Uznání otcovství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.11.10 22:38

otcovství

Ahojky holčiny nevíte prosim vás jak to chodí s uznáním otcovství?Budu samoživitelka a otec o dítě jeví zájem,chtěla bych se s ním domluvit před porodem aby otcovství zašel potvrdit na matriku,jenže nechci tam s nim jít,hodně mi ublížil,celé těhotenství na nás kašlal a byl zlej:-(Jde to udělat tak abychom tam zašli jednotlivě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.11.10 22:41

jednotlivě to nejde,musíte tam jít spolu.Tak snad tu chvilku to vydržíš ne? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
466
10.11.10 22:41

Ahoj,ano,můžete tam každý zvlášt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.10 22:46

No tomu moc nevěřím.To tam může přijít každý a říct,že bude otcem tvého dítěte?ta maminka s tím přece musí souhlasit.Co kdyby ho nechtěla mít v rodném listě?Mě třeba ani nechtěli dát rodnej list dítěte bez otce.musel mi dát op a pak mi ho teprve dali a to je můj manžel!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.10 23:07

holky tak jak je to teda:-(potřebuju to vědět jistě

• Citovat
  • Upravit
9859
10.11.10 23:11

musej jít spolu. tak mi to matrika říkala…

jen dotaz…určitě chceš toho zmetka uvádět? já mám podobnou zkušenost a neuvedla jsem ho a mám klid… jsou pak s nima jen problémy. Ale to je mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.11.10 23:12

teda me bylo receno ze musime prijit oba. coz mi prijde logicky…pak by opravdu tam mohl dojit kdokoliv a ritc ze je otcem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
10.11.10 23:29

Zákon mluví jinak než se v této diskuzi uvádí - můžete tam přijít zvlášť! - ať se matrikářka třeba staví na hlavu, ale to prohlášení zní něco ve smyslu:
ONA: Otcem mého dítěte (třeba i nenarozeného, ale počatého) je pan XY narozen dd.mm.rrrr, bytem tam a tam.
ON: Prohlašuji, že jsem otcem dítěte (je možné dosud nenarozeného, ale počatého)´, jehož matkou je YY, narozen dd.mm.rrrr, bytem tam a tam.

Sice kdokoliv tam přijít může a prohlašovat si, co chce, ale jaksi u souhlasu by tu chyběl ten druhý právní úkon - a to matky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.11.10 23:45

Byla jsem minulý týden na matrice,šla jsem tam sama,pani mi řekla,že to můžeme udělat zvlášt,samozřejmě,že lepší je dohromady,ale zvlášt to určitě jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.11.10 23:47

Prostě se tam píše,kdo je otcem dítěte na jeden papír a ten musí podepsat oba dva,musíš přinést rodný list a občanku-je jendo,kdy to podepíšete zda zvlášt nebo dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.10 23:51

Děkuju holky,moc jste mi pomohli.Ono to ve skutečnosti vždycky chodí jinak než se zdá proto jsem se radši ujistila.Luciku a vyplnovala si tam něco i o otci?Já totiž nevím některé jeho údaje.

• Citovat
  • Upravit
2789
11.11.10 07:34

Ahoj,tak ,kdyz mi jsme byli na uznani otcovstvi!tak,ja jsem se nejdriv matrikarky,zeptala,ci musi byt u toho oba a rekla mi,ze musi!Jelikoz pritel delava od 6 do 18 do vecera,tak si musel vzit na to volno!trva to asi 10 min,podepise te to pred ni a to je cele!pak si ten papir musis vzit s sebou do porodnice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
11.11.10 08:47

to vydrzis tu chvilku budete tam 5minut :-) bohuzel tam musite jit spolu, kdyz ti to je az tak neprijemne tak si vem s sebou treba kamosku a ho uplne ignoruj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.11.10 08:49

No, oba u toho být musí, ale není nezbytně nutné, že najednou :-)
Jinak ten papír do porodnice by být měl, ale není to nezbytné, my ho třeba podepisovali až na matrice, když jsme šli vyzvednout rodný list.
Jo a nevím co je na tom pravdy, ale matrikářka v porodnici nám tvrdila, že pro vyzvednutí RL musí buď přijít oba nebo jeden, ale mít obě občanky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.10 09:15

to je blbost s tema obcankama me ho dali normalne v porodnici ani moji obcanku jsem neukazovala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky