Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,tak začínám být krapet nervozní.Jsem druhorodička dne 18 plus 4 a pohyby stále nikde
.Naše první miminko jsem cítila už v 16 týdnu.Když jsem se na to to ptala doktorky tak říkala,že bych do ukončeného 18,týdne měla malé cítit
Ještě se chci zeptat.Můj přítel nemůže jít semnou na velkej UZ ve 20.týdnu ale rád by to viděl,jde ten záznam nahrát na CD a kolim to tak stojí?Kolik jste platili za určení pohlaví a obrázek?
já druhého syna cítila až v 21tt, taky jsem plašila a dokonce byla i na spec. UTZ, ale vše bylo a je OK. Jen je syn o poznání klidnější a míň temperamentní než jeho sourozenci ![]()
Myslím, že záleží taky jak je miminko natočené a maminka silná nebo štíhlá. Neboj, určitě je to OK.
tak já pohyby ucítila poprvé až ve 20.týdnu, a na velkém ultrazvuku mi doktorka řekla, že jelikož je mimi ještě maličké, a nahrávka stojí 800,– tak že si mám ještě počkat a že mi to udělá až kolem 24.týdne, kdy už bude mít prcek kolem 600g aby už to vypadalo víc jako člověk a mohl se v tom dobře orientovat i tatínek, takže 16.11. se blíží a já se nemůžu dočkat, až budu mít doma záznam. Bude mi to dělat odpoledne po ordinačních hodinách, ať na to má klid a bude to trvat hodinu a z toho budu mít půlhodinový záznam na DVD. Za určení pohlaví nic nechce (já to nechci vědět, ale ptala se mě) a za 3D fotečku platím 50,– ale je to fakt všude jinak, někomu nahrává dr.záznam z ultrazvuku pokaždé na flashku třeba. To štěstí nemám.
Maminko.....mimo trošku…
co si s přítelem pak zajít na 3D nebo 4D UTZ????to je krásný zážitek ![]()
A nemáš placentu na přední stěně? To má docela vliv …(na to kdy cítíš pohyby - vlastní zkušenost vícematky
)
Nevím mno mě se 3D ultrazvuk moc nelíbí.To nevím kde mám placentu příště se zeptám ![]()
Tak já tě uklidním, mně při druhém bylo řečeno, že už je to cítit právě jinak, protože děloha je už jiná než při prvním. Možná jakoby „vytahaná“ a není už to tak citlivé. Takže buď klidná, já jsem holku cítila mnohem dřív než kluka, ale když se pak rozjel, tak teda jsem měla modřiny zevnitř ![]()
ahoj Maminko, já jsem sice prvorodička, dneska 19tt a taky nic moc necítím, v poradně mi bylo řečeno, že už bych to cítit měla, ale že to neponám, tak nevim… Určitě se dočkáme ![]()
Ahoj,jsem taky 18+4 a taky porad nic, akorat v utery jsem citila takovy plesknuti v brise, ale od ty doby zase nic, nekde jsem cetla, ze prvorodicky muzou zacit citit pohyby az ve 22. tydnu.
Ahoj, já také nervózně čekám na první pohyby a zatím nic… Jinak u mého doktora stojí nahrání DVD z ultrazvuku 400,– a fotka 50,–
ahoj,já jsme třetirodička a u prvních dvou jsem měla pohyby už v 17 tt,teď až ve 21,a stále jsme si nebyla jistá,zda to nejsou prdíky,tak jsme zašla také na 4D,ale já mám placentu na přední straně,takže ani 4D nebyl nějak kvalitní,ale vše bylo o.k.
teď jsem 26 tt a zdá se mi,že mám v břiše chbotničku-hopsá mi břicho všude,
tak trpělivost,pohyby přijdou,ale můžu dosvědčit,že jsem také strašně plašila a bála se,že nebude něco v pořádku,když ty pohyby tak dlouho necítím ![]()
Tak jo děkuju hned jsem klidnější!.Možná mě i deptaj ty noční můry co každou noc mám.. ![]()