Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je doslova na zabití, taky bych se bála. Co zkusit si sednout. Sáhodlouze mu promluvit do hlavy? Přece s dítětem nemůže zacházet tak neopatrně. I kdyz mám pocit, že ten muj bude to same ![]()
Nechci byt hnusna, ale kdo vi, jak to je ve skutecnosti. Nektere veci bych neresila, nektere jsou divne samy o sobe (ze pusti volant), a jak to dite opradu drzel nevime, nebyly jsme u toho.
Příspěvek upraven 31.05.16 v 12:53
Mě to přijde hrozně směšný…
Omlouvám se. ![]()
Jako mimino by mu asi z ruky padat nemělo, ale říkám si, nevidíš to třeba okem hysterické matky horší, než-li to je? Jen dotaz… Nezlob se. ![]()
@zuzouš píše:
Ale jses.
Jsem? Kdyby neukládal dítě do kočáru, když tím reflexem chytl dudlík a dítě by tudíž neupadlo do kočáru, ale na zem - nejspíš by zmrzačil 2měsíční dítě protože chytal padající dludlík…
A vézt kočárek s novorozencem z kopce a držet si ho ukazováčkem a zkoušet jak kočárek umí kličkovat je teda taky v pořádku…?
já teda nevím, no… pro mě ne… Podle mně se takhle dospělej člověk chovat nemůže. Nepřijde mi to normální… Ale tak - tobě třeba jo. Tak to asi je věc názoru… ![]()
Nedivím se ti. Mám to taky tak a to už máme batole. Bohužel asi jedině na něj pořád dohlížet dokud malej nepovyroste
Když si to nenechá vysvětlit. Já taky zakazuju chlapovi dávat dítě na vysoký botník, pod kterým je dlažba a odejít od dítěte! Taky mi to hlava nebere.
Holky, vždyt´ mu to mimino upadlo do kočáru! Kdyby neblo nad kočárem - hodí ho na zem… protože chytal dudlík. A on je úplně v klidu a argumentuje tím, že to je reflex, že chytal dudlík? Tak primární reflex je snad t, že si nezabiju dítě - že ho nehodím na zem, ne? ![]()
Je to chlap no
není to pečující mamina, která se bojí a řeší každý prd u mimina. Dítě potřebuje oba světy, jak ten ženský, tak ten mužský. Normálně bych mu dítě svěřila, navíc tříměsíční. Věřím, že dítě bezúhony přežije a budou mu všechny tyto hrůzy k dobru
Pokud nedáš teď, může se taky stát, že později už nebude zájem jak ze strany otce, tak ze strany syna. On se ten vztah nevytvoří jen tak sám od sebe.
@Anonymní píše:
Jsem? Kdyby neukládal dítě do kočáru, když tím reflexem chytl dudlík a dítě by tudíž neupadlo do kočáru, ale na zem - nejspíš by zmrzačil 2měsíční dítě protože chytal padající dludlík…
V prvním příspěvku píšeš, že dítě mu neupadlo (pouze balansoval s dítětem a dudlíkem), ale teď už upadlo ![]()
Opravdu přeháníš a hysterčíš.
Kdybys to popsala trcohu jinak, takbych rekla, ze chlap je fakt neopatrny a mela bys mu promluvit do duse. ale styl jakym jsi to popsala a doplnila vsema tema smailikama, ve me taky vzbuzuje pocit, ze hystericka jsi ![]()
jo, chlapi vetsinou netrpi prehnanou opatrnosti, ale pokud je inteligentni dospely, tak snad zna miru.
@Anonymní píše:
A vézt kočárek s novorozencem z kopce a držet si ho ukazováčkem a zkoušet jak kočárek umí kličkovat je teda taky v pořádku…?já teda nevím, no… pro mě ne… Podle mně se takhle dospělej člověk chovat nemůže. Nepřijde mi to normální… Ale tak - tobě třeba jo. Tak to asi je věc názoru…
Mně to normální nepřijde. Sama jsem kočár vždy držela pořádně, aby se nepřevrátil, neujel apod. a tyhle srandičky nemám ráda, je to nebezpečný.
Ahoj maminky. Mám takový problém. Chci se vás zeptat, jak vnímáte situaci vy. Bojím se chlapovi (otci) dávat miminko (3 měsíce)… myslím - jakkoliv ho nechávat s ním o samotě… a děsím se v tomto směru i budoucnosti.

X krát jsme mu řekla, že musí ho držet! Neposlouchá. Pak se stane to, že se otočím, když ho ukládá do kočárku a vidím, jak mimino padá a on ho chytá!!
Ptám se jak s emu to stalo a on mi řekl, že „reflex“!!!
Miminku padal dudlík a on (prý REFLEX!!!
) chytá dudlík???
ááááááááááááááááá To samé se nám onehdá stalo v autě. On řídí - zatáčí na křižovace do prava. Na desce jsou zapomenuty sluneční brýle, které samo letí dolu… Co udělá můj muž??? Pustí volant a chytá brejle! A prej „reflex“…

Já mu řeknu „to snad nemyslíš vážně - že mu tam třepeš veškerej bordel, co tu máme, a máme psa! z těch bot!!“… a jeho argument?? To „nejsou boty“ (jasně - jsou to bačkory) a „neklepe“. To je jediný, o čem on se mnou v tu chvíli diskutuje… slovíčkaří.
Předem bych chtěla upozornit, že manžel je dávno dospělý, rozumný, inteligentní, vzdělaný, dobře vychovaný chlap. Nekouří, nepije, nehraje automaty, nebije mě, není žádný macho. Je z úplné rodiny. Prostě: nějaký socio-kulturní původ je v pořádku. Toto píšu pro pořádek, protože to, co o něm ted´ napíšu by mohlo v tomto směru poněkud mást…
Pipíšu vám následující situace:
1. chlap veze kočárek s několikatýdenní miminkem. Betonová cesta v parku, z velkého kopce. On si kočárek chytne za ukazováček a jede „slalom“!!
2. chlap odmítá mimino držet - když ho nese. Pouze si ho jakoby pokládá na ruce
3. Milionkrát slyšel, že si nemůže dát dítě na hrudník a usnout na gauči u tv… Milionkrát to udělal! Argument?? „On nespí - ale dříme!!“ Jasně - a u toho chrápe jak cirkulárka!!
4. Dítě v kolíbce houpe tak, že leží na gauči a nohou V PAPUČÍCH!!! Kope nad hlavičkou dítěte do kolíbky… čili mu všechen bordel klepe na hlavu?!
Přijde vám to v pořádku?? Strašně se bojím nechat mimino jen pod jeho dozorem )i třeba jen když jdu do sprchy) - když vím, jakej je.
A nevím co s tím mám dělat. Přjde mi rpostě retardovanej. V tomhle bohužel totálně.
A fakt nejsem hysterická - přece nemůže dospělej člověk zahodit dítě aby chytnul dudlík a omlouvat to reflexem…no ne?