Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jednotlivě to nejde,musíte tam jít spolu.Tak snad tu chvilku to vydržíš ne?
![]()
No tomu moc nevěřím.To tam může přijít každý a říct,že bude otcem tvého dítěte?ta maminka s tím přece musí souhlasit.Co kdyby ho nechtěla mít v rodném listě?Mě třeba ani nechtěli dát rodnej list dítěte bez otce.musel mi dát op a pak mi ho teprve dali a to je můj manžel!!!
musej jít spolu. tak mi to matrika říkala…
jen dotaz…určitě chceš toho zmetka uvádět? já mám podobnou zkušenost a neuvedla jsem ho a mám klid… jsou pak s nima jen problémy. Ale to je mimo téma.
teda me bylo receno ze musime prijit oba. coz mi prijde logicky…pak by opravdu tam mohl dojit kdokoliv a ritc ze je otcem ![]()
Zákon mluví jinak než se v této diskuzi uvádí - můžete tam přijít zvlášť! - ať se matrikářka třeba staví na hlavu, ale to prohlášení zní něco ve smyslu:
ONA: Otcem mého dítěte (třeba i nenarozeného, ale počatého) je pan XY narozen dd.mm.rrrr, bytem tam a tam.
ON: Prohlašuji, že jsem otcem dítěte (je možné dosud nenarozeného, ale počatého)´, jehož matkou je YY, narozen dd.mm.rrrr, bytem tam a tam.
Sice kdokoliv tam přijít může a prohlašovat si, co chce, ale jaksi u souhlasu by tu chyběl ten druhý právní úkon - a to matky!
Byla jsem minulý týden na matrice,šla jsem tam sama,pani mi řekla,že to můžeme udělat zvlášt,samozřejmě,že lepší je dohromady,ale zvlášt to určitě jde.
Prostě se tam píše,kdo je otcem dítěte na jeden papír a ten musí podepsat oba dva,musíš přinést rodný list a občanku-je jendo,kdy to podepíšete zda zvlášt nebo dohromady.
Děkuju holky,moc jste mi pomohli.Ono to ve skutečnosti vždycky chodí jinak než se zdá proto jsem se radši ujistila.Luciku a vyplnovala si tam něco i o otci?Já totiž nevím některé jeho údaje.
Ahoj,tak ,kdyz mi jsme byli na uznani otcovstvi!tak,ja jsem se nejdriv matrikarky,zeptala,ci musi byt u toho oba a rekla mi,ze musi!Jelikoz pritel delava od 6 do 18 do vecera,tak si musel vzit na to volno!trva to asi 10 min,podepise te to pred ni a to je cele!pak si ten papir musis vzit s sebou do porodnice!
to vydrzis tu chvilku budete tam 5minut
bohuzel tam musite jit spolu, kdyz ti to je az tak neprijemne tak si vem s sebou treba kamosku a ho uplne ignoruj..
No, oba u toho být musí, ale není nezbytně nutné, že najednou ![]()
Jinak ten papír do porodnice by být měl, ale není to nezbytné, my ho třeba podepisovali až na matrice, když jsme šli vyzvednout rodný list.
Jo a nevím co je na tom pravdy, ale matrikářka v porodnici nám tvrdila, že pro vyzvednutí RL musí buď přijít oba nebo jeden, ale mít obě občanky…
to je blbost s tema obcankama me ho dali normalne v porodnici ani moji obcanku jsem neukazovala
Ahojky holčiny nevíte prosim vás jak to chodí s uznáním otcovství?Budu samoživitelka a otec o dítě jeví zájem,chtěla bych se s ním domluvit před porodem aby otcovství zašel potvrdit na matriku,jenže nechci tam s nim jít,hodně mi ublížil,celé těhotenství na nás kašlal a byl zlej:-(Jde to udělat tak abychom tam zašli jednotlivě?