Těžká životní situace

Anonymní
13.11.10 17:17

těžká životná situace:-(

Ahoj,budu ráda když mi tu někdo poradí jsem v docela složité životní situaci:-(Je mi 21 a v dubnu jsem neplánovaně otěhotněla teprve po dvouměsíčním vztahu.Byl to pro mne opravdu velký šok,ale přesto jsem se rozhodla dítě si nechat a postavit se tomu čelem,nehledě na jiné důležité plány do budoucna.Tatínek miminka na pozitivní test řekl jen hmm a potom pořád tak nák negativně přemýšlel,vůbec nevěděl co chce,nakonec teda po prvním ultrazvuku se rozhodl že si ho necháme a že to nák zvládneme tak jsem měla radost a doufala v jeho účast a podporu,jenže šlo to akorát z kopce:-(vůbec si neuvědomoval svou roli budoucího otce a choval se jak kdyby se nic nedělo:-(Jako klidně nadále přede mnou kouřil,nepracoval a nesnažil se abysme měli penízky,začal mi více lhát,vymýšlet si,tajnůstkařit,dělalo mu radost mě schazovat a ubližovat mi,protože jsem byla vzhledem k těhotenství více přecitlivělá,navíc balil jiný holky + jeho kamarádi,srazy,hospody,diskotéky to bylo na prvním místě.Z toho jeho chování mě čím dál víc docházelo že to vůbec nemá smysl takovýto vztah a že na to že je mu 25 je extrémně nevyzrálej a vůbec neni připravenej na roli otce + mě nemiluje a má mě jenom do postele a na to abych ho sponzorovala když nemá peníze tak jsem řekla dost radši budu sama než s hovadem který se nikdy nezmění a v srpnu jsem se na něj vykašlala definitivně.Ted jsem ho 3 měsíce neviděla a vůbec o něm nic nevim.On mi sice několikrát volal když byl ožralej,samozřejmě nevzala jsem mu to,protože chtěl jen vyzvídat!Napsala jsem mu akorát sms že chci zpátky svý peníze který mi dluží od dubna a který slíbil že vrátí a pak se můžem bavit.Na to mi začal vyhrožovat soudem,že mi přijde oznámení a že své dítě prostě chce,no tak to chci vidět když nedokázal ani když jsme byli na genetice říct svoje údaje o tom že je otec a ještě si stěžoval co si to tam dovolujou.Kdyby nebylo mých rodičů tak dítě zřejmě dám k adopci,protože bych neměla prostředky na koupi výbavičky a ani kde bydlet:-(.Všeho si od nich moc vážím,ale nechci být zase jen přítěž tak se jim budu aspon snažit přispívat na to bydlení i když nevim z čeho,mám nárok jen 4letej rodičák a možná náký přídavky,protože jsem byla nezaměstnaná:-(Od otce nic nečekám možná kdybych se s nim soudila,ale nevim jestli mi za to stojí,nemůžu ho ani vidět za to co mě provedl a jakej je.Co byste dělali na mým místě?:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
13.11.10 17:22

určitě se nestresovat a tešit se na mimíska :-) Pokud on se chová takhle tak bych určitě byla raději sama než si dělat starosti myslím že ti za to opravdu nestojí a pokud máš v rodině někoho kdo ti aspoň drobet pomůže tak není co řešit. Držím palečky ať vše dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.11.10 17:22

všechno už si řekla. jsi těhotná,starají se o tebe rodiče,a budeš brát almužnu protože ani před otěhotněním jsi neměla práci. co čekáš za radu?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 17:24

zatím nic asi nezměníš. začala bych se zabývat tím,co budu dělat až dítko povyroste,čím se budu živit ,čím budu živit své dítě ,které je finančně poměrně náročné. udělala bych si protě plám co budu dělat po mateřské popř. už v průběhu-brigádu ,rekval. kurz.....

• Citovat
  • Upravit
4989
13.11.10 17:31

hlavne „otci“ vzadnem pripade nedavat druhou sanci. Ani bych ho neuvadela v rodnem liste, v budoucnu by tak nemel pravo na vidani ditete. S jeho pristupem a chovanim bych mu dite sverovat nechtela. Usetris si tak spostu starosti. A pokud te rodice podporuji, tak se neboj jit do toho sama, socialka urcite par korun prida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.11.10 17:32

otec je otec . má právo na dítě stejně jako matka.

