Alergie na Fraxiparin

9622
12.11.10 08:08

Alergie na Fraxiparin

Ahojte, sem ve 28. a píchám si Fraxiparine 0,3…Už skoro dva měsíce, ale asi poslední tři týdny se mi v místě vpichu objevuje velikej červenej šíleně svědící flek. Teď ty fleky všechny tak jakoby tmavnou a nevim, jestli to je modřina s toho mýho drbání nebo co to je. A navíc se mi objevila vyrážka na břiše, která taky děsně svědí. Na hematolku sem objednaná za čtyři dny a nevím, jestli ten Fraxiparine mám do té doby vysadit nebo se s tím rvát dál. Kvůli mimču drbání přežiju, jen jestli ta případná alergie nemá nějakej negativní vliv právě na to miminko… Co myslíte, mám to vysadit nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
12.11.10 08:25

zkusila bych si tam zavolat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
12.11.10 08:29
kaaaca-h píše:
Ahojte, sem ve 28. a píchám si Fraxiparine 0,3…Už skoro dva měsíce, ale asi poslední tři týdny se mi v místě vpichu objevuje velikej červenej šíleně svědící flek. Teď ty fleky všechny tak jakoby tmavnou a nevim, jestli to je modřina s toho mýho drbání nebo co to je. A navíc se mi objevila vyrážka na břiše, která taky děsně svědí. Na hematolku sem objednaná za čtyři dny a nevím, jestli ten Fraxiparine mám do té doby vysadit nebo se s tím rvát dál. Kvůli mimču drbání přežiju, jen jestli ta případná alergie nemá nějakej negativní vliv právě na to miminko… Co myslíte, mám to vysadit nebo ne?

o alergii na fraxiparin jsem neslyšela zvlášt pokud ti nic víc jak měsiíc ni nedělal a teď jo…místní reakce samozřejmně být může a dělají se modřiny .Na hematologiii di zavolej ani tam nemusíš chodit popřípadě ti řeknou,že máš přijít hned… vyrážka pravděpodobně nebude souviset s fraxíkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
12.11.10 08:35

Čím dezinfikuješ místo vpichu.
Měla jsem hodně červenou a vysušenou kůži z dezinfekce s jodem, ale už si nevzpomínám, jestli to svědilo, je to 3 roky zpátky. Trvalo mi nějakou dobu než jsem zjistila, že to dělá dezinfekce, koupila jsem Septonex, kůže se zahojila a bylo to v pohodě. V dalším těhotenství jsem ho používala od začátku a žádné problémy nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
12.11.10 08:44

Urcite ho sama nevysazuj. Taky jsme o alergii na Fraxik neslysela, spise to bude lokalni na dezinfekci. Na hematologii ti poradi i po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
12.11.10 08:46

Ahojky, v prvím těhu jsem si fraxiparin taky píchala a po cca 2 měsících se mi udělala přesně taková vyrážka. Bylo to ale po porodu, tak mi to už mohli změnit na warfarin. Rozhodně si ale na hematolku zavolej. Taky jsem si ale desinfikovala kůži ajatinem, tak dodnes nevím, zda ta reakce nebyla na desinfekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
12.11.10 08:50

zkus změnit i desinfekci na tuhle http://www.napetrinach.cz/index.php?…
na tu alergie není…používá se v nemocnicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.10 09:16

Stalo se mi to samý!!! Asi po 3 měsících aplikace Fraxiparinu červené, lehce vystouplé fleky… Stalo se to, když jsem už terapii končila (měla jsem trombózu, dávka 0,8 FORTE), tak jsem to s dr. neřešila. Zajímavý je to, že se mi fleky na místě aplikace objevovaly i třeba za 3 neděle od poslední aplikace Fraxiparinu! Svědělo to jako blázen…
Určitě k dr. zajdi,tohle není legrace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.11.10 10:23

No přesně tak, ty vystouplý fleky o průměru tak 4-5cm mi tam zůstávají tak dva až tři týdny…No už sem si tam volala, tak prý na Fraxiparin alerigie bývají docela často, často nepomůže ani změna na Clexane, takže s tím asi nic moc neuděláme. No ale každopádně nějaký horší reakce než tu vyrážku čekat nemám, takže budem normálně dál píchat a drbat se jak šílení :D Hlavně aby bylo v pořádku miminko!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.11.10 10:23

Jo a moc děkuju za rady, tu dezinfekci taky vyzkouším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.10 10:30
kaaaca-h píše:
Jo a moc děkuju za rady, tu dezinfekci taky vyzkouším!

to nebude dezinfekcí… Alergické rekace na Fraxiparin byly popsány… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.11.10 13:11

První je třeba vyloučit alergii na desinfekci. Pak se případně změní lék. Většinou to není alergie přímo na nízkomolekulární heparin, ale na pomocnou látku v injekci, takže zkusí jiný příparavek - Fragmin nebo Clexane. Případně pak existují i jiné varianty. Po porodu už tě mohou převést na warfarin.
Na hematologii zavolej hned a domluvíš se, zda počkat nebo dorazit tak, jak si objednaná.

• Citovat
  • Upravit
8707
12.11.10 15:53
kaaaca-h píše:
No přesně tak, ty vystouplý fleky o průměru tak 4-5cm mi tam zůstávají tak dva až tři týdny…No už sem si tam volala, tak prý na Fraxiparin alerigie bývají docela často, často nepomůže ani změna na Clexane, takže s tím asi nic moc neuděláme. No ale každopádně nějaký horší reakce než tu vyrážku čekat nemám, takže budem normálně dál píchat a drbat se jak šílení :D Hlavně aby bylo v pořádku miminko!!!!

já jsem fakt o alergii na fraxík neslyšela a že jsme jich píchaly denně třeba 15lidem z oddělení (dělám na kardiologii)a za 2 roky ani jediná alergie :nevim: ..clexan je vícemnéně to samé…taky jde o to jak si to píchneš,správná technika taky pomůže předejít modřinám a flekům… ..pokud modřiny a fleky máš zkus koupit heparoid mast v těhu se může a mazat 2krát denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.11.10 15:59
marketm píše:
kaaaca-h píše:
já jsem fakt o alergii na fraxík neslyšela a že jsme jich píchaly denně třeba 15lidem z oddělení (dělám na kardiologii)a za 2 roky ani jediná alergie :nevim: ..clexan je vícemnéně to samé…taky jde o to jak si to píchneš,správná technika taky pomůže předejít modřinám a flekům… ..pokud modřiny a fleky máš zkus koupit heparoid mast v těhu se může a mazat 2krát denně

My jsme alergie měli. Píchali jsme je stovkám, spíš tisícům tisícům těhotných dlouhodobě a pár alergických reakcí jich bylo. Odhadem kolem deseti až dvaceti, ale byly. Jeden nebo dva případy to byla přímo reakce na LMWH, jinak na nějakou pomocnou látku, protože pomohla změna za jiný přípravek.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
12.11.10 16:12
marketm píše:
kaaaca-h píše:
já jsem fakt o alergii na fraxík neslyšela a že jsme jich píchaly denně třeba 15lidem z oddělení (dělám na kardiologii)a za 2 roky ani jediná alergie :nevim: ..clexan je vícemnéně to samé…taky jde o to jak si to píchneš,správná technika taky pomůže předejít modřinám a flekům… ..pokud modřiny a fleky máš zkus koupit heparoid mast v těhu se může a mazat 2krát denně

Taky to může být tím, že jste to píchali krátce. mě přišlo, že se to většinou vyvrbio až po týdnu a dýl a to už je většina netěhotných převedena na jinou léčbu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky