Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně se tedy nic podobného nestalo, ale chci ti vyjádřit podporu, do pondělí času dost a ještě spousta věcí se může změnit.Držim palce, ať vše dobře dopadne.
Kamarádce tohle sdělili před pár lety když otěhotněla a nakonec z toho bylo zmlklé těhotenství bohužel. Držím palce, aby to u tebe nakonec dopadlo dobře, oni tam většinou vidí bůhvíco… zkus se nestresovat, nepřemýšlet a počkej až jak to dopadne příští týden. Držím palce!
měla jsem taky plod nepravidelného tvaru. sama jsem to na UZ viděla že to bylo divný.bylo to zamlklé těhotenství, ale nejsme doktoři a tak to může mít asi i spoustu jiných příčin
Taky jsem měla neohraničené kontury (nevím tedy, jestli úplně totéž) a rovněž zamlklé těhotenství…
Doufám, že se ti ozve někdo, kdo trochu vylepší statistiku - nebo ji v pondělí vylepšíš ty sama. Držím palce ![]()
Asi taky nevylepším
podle toho, co jsem si vygooglila, je to celkem jasné. I tak děkuji za příspěvky
anonymní nám se podařilo počít v dubnu trojčátka…jedno a dvojvaječná dvojčátka ,která na UZvypadala jako „chlupatá“.. prostě taky taková rozmázla neohraničená a nakonec čekáme dvojčátka zustalo jedno z dvojčátek a druhé samotné,takže si myslím,že to ještě může být dobré…
Marketm: tak teď jsem se musela usmát, manžel si dělal legraci, že při našem štěstí budeme mít trojčata
tak že by měl nakonec pravdu?
každopádně jsem ráda za jeden pozitivní ohlas. Ale podle toho, jak se doktor tvářil, tomu moc nevěřím…
Anonymní píše:
Marketm: tak teď jsem se musela usmát, manžel si dělal legraci, že při našem štěstí budeme mít trojčatatak že by měl nakonec pravdu?
každopádně jsem ráda za jeden pozitivní ohlas. Ale podle toho, jak se doktor tvářil, tomu moc nevěřím…
mne dr říkala,že ta dvojčátka nevydrží a vidíš jedno z nich vydrželo ![]()
Anonymní- pochopitelně to může být zamlké těhotenství ale opravdu nemusí. Kdybych měla koukat jak se dr. tváří na má těhotenství, byla bych ve stresu imrvére ![]()
ultrazvuk je takový chytrý přístroj, který dokáže vidět hrozně zajímavý věci a často naprostý krávoviny.
On tě chce poslat v 7tt na vyčištění (hnusný výraz mimochodem)? Není to trochu brzy na takové závěry? (by mne zajímalo, kolik úplně zdravých dětí tenhle „expert“ pobil
Lékaři jsou občas příliš sebevědomí pokud jde o rozhodnutí o bytí a nebytí našich dětí.
Mně říkali jeste koncem prvního trimestru, že plod vypadá špatně, …patologický změy. … vady neslučitelné se životem, … stejně umře, atd atd. Protože na utz to bylo úplně jasný, učebnicový příklad. pak to všehno z utz zmizelo a zbylo roztomilé miminko.
A mám zdravou (naprosto dobře vypadající
) dceru. Kdybych je poslechla mám místo ní psychický trauma z potratu.
