Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nosíte někdo těhotenský pás a k čemu je dobrý? Teď nemyslím ty předražené pásy zdravotní, ale obyčejný, který seženu například v C&A nebo v bonprix???
http://www.bonprix.cz/bc/offer.htm?…
díky za radu ![]()
bubloun píše:to si ho asi nepořídím:-)díky:-)
Já si říkám, že na zimu nemusí být špatný, drží ti bříško a co je hlavní, netahne na záda
a dobře vypadá ![]()
Navíc to není až tak závratná investice…
ahoj ja mela z c&a a mela jsem ho, aby mi netahlo na zada a brisko, nebot jsem nosila veci co jsem mela pred tehu a bylo to fajn
Ahoj, tak já měla 2, ale ani u jednoho nevím značku, ale jeden jsem měla takový ten ozdobný ve vínový barvě, takže šel dát přes tričko a netáhlo jak na záda, tak na bříško, protože jsem rodila v zimě a bundu nezapla, tak to bylo dobrý a bylo teplo
. A ten druhý jsem měla takový jak podpírá to bříško (většinou je bílý) a ten mi taky pomohl, takže mě záda nebolely tolik jako když jsem ho neměla
.Takže jsem oba využila na 100 %
ja tehotensky nebo spis podpurny pas nosim, mimco bylo dost dole a pas pomaha, spodni cast je pevnejsi, tak brisko trochu podepre. natahuji ho hned rana u postele. A je mi teplo na zada a pomaha i od bolesti.
Já si těhotenský podpůrný pás pořídila minulý týden http://tehotenska-moda.heureka.cz/…5-carriwell/ a jsem s ním spokojená. Bolely mě už docela záda a táhlo mi na ně. Beru si ho ven na procházky a někdy ho mám i doma. Určitě se mi díky němu bolesti zmírnily. ![]()
Já nosím ten ozdobný a je super, protože nemusím kupovat žádná nová těhu trika, stačí mi ta, která mám a i když jsou mi už kratší, pás to krásně skryje a netáhne mi ani na břicho, ani na záda. Navíc mi hodně pomáhá v tom, že mi nepadají kalhoty ( pásek už bych nesnesla ).
janik73 píše:
ahoj ja mela z c&a a mela jsem ho, aby mi netahlo na zada a brisko, nebot jsem nosila veci co jsem mela pred tehu a bylo to fajn
Včera jsem byla v C&A, pás měli za 199 Kč, ale i ta nemenší velikost „S“ mi byla veliká.
V H&M měli pásy v jednotné velikosti a ty mi byly už teď. Navíc stály 299 Kč a prodávají se po dvou. Hned jsem ho včera zkusila a musím říct, že je to super, záda i bříško jsou v teple ![]()
Koupila jsem si těhotenský podpůrný pás Anita, nosím ho dnes první den. Ale místo úlevy se naopak dostavil pocit tlaku, spíš jako by mi břicho svíral. Jsem ve 29. týdnu, takže bříško už mám docela velké. Nemůže pás takto škodit? Velikost pásu považuji za správnou.
Ahoj, prosím maminky, které nosily/nosí těhotenský pás o radu. Bolí mě neskutečně záda v oblasti beder a kříže, a proto jsem se rozhodla, že ho zkusím.
Klidně půjdu do dražší varianty, ale hlavně aby mi pomohl na ta záda. Po půlhodině chůze pajdám a do porodu daleko. Jsem chodec a nehodlám se toho vzdávat ![]()
Děkuji za rady a tipy ![]()
Rozhodla jsem se používat ten normální co v autě je, dle besipu, pokud je normální pás použít správně, tak se těhotná může poutát. Podle mě jsou těhotenské pásy jen tahání peněz z lidí. No a pro dnešních nehodách?
Pochybuji, že při použití toho či onoho by člověk vyvázl živ, když lidi jezdí až 250km rychlosti ![]()
Dle mého názoru, je to tahání peněz z lidí. Nebudu pořizovat. Dle besipu mám normální pás tak jak má být bezpečné a nikde tam nepsali, že si mám koupit speciální těhotenský.. Když to vezmu logicky, až mne někdo na dálnici sestřeli v 250 nebo kamion čelně, tak i kdybych nebyla těhotná, tak mi asi ten jeden popruh nepomůže. Dneska lidi jezdí tak rychle a neohleduplne k ostatním, že ten naráz by placená šla stejně i s mou hlavou pryč…
jezdím pouze po dálnici a stačí mi to vidět okolo… Jak se jezdí. Dítko v břiše je citlivá věc a vždy bude v autě na ráně.
@Štrample obecná značku už nevím, ale bylo s tím hrozný kšírování a já furt na wc
Takže jsme to nakonec vyřešila tím, že jsme nosila manželův bederní pás obráceně, to znaměná částí, co měla být na ledvinách jsme si podpírala pupek a suchý zip zapnutý na zádech
Zároven jsme si tám korigovala šíři ovinutí, jaká byla zrovna potřeba
Bylo to rychlé a praktické ![]()