Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera mě celý den bolelo v podbřišku, jako když to mám dostat, ale dneska je to nějaký jiný, píchá mě na pravé straně, jako když se zadýcháte nebo máte zaražený prdy, ale je to jiný, takový jakoby křečovitý…Není to v kuse, intervaly jsem nepočítala…Můžou to být poslíčky nebo porod? Jsem 35.tt+1, ale podle UTZ je prcek starší o dva týdny…díky za radu a Vaše zkušenosti.Čekám první mimi, tak jsem vykulená..
tak se nalož do horké vany, a uvidíš, buď se bolesti rozjedou, což bude asi porod, nebo ustanou.
Pokud to včera ustalo a dnes zase začlo tak to budou spíš poslíčci, kdyby to byl porod tak by se to asi stupnovalo ale taky jsem prvorodicka. v 38týdnu tak nemůžu moc radit ale bolesti jako před menstruací to co popisuješ mám taky a zatím jsem celá. Jsi začátek 36.týdne a to je ještě málo i když je prcek o něco větší.
ale taky to spíš vidím na poslíčky, ale ta vana je určitš dobrá a pomůže:)
Moc to zatím neprovokuj
, nemáš ještě dokončený 36.týden. Kdybys náhodou začala rodit museli by ti miminko převážet do specializovanější porodnice.
Nejspíš se jedná o poslíčky, ty přicházejí asi 2týdny před porodem. Spíš odpočívej, zkus se odreagovat pěkným filmem a relaxuj.
Až doperu prádlo, jdu do vany a uvidíme
. On mě dr minulý týden řekl, že to u mě vidí tak na dva týdny, takže netuším, co to může být
, po vaně vlezu do pelechu a budu čekat, co se bude dít..
pokud se něco chystá nemůže ta horká vana spíš uškodit?? já bych to radši taky moc nezkoušela co když se to rozjede a začneš rodit, měsíc před termínem je fakt ještě brzy.
Ve 36.týdnu by už miminko nemuseli převážet do specializované porodnice. Vždycky mi říkali, vydržte do ukončeného 35. týdne, to už má dítě vyvinuté plíce. Možná by si pár dnů poleželo v inkubátoru, ale miminko by už bylo v pohodě, neděste ji.
Kaczenka píše:
Ve 36.týdnu by už miminko nemuseli převážet do specializované porodnice. Vždycky mi říkali, vydržte do ukončeného 35. týdne, to už má dítě vyvinuté plíce. Možná by si pár dnů poleželo v inkubátoru, ale miminko by už bylo v pohodě, neděste ji.
děkuji za uklidnění, u nás na Kladně se smí rodit od ukončeného 32.týdne, ale naše mimi je vyvinuté podle UTZ, tak nevím…no s tou vanou raději počkám, zatím se to dá vydržet…tak tam vlezu až večer…
neli23 píše:
pokud se něco chystá nemůže ta horká vana spíš uškodit?? já bych to radši taky moc nezkoušela co když se to rozjede a začneš rodit, měsíc před termínem je fakt ještě brzy.
Radí to pan doktor Koucký na www.porodnice.cz. Já to tak zkoušela a poslíčci vždycky přestali. Když jsem rodila, tak bolesti zůstaly, ale nijak se výrazně neurychlily.
neli23 píše:
tak pokud se neco chysta tak se to proste chysta a uz to neovlivnis…horka vana pomuze jen pokavad to jsou poslicci je utisit.
No asi to už neovlivníš, spíš jsem myslela jestli se to tím ještě víc neurychlí, ale jsem taky prvorodička takže to byla spíš otázka, já moc radit v tomhle nemůžu. ![]()
Taky jsem si vlezla v 37.týdnu do vody s tím že si odpočinu…manžel mi nadával,že jsem to vyvolala.v nemocnici mi PA řekla,že jsem to jen uspíšila,že by to stejně přišlo.hele co se má stát se stane.ukončeny 35.týden není moc brzy.