Milá moje, možná to nedopadne dobře, ale jsi jediná, která to miminko bude bránit - 7tt je na rozhodnutí opravdu velmi brzy ![]()
pa a drž se, je to strašný stres ![]()
har
Nepíšeš, jestli máte už srdíčko, já bych tedy rozhodně počkala a nenechala bych si vnutit žádný vyčištění, myslím si, že když s ním opravdu něco bude,tak srdíčko přestane bít a plod se přestane vyvíjet.Nevím, jestli ty jsi tolik silná, že počkáš, ale já bych to tak udělala.Taky bych si nedokázala představit jít na potrat jen kvůli tomu, že se tvýmu doktorovi něco nezdá.Ještě mě napadlo se nechat zkontrolovat jiným doktorem, třeba na to bude mít jiný názor. ![]()
To zas jo, určitě počkat! Já jsem byla poprvé u dr. 14 dní po vynechání - čili 6+0. Dr. říkal, že je to úplně v začátku (existovala možnost pozdějšího otěhotnění) a že mám přijít za měsíc. To teda taky nic moc pořádně neviděl, ale srdíčko tam nakonec tlouklo, cosi poměřil, posunul TP o 3 týdny a pozval mě za 14 dní, že to ještě poměříme, ať se přesně ví délka těhotenství. A to už tam akci nenašel a přišlo mu, že tam nic nevidí atd. - poslal mě po víkendu na utz do nemocnice a tam už to teda vyšlo na tutovku. Nakonec jsem byla na revizi v 13+1 podle PM a plod odpovídal 7+0 - nebylo co řešit a jsem ráda, že jsem takto počkala. Já žiju podle hesla „naděje umírá poslední“ a nepřekousla bych, kdybych to měla ukončit dřív, dokud by byla možnost, že se ještě něco může objevit. Možná i proto jsem se s tím tak dobře vyrovnala…
Ale nervy to teda byly, o tom žádná ![]()
Aha, tak to já vůbec netušila, že to může být moc brzy. Nemám v tomto směru žádné zkušenosti - při prvním těhotenství bylo vše O.K., nikdy jsem se o věci jako je např. zamlklé těhotenství nezajímala, a ani jsem nevěděla, že se něco takového může stát. Ale když teď pročítám diskuze, tak koukám, že jsem byla spíše výjimka - otěhotněla jsem při prvním měsíci snažení, nebylo mi špatně, nikdy jsem nezvracela, do práce jsem chodila do poslední chvíle, problémy žádné. A teď při druhém těhotenství tohle, to mě trochu dostalo. Děsí mě ta nepravidelnost váčku, to že tam ještě není srdeční akce, to mě ani nepřekvapilo, u prvního se objevila taky dýl.Ale jsem díky vám alespoň chytřejší, děkuju…pokud to v pondělí nedopadne, tak chvátat nebudu…
milá,
to je dobře, že nevíš takový věci, mělo by být více žen, které se o problémy se ZT zajímat nemusí. A měli by být všichni lékaři odpovědní a nedělat kraviny - ale tak už to prostě je.
Jeste jedna věc - promin že o tom píšu ale to jen pro případ - už se to sice v posledních letech lepší, ale stále jeste se najdou lékaři, kteří trvají na co nejdřívější revizi v nemocnici- u neprosperujících těhotenství - a nedejbože když odmítneš (spontánní potrat bez zásahu je tělu přirozenější a šetrnější) tak těděsej jak vykrvácíš nebo budeš mít molu nebo kýho šlaka.
I kdybys mu jen potřebovala říct, že ještě do nemocnice nechceš a chceš vyčkávat, tak abys to věděla, kdyby tě začal strašit. A kdyby přece jen šlo o ZT,komplikace při spontánním potratu jsou velice vzácné a hlavně včas je zjistíš a v tom případě jedeš do nemocnice (nežijeme na Sibiři, že?). Důležité je být pod dohledem lékaře (včetně utz kontrol) ale není nutná revize. Revize se často musí opakovat, protože se na první pokus cosi zvoře (diskuzí je zde na to téma přehršel) takže nakonec je to horší než lepší.
Ale doufejme, že miminko bude v pořádku (ony ty utz v 6tt by se měly zakázat, člověka jen děsej ![]()
pa
har.
Preji z celeho srdicka at vse dobre dopadne a jen se podelim o svou zkusenost.
Cekala jsem 2catka,Dr take nebyl spokojeny s tvarem a celkove s teh.Kazdopadne nehazel flintu do zita a planoval dalsi kontroly.Pri tech se zjistilo,ze jeden pludek se zacal sam vstrebavat a druhy tedy zustal,ale dr to nevidel dobre.Ve 3 mes bohuzel zamlklo i to druhe embryo.Celkove mi pak dr rekl,ze to do zacatku opravdu vypadalo zle,prave kvuli tem tvarum.Nejsem lekar,ale asi to tak melo byt.Po revizi jsem za 2 mes znovu oteh a dneska mame krasnou holcicku.Hodne stesti,treba to vsechno nakonec dobre dopadne-moc ti to preji. ![]()
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dnes jsem byla u svého dr., který mi potvrdil těhotenství, cca 6. týden, podle PM. Ale během ultrazvuku zjistil, že plod nemá oválný tvar, ale nepravidelný, byly tam jakési výběžky. Moc tomu nerozumím, ale prý to není dobře, nelíbilo se mu to. Dál viděl prostor s tekutinou, což by prý mohla být krev. Na další kontrolu jdu v pondělí a pokud to bude stejné, čeká mě vyčištění v nemocnici. Chtěla bych se zeptat, zda se někomu stalo něco podobného a je ještě šance, že by to mohlo dobře dopadnout?