Velká prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
11.11.10 07:40

Velká prsa

Ahoj holky..nevím,jestli má někdo stejný problém jako já,ale skusím se zeptat.Mám prsa velikosti 4-5 to a kupuji si podprsenku velikosti 80D..nicméně jsem ve 30tt těhotenství a na to,že mám tak velká prasa mám strašně malé bradavky a ne uplně vystouplé.Mám z toho strach,protože nevím,jestli budu moc vůbec kojit..:-( Má s tím tady někdo skušenost a mohl by mi prosím poradit?? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
11.11.10 07:47

Ahoj, podle popisu bys mohla mít ploché bradavky.Prodávají se tzv.formovače bradavek a ty by ti je měli jako by vytáhnout.Já měla to samý,velký prsa,ale bradavky moc nevystouplý a pak byl trochu problém s kojením.Takže doporučuju ty formovače

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.11.10 08:03

Já jsem si měla před porodem 80F :lol: 8-). A taky stejný problém s plochými bradavkami.
No syn se prostě bez kloboučku nepřisál. Formovače jsem neměla, ani jsem si to nevyčítala. Ani nevím, jestli by pomohly.
S kloboučky jsme sice dost bojovali zezačátku, ale pak to šlo. Naštěstí cca po 5 týdnech se mi je podařilo odbourat a bez nich jsem kojila do 10m.
Jde to, ale chce to na začátku pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
11.11.10 08:06

Erin, ano, formovače už v těhotenství, příp. po porodu systém Niplette. Určitě by měl v těhotenství prsa někdo vidět, to by se mělo dělat u každé maminky, právě jako prevence potíží s kojením po porodu. 30. tt je dobrá doba, je bezva, že sis všimla sama, zkonzultovala bych nejlépe s laktační poradkyní, příp gynekologem, ale ti většina v tomhle moc přehled nemají.
Jinak u velkých prsů působí i váha prsu, takže nalitím po porodu může docházet k otoku dvorce a bradavky se jím ještě zploští. Doporučuje se nosit vhodnou podprsenku, která prsa dostatečně nadzvedne.
Neboj, určitě kojení půjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
11.11.10 08:12

já formovače taky neměla,ale pomohla mi odsávačka,dost mi bradavky vytáhla a pomohlo to.No a taky bylo víc mlíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.10 08:22

Ahoj, já mám běžnou velikost 80E/F, před porodem jsem byla na 85H 8-o . Dřív jsem ani netušila, že se takové velikosti vyrábějí…
Ale mám vpáčené bradavky, co ž mě blbku během celého těhotenství nenapadlo a moje tehdejší dr. se taky neobtěžovala to zjišťovat. Syn se z důvodu hypoxie narodil akutním císařem, za dva dny mi ho přiložili a nic, přitom mlíko ze mě teklo jak z cisterny… A sestřička se na mě podívala a povídá: no jo, vy potřebujete kloboučky, bez nich to nepůjde, ať vám je někdo koupí a přinese. A půjčili mi nějaký erární, prcek se přisál a nepustil :). Kloboučky jsme nakonec asi po třech měsících postupně odbourali.
Formovače jsem neměla, nepočítala jsem s tím a stejně jsem pak mockrát četla, že nepomáhají… Nicméně příště bych to asi zkusila.

Takže neboj, všechno jde.

Velikost prsou při kojení není problém, prostě si budeš muset najít nějakou polohu, která tobě i dítěti bude vyhovovat.

• Citovat
  • Upravit
553
11.11.10 08:37

Ahojky, já mám taky normální velikost 80E, naštěstí v těhu se mi prsa moc nezvětšily. Kloboučky pomůžou, i když u syna jsem je používala asi týden a pak jsme si nějak poradili a kojila jsem ho do jeho skoro dvou let, jinak u mně vyhrála poloha tzv. fotbalisty - miminko leží na tvém boku na polštáři hlavičkou dopředu - to je dobrá poloha pro velká prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
11.11.10 08:55

Ahojky, já měla podobný problém a u dvou dětí dvě jiná řešení. Prvního jsem kojila přes kloboučky a když mu trošku vyrostla pusinka a měl větší sílu (cca ve 3měsících)tak jsem kloboučky postuně odbourali. Druhého syna jsem rovnou z porodnice kojila bez kloboučků. Prostě si prso vytvaroval sám. Takže taky hodně záleží na miminku, jak moc bude savé. Moje švagrová používala před kojením odsávačku (taky už to někdo psal) a byla max. spokojená. Prso se jí krásně vytvarovalo a mlíčko se spustilo. Jen nevím, jak to dělala třeba venku. Ale ono většinou po pár týdnech kojení se to fakt spraví. Já bych doporučovala spojit se s nějakou laktační poradkyní v okolí (seznam je na www.kojeni.cz) a s tou spolupracovat hlavně hned po porodu. Osobně mám špatnou zkušenost při druhém porodu ze sestřiček ze šestinedělí, takže být informovaná se hodí. Moc držím palečky, nastartovat kojení je někdy boj, ale určitě to stojí za to a hlavně :potlesk: , že to řešíš dopředu. TO je bezva. Jo a ještě přidám bezva odkaz ohledně kojení a nejen toho, moc mi to již mnohokrát pomohlo. www.kojeni.net
Pěkný den všem Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.11.10 09:53

Moc vám všm děkuji za odpovědi.Snad na mě nebudou ty sestry v porodnici nepříjemné kvůli tomu.. :-? Jako prvorodička moc skušeností nemám tak mám celkem ze všeho strach no..Jinak přrji všem hezký den..E. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
11.11.10 11:31

taky jsem měla vždy velká prsa normálně mám velikost 85D při kojení E ,před prvním těhu jsem měla trošku problém z bradavkama,ale po porodu si je holka prostě nějak vytáhla sama a od té doby mám bradavky dobré…ale prý jsou dobré formovače před porodem pár týdnů…každý říká něco jiného… teď čekám dvojčátka a doufám že na ně bradavky nebudou zase velke…ale ony to zvládnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.11.10 12:46

a nevíte na kolik ty vytahávače vyjdou? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
11.11.10 14:02
Erin25 píše: