Bojim se geneticke vady

3138
14.11.10 15:09

Bojim se geneticke vady

dobry den vsichni na emimino „chodim uz dlouho“ :-D a jsem strasne rada za to ze existuje,posledni dobou mam hrozny strach o sve miminko,vse probihalo v pohode,screening v 1 trimestru mi vysel v poradku,riziko na down syndrom 1:11000,a NT 2,4,nosni kustka pritomna,,,,byla jsem klidna stastna, na velkem ultrazvuku ve 22tt mi zjistili ze maly ma mozkove komory na hranici normalu 9 a 10mm ,za 14 dni na kontrole se to jeste zvetsilo,na 11 a 11,6mm, za dalsich 14 dni ,to jsem sla na kontrolu uz k jinemu lekari protoze mi to v nemocnici nevyhovovalo a tam nameril komurky obe na 11mm (norma do 10mm),tak jsem byla stastna ale aby toho nebylo malo tak mame jeste mirne zvetsení ledvinovych panvicek na 11a 12mm,nejak jsem tomu neprikladala vahu,a rikala jsem ze tyhle 2 veci jsou na hranici a jinak je prcek.o.k srdicko ..atd v poradku..........nedalo mi to a jeste jsem napsala do poradny na porodnice.cz kde mi doktor Koucky napsal ze tyto 2 vady by mohli mit i hlubsi vyznam,treba genetickou poruchu ale ze nezna podrobnosti,tak jsem z toho nejaka rozhozena,amniocentezu mi nedelaly vzhledem k vysledku z krve a veku(31let),na kontrolu jdu az za 2 tydnu ,a moc se bojim aby mimino nemelo nejakou genetickou vadu,down syndrom apodobne........vim ze mi rekne vice asi az kontrola ,ale bojim se moc ,potrebovala jsem se vypsat ,dekuji a omluvte me preklepy..atd :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43037
14.11.10 15:22

Koucky to dycky napise tak, jak by odpovidal nejakemu kolegovi a ne jako pacientce, nekdy je az moc drsnej. Oboji je na hranici, nejsme zkratka vsichni stejni. Zdrave miminko ti asi nikdo neslibi. kazdopadne zadna katastrofa neni na obzoru, nezbyva, nez verit, ze to bude uplne dobre a problem resit teprve, az opravdu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.11.10 16:36

dekuji za povzbuzení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
14.11.10 20:33

Kkattty, tak já jsem si ten stres a opakované UZ kontroly užila taky od 20. TT, ale naštěstí „jen“ kvůli zvětšeným pánvičkám. Párkrát jsem si pobrečela, info z internetu byly spíš deprimující (měla jsem pocit, že všude píšou jen ti, kdo mají problém, ale nikdo nenapíše, že je to O.K.), může to „něco“ znamenat a nemusí… Z UZ jsem si místo fotek miminka nosila fotky ledvinových pánviček. :roll: Na poslední kontrole před porodem už jsme to měli v normě, Dr. napsala do průkazky „kontrola po porodu“, tak se i stalo a bylo to v pořádku. :lol: Máš to vše znásobené ještě zvětšením mozkových komor miminka (ale zase - komůrky už nerostou,ale miminko ano, takže norma je snad jiná pro např. 20. TT a 30. TT), ale snaž se být v klidu. Ber to jako hraniční hodnotu (s tabulkama se ještě budeš potýkat až až), budou to dál sledovat, tak musíš věřit, že to bude dobré. Držím palce. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.11.10 22:03

dejuji za povzbuzeni,nekdy si rikam ze ty nase maminky to mely asi lepsi,kdyz cekala mamka me ani ji nedelaly ultrazvuk a kdyz sestru ktera je o 11 letmladsi tak jen jednou a copak ja vim jestli mam taky zvetsene komurky o milimetr :-D v necem je to dobre ale nekdy nas podle me uplne zbytecne stresujou ,nejak jsem si dnes rekla ze uz nebudu cist veci z netu a uvidim podle kontroly,at se jeste neco „neprivolam“ ale jsem rada ze se nasel nekdo kdo me chape :hug: dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
14.11.10 22:47

Souhlasím s Pudlou, prostě pokud má Mudr hodnotit podle kusých informací a po internetu, tak je to spíš (alespoň já to tak beru) obecnýho charakteru, že to tak může, ale nemusí být. Nepřikládala bych tomu nějakou větší váhu.
Pokud máš obavy, určitě si zkus promluvit s tvým Mudr., a hlavně uvidíš i po další kontrole, jak se věci vyvíjí. V průběhu těhotenství se může X věcí Xkrát změnit.
A přesně i jak sama píšeš, někdy je to množství informací spíš kontraproduktivní.
Držím palčáky, aby bylo všechno v naprostým pořádku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky