Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,holky, nepamatujete si kolik jste cca přibrali ve 20 týdnu těhotenství? Já jsem teď v 19 tt, příští týden začínám 20 tt a váhu mám pořád stejnou od začátku těho - 52 kg a 167 cm, jím pravidelně,snídám,obědvám,večeřím,jen nejím sladkosti,není mi po nich dobře-nahrazuji ovocem a zeleninou.
Moc děkuji za odpovědi
bud rada..neboj mimco si vezme co potrebuje
znam holky co pribraly za cely tehu az na koci treba jen 4 kila. ja pribrala 25 s nakonci sem se nemohla pohnout… ![]()
Ve 20 tt jsem měla nahoře 1 kilo a mám zdravého, neskutečně nenažraného chlapečka
Při porodu měl 3,67 kg.
Váha je individuální.
Ve dvacátém týdnu možná kilo nahoře, předtím jsem i něco zhubla. Tak bych řekla, že jsem spíš patřila k těm šťastnějším.
Buď ráda a neboj, určitě stihneš přibrat.
![]()
u Rozarky jsem mela touto dobou nahore 2kg, nakonec jsem skoncila na 15kg
a dneska mam navrch 1,5kg, ktery jsem pribrala asi za poslednich 14 dni, ale cekam, ze ted se to poradne rozjede, u Rozarky v to mezi 5. a 6. mesicem bylo kilo tydne, pak se to zase trosku zpomalilo
takze to mozna bude u tebe podobne a zacnes pribirat az ted
Holky dekuji, me totiz sestra rekla,ze kdyz nepriberu do 23.11. tak půjdu na kapačky. Vysvětlovala jsem jí,že jim normálně, přece se nebudu záměrně přejídat, když necítím hlad. Jím pravidelně.
Luci ono taky záleží ty výchozí hodnoty, já jsem na začátku 21 týdne a mám nějaké 1,5 kg navrch, ale taky jsem krev a mlíko,takže doufám že moc nepřiberu.
nechapu proc te tak strasi
![]()
urcite mas v tehu prukazce taky graf ohledne prumerneho prirustku vahy a 0 ve 20. tydnu je stale jeste v norme, a ty mas vlastne do 20. tydne jeste cas
behem tech poslednich 14 dni jsem opravdu v nektere dny intenzivne citila, jak to brisko roste, a lup ho mela jsem pres vikend kilo nahore, ted v pondeli zase ten podobny pocit a do stredy bylo zase pul kila nahore, takze pocitam, ze do konce tydne pridam dalsiho pul kila a uz se to nezastavi ![]()
tak se nestresuj a preji hezky zbytek tehotenstvi ![]()
Ahoj, já jsem dnes v 19+0, přibrala jsem do minulého víkednu 4kg a teď jsem zase cca kilo zhubla. V úterý mi Mudr. říkala, že je mimčo cca o 4dny menší než by mělo být, ale že je to v poho. Určitě to nebude mojí váhou
. Před těhu jsem měla 62 kg, teď mám 65kg při 171 cm, což je normální postava. Hlavně buď v klidu - vyhublá nejsi a těhu si užívej!!! Když jíš pravidelně tak miláčka vyživuješ krásně. Papa a hezký den!
Ahojky jsem ve 20 týdnu, přibrala jsem zatím 2 kila..vážím tedy 59 a měřím 170cm a doktor říkal že je to naprosto normální, že se rapidněji začne přibývat až po 24. týdnu a to třeba půl kila týdně, ale taky se může stát že jeden týden nic a za další přibereš 2 kila
…Zatím bych tohleto neřešila ![]()
já jsem až do 5. měsíce jen hubla, bylo mi špatně. Pak se vše spravilo a všechno jsem dohnala.
Ahoj. Tak to Vám všem závidím Jsem ve 21.týdnu a mám nahoře 6kg. Nijak se necpu, jím normálně, žádné sladké, ale prostě přibýrám. Jsem z toho docela smutná. ![]()
Ahojky, já jsem ve 30tt a mám nahoře sedm kilo, ve 20tt jsem měla tři, tak jsem zatím docela spokojená, mám to fakt jenom v bříšku.
Doufám, že mi to vydrží, pač mám pořád hroznou chuť na sladký a to jsem ho předtim skoro nejedla ![]()