Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
potřebuju poradit, jsem v 19 tt a čím dál víc mě trápí neustálé nadýmání a bolesti žaludku, když se zeptám v poradně, prý je to normální, ale chtěla bych od vás poradit, jestli jste to měly také a co vám na to pomohlo? je pravda, že bych měla víc hlídat co jím, mám různé chutě, ale jakmile sním něco hůře stravitelného tak večer trpím, do rána je to zase dobré.
díky moc
MR píše:
ahoj holky,potřebuju poradit, jsem v 19 tt a čím dál víc mě trápí neustálé nadýmání a bolesti žaludku, když se zeptám v poradně, prý je to normální, ale chtěla bych od vás poradit, jestli jste to měly také a co vám na to pomohlo? je pravda, že bych měla víc hlídat co jím, mám různé chutě, ale jakmile sním něco hůře stravitelného tak večer trpím, do rána je to zase dobré.
díky moc
ahojda tak to same jsem mela ja dr.me dala helicid a fakt pomaha kup si i sab simplex na prdiky jako u miminka a pij tehu caj.ja mam teda jeste k tomu zanet zaludku chronickej tak taky na nic,a navic cekma na vysledky minuly týden me skolil osklivej prujem tak cekam zda to nebude salmonela to jsou nervy ja mam termin 2*4 2011 ![]()
MR píše:
ahoj holky,potřebuju poradit, jsem v 19 tt a čím dál víc mě trápí neustálé nadýmání a bolesti žaludku, když se zeptám v poradně, prý je to normální, ale chtěla bych od vás poradit, jestli jste to měly také a co vám na to pomohlo? je pravda, že bych měla víc hlídat co jím, mám různé chutě, ale jakmile sním něco hůře stravitelného tak večer trpím, do rána je to zase dobré.
díky moc
jo a pokud mas zlucnik tak to muze byt on stuj si za utz bricha zlucniku,atd ja to mela a mam to ok ale muzes myt kameny,pisek nebo tak a to je pak bolest.ja to mela a sel ven,lita te to vzadech,atd lehej si na levej bok a bude lip mimi uz nas tlaci a deloha taky ja jsem tehu potreti tak vim co to je
Já na to trpím už léta, v těhotenství jsem s tím neměla problém o moc větší než mám běžně. Ale asi rok po porodu mě chytil žaludek fest. Bylo to především stresem (stěhovali jsem se do toho).
V gastroenterologický poradně mě potvrdili, že to může být plácáním jídla (nebo nepravidelné stravy) a stresem.
Taky jsem si několikrát přivodila zánět žaludku. Pokaždé mi napsali Helicid.
holky díky, mě v lékárně doporučily espumisan na nadýmání, trochu to pomáhá, já si myslím, že to mam asi od toho, jak plácám jídlo a v těhu žaludek hůř tráví, pač to mam jen večer a po těžším jídle, asi zahájím zdravou stravu…
Bojko píše:
ahojky, za mě Emulips. Čistě přírodní produkt, bez chemie.
ahojda bojko me en emulips nedela dobre mam po nem prujem jako blazen, ![]()
JANIIICKA píše:Bojko píše:ahojda bojko me en emulips nedela dobre mam po nem prujem jako blazen,
ahojky, za mě Emulips. Čistě přírodní produkt, bez chemie.
Zaslána SZ
Ahoj holky, jsem 29tt a poslední dobou mě začal trápit žaludek. Pořád bolí a tak jakoby tlačí. Nejhorší je ten neustálý pocit na zvracení. Pořád čekám jestli už poletím nebo to udržím. Navíc mě každé jídlo strašně nadýmá, jsem jak vzducholoď
Co jste braly vy na uvolnění plynů. Já beru helicid a sab simplex a taky espumizan, ale nezabírá nic.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem 29tt a poslední dobou mě začal trápit žaludek. Pořád bolí a tak jakoby tlačí. Nejhorší je ten neustálý pocit na zvracení. Pořád čekám jestli už poletím nebo to udržím. Navíc mě každé jídlo strašně nadýmá, jsem jak vzducholoďCo jste braly vy na uvolnění plynů. Já beru helicid a sab simplex a taky espumizan, ale nezabírá nic.
No to víš, mimčo roste a tlačí, kde se dá
Koukám, že léků bereš už dost. Nezbývá než vydržet. Mně se ulevilo cca posledních 14dni před porodem, když jakoby spadlo břicho dolů- mimčo vstoupilo více do pánve. A hlavně se mi konečně dobře dychalo.
Jinak určitě je vhodné pravidelně jist malé porce jídla, vyhybat se nadýmavym jídlům. Nepit bublinky. A zkusila bych ještě probiotika- laktobacily. Hodně štěstí ![]()