Alergie na Fraxiparin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8707
12.11.10 16:13
neczuz píše:
marketm píše:
kaaaca-h píše:
No přesně tak, ty vystouplý fleky o průměru tak 4-5cm mi tam zůstávají tak dva až tři týdny…No už sem si tam volala, tak prý na Fraxiparin alerigie bývají docela často, často nepomůže ani změna na Clexane, takže s tím asi nic moc neuděláme. No ale každopádně nějaký horší reakce než tu vyrážku čekat nemám, takže budem normálně dál píchat a drbat se jak šílení :D Hlavně aby bylo v pořádku miminko!!!!
já jsem fakt o alergii na fraxík neslyšela a že jsme jich píchaly denně třeba 15lidem z oddělení (dělám na kardiologii)a za 2 roky ani jediná alergie :nevim: ..clexan je vícemnéně to samé…taky jde o to jak si to píchneš,správná technika taky pomůže předejít modřinám a flekům… ..pokud modřiny a fleky máš zkus koupit heparoid mast v těhu se může a mazat 2krát denně
My jsme alergie měli. Píchali jsme je stovkám, spíš tisícům tisícům těhotných dlouhodobě a pár alergických reakcí jich bylo. Odhadem kolem deseti až dvaceti, ale byly. Jeden nebo dva případy to byla přímo reakce na LMWH, jinak na nějakou pomocnou látku, protože pomohla změna za jiný přípravek.

na pomocnou látku to chápu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 23:28

fraxiparin

Dobrý den mám dotaz, už skoro měsíc si pýchám fraxiparin 0,4 + 2tablety warfarinu 3.. Po injekcích se mi dělaj hrozné tuhe boule a hrozně se mi zvěčilo břicho mám ho jak balon… Nevím co stím doktorka řekla že to tet řešit nemůže že to může být náká reakce, ale mě to šíleně svědí a bolí když si píchám do oteklého břicha..a nikam jinam se to prí nesmí píchat??? Prosím poradte co je nato dobré děkuji :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
The Blue One1
29.8.12 06:58

Ahoj,
myslím, že by doktorka měla zvážit jiný preparát (například Clexane). Já na něj musela přejít taky… :(

• Citovat
  • Upravit
81500
29.8.12 07:37

Proč měsíc bereš současně warfarin a Fraxiparin? JInam by se to mohlo píchat podkoží paže nebo stehna. Ale spíš bych zvážila změnu preparátu. Záleží, jak ty boule vypadají. Svědí a pálí to jen při vpichu nebo pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
29.8.12 07:41

Já taky přešla nakonec na Clexane…Opravdu to byla u mě alergie na Fraxiparine. No a Fraxip. sem si píchala i do stehna, když už břicho bylo moc velký a nešlo chytit špek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorka55
2.12.13 04:23

Dorina

Chtěla bych se zeptata jestli vadí když si zahulim jointa mariuhany na fraxiparin a do toho třeba vypiju jedno či dvě 4,1 procentní piva. Jestli to vadí a jestli mě to nemůže zabít když jsem měla slabý infarkt před měsícem který jsem přechodila. Těhotná nejsem… Je mi skoro třicet let. 8o

• Citovat
  • Upravit
9622
2.12.13 08:53
@Dorka55 píše:
Chtěla bych se zeptata jestli vadí když si zahulim jointa mariuhany na fraxiparin a do toho třeba vypiju jedno či dvě 4,1 procentní piva. Jestli to vadí a jestli mě to nemůže zabít když jsem měla slabý infarkt před měsícem který jsem přechodila. Těhotná nejsem… Je mi skoro třicet let. 8o

Já myslím, že úplně v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.14 10:47

Alergii na fraxiparin jsem měla taky

Potvrzuji, že na nějakou složku ve Fraxiparinu opravdu alergická reakce - vyrážka být může. Je to popsané i v příbalovém letáku, i když napuchlé rozteklé pupeny bych kopřivkou asi nenazvala.

Fraxiparin jsem užívala po umělém oplodnění měsíc až do potratu a celou dobu bez potíží. Modřina se mi povedla jen párkrát