Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem 34+2tt a strašně se mi začaly ulamovat zuby. Až mě to děsí… I když jím hodně jogurty a mléčné výrobky tak stále se lámou.Nemá někdo radu co na to, za vitamíny nebo doplňky stravy aby se to trochu urovnalo.Vypadá to, že po porodu asi nasadím rovnou umělé a večer si je budu dávat do sklenice
. Díky A.
Jejda
…obávám se ale, že teď v těhu toho moc nezmůžeš. U zubaře jsi byla? Mě zase hrozně moc krvácely dásně.
Mimochodem…jestli jsi ve 33.tt.tak to máš termín kolem 3.1., nemýlím-li se
Pojď k nám do skupiny ledňáčků…
https://www.emimino.cz/…dnatka-2010/
Je nás tam přes 40 ![]()
…a na porhlídky k zubaři v těhu nechodíš?v těhu jsou zadarmo, nic neplatíš, tak proč to nevyužít ![]()
Určitě spěchej k zubaři, něco poradí nebo předepíše nebo objedná hned po porodu na kontrolu (nevím jak to máš ty se zubařem, ale mě zubař objedná vždy až tak za 2 měsíce, pokud to není akutní).
Pokud nam na skole zubari nekecali, tak to zadnou stravou nespravis, protoze zuby jsou hotova vec a jak vyrostou nic se nedostane dovnitr ani ven
jedine, jak se daji osetrit, je zvenku - zuibni sklovina se muze v pocatku poskozeni opravit treba fluoridizovanou pastzou, ktera by mela pusobit alespon 10 minut (po cisteni pusa nevyplachovat) - ale fakt nevim, jestli to pomuze na lamavost zubu, spis pochybuji. tez bych zasla k zubari, zlomenej zub je duvod vice to neodkladat.