• Citovat
  • Upravit
25324
13.11.10 17:33

Ahoj,na tvým místě bych zaťala zuby,a donutila ho,aby platil.Dala bych ho k soudu,a vymlátila z něj alimenty.Budeš potřebovat každou kačku.A pokud by pokračoval v dosavadním způsobu,zkusila bych něco na způsob zákazu styku,apod.Nevyznám se v tom,ale pokusila bych se požádat o radu právníka,a uvidíš.Nenech ho,ať mu to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
13.11.10 17:43

No tohle nabyla zrovna povzbudivá slova, která potřebovala zakladatelka slyšet. Ano, byla pravdivá, ale než tohle období přijde, projde si zakladatelka celým těhotenstvím, porodem, péčí o miminko, a to jsou všechno neopakovatelné chvíle, které jsou krásné at je situace jakákoliv. Jistě že to nebude jednoduché, jak finančně, tak spory s nezodpovědným a nezralým tatínkem. Radím se s tatínkem nedohadovat, nemá to smysl, ujasnit si s ním, co je ochoten tomu dát, a podle toho jednat. A s ožralým se nebavit, jen se střízlivým. Přeju ti at to zvládneš. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
13.11.10 17:43

Myslela jsem slova Sophinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.10 17:45

Opravdu těžká situace. A jak píše sophinka, odpovědi znáš. NA chlapa se vyprdni, měla jsi na takové následky myslet dřív, případně jít na interrupci - i když spousta holek Ti napíše, že nejdůležitější je, abys měla radost z těhotenství a nestresovala se a že jsi udělala dobře, že sis mimčo nechala......bla bla bla..... Pak to takto dopadá - zoufalé matky,často končící na antidepresivech, které neví kudy kam, nemají práci, peníze a bydlení ( když pominu ubytování a podporu rodičů ). Mimino stojí hodně peněz a až půjde do školy, bude to horší. JAk se potom takováto mamina může těšit na dítě, když ví, jak je situace těžká, do toho trable s nezodpovědným chlapem :nevim: .
Tak nezbývá, než zatnout zuby a vydržet hodně dlouho. Pak sehnat práci a nejlépe pořádnýho zodpovědnýho chlapa. Tady určitě tu správnou radu nenajdeš . Držím palce. M.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 17:46
delice píše:
No tohle nabyla zrovna povzbudivá slova, která potřebovala zakladatelka slyšet. Ano, byla pravdivá, ale než tohle období přijde, projde si zakladatelka celým těhotenstvím, porodem, péčí o miminko, a to jsou všechno neopakovatelné chvíle, které jsou krásné at je situace jakákoliv. Jistě že to nebude jednoduché, jak finančně, tak spory s nezodpovědným a nezralým tatínkem. Radím se s tatínkem nedohadovat, nemá to smysl, ujasnit si s ním, co je ochoten tomu dát, a podle toho jednat. A s ožralým se nebavit, jen se střízlivým. Přeju ti at to zvládneš. :-)

zakladatelka nepsala ,že chce povzbudit ,ale co ji radíme. sice ji čeká těhotenství ,ale potom se stane matkou a to matkou bez partnera o to bude mít život těžší a měla by se začít připravovat na tuto nelehkou roli co nejdříve.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 17:52

nechápu jak můžete psát rady typu užívej si těhu nějak bude. to je jak kdybych si vzala na leasing bmv a užívala si ho s vědomím ,že na něj nemám a čakala na …zázrak???

• Citovat
  • Upravit
1906
13.11.10 17:56

A co jako radíš? Moje sestra taky otěhotněla bez práce, defakto i bez chlapa :-) Ten se vůbec nezajímá. Má dnes 4 letého kluka, sice počítá každou korunu, ale jde to. Kdyby ho dala pryč, a spousta lidí jí to radilo, nemá dnes ani jeho, třeba ani chlapa, a asi ani další dítě, už jí je přes 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.11.10 17:58

Sophi ty vole to je teda táta když se ani v těhu nezajímá a neumí se postarat ani sám o sebe.taková vyžírka která jen vyhrožuje že si dítě veme aby zakladatelce ublížila je teda otec co absolutně nemá žádná práva a to vždy říkám že otec má stejná práva ale otec není proto že zasunul,ale tím že se zajímá

Zakladatelko neboj,vše vypadá černě,ale bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.11.10 17:59

radu jsem dala výše. začít se zabývat tím,co mě bude po a případně při mateřské živit. udělat si kurz něčeho,najít brigádu.....

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky