@Dollorres píše:

Chyba. V čem je přísná? Že něco zakáže? A to doma nezná? Do školy bude muset taky chodit. Pravidelně. Vzhledem k tomu že je předškolák, bych se ho neptala. Pokud vylozene vadí učitelka, tak změn učitelku nebo školku. Ale to si měla řešit dřív, než týden před zahájením školního roku.

• Citovat
  • Upravit
14668
20.8.21 14:16
@Dollorres píše:
@Janča6 Říká, že si s ním nikdo nehraje. Jen ho odhání. Nikdo mu neubližuje, ale nikdo ho u sebe nechce. Všichni jsou prý zabraní.
Já ho snad radši omluvím, než tohle. Jen, aby z toho nebyl nějaký pruser. :?
Má mít ještě během října operaci, tak by měl i důvod. Ale jedna se o zakrok po kterým je za pár dní ok.

Tak to je mrzute, to ho chapu. Pruser to nebude, je to zcela legitimni postup ;) Staci proste vyplnit formular urceny na omlouvani predskolaku. Kazda skolka ma svuj vlastni formular. Ani nemusi mit zdravotni duvod.

Příspěvek upraven 20.08.21 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.8.21 14:17
@Dollorres píše:
@Lucie_Sx Hrotit to radši moc nechci, když to půjde omlouvat, tak to bude asi nejlepší. Novou školku už snad radši ne. Tohle je už třetí školka. :(
Kdyby to nešlo, tak samozřejmě jo. Jen abych pak zas nemusela měnit. :oops:

Proč už třetí školka??? 8o

• Citovat
  • Upravit
910
20.8.21 14:18

Já tu nechci být za necitu, ale v těch pěti už bych moc neodkládala… Je to těžké, ale co budeš dělat, když pak bude mít strach i ze školy? Zkusila bych s ním o tom spíš citlivě mluvit, možná ho vyzvedávat dřív, taky si o tom promluvit s tou učitelkou (nějak rozumně jí zkusit vysvětlit, že je syn prostě citlivější, že má pocit, že je odstrčený a pokusit se společně přijít na nějaký kompromis, jak to udělat, aby to pro něj bylo příjemnější)… Jinak je na tom syn jak, pokud jde o dovednosti, chování, socializaci? Třeba mimo školku máte nějaké kamarády, známé, jak se chová na hřišti atd? Pokud totiž tohle všechno je jinak bez problémů, možná mu fakt nesedí školka a učitelka. Pokud tam jinak nějaké problémy jsou, zvážila bych třeba nějakého psychologa, který by mohl být podporou a pomoct před nástupem do školy. Ale to úplně střílím od boku, moc o synovi nepíšeš, jaký je, jaké má jinak chování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.21 14:20
@Dollorres píše:
Kdyby to nešlo, tak samozřejmě jo. Jen abych pak zas nemusela měnit. :oops:

Treti skolka? Proc? Chudak malej, a stresy z ucitelky taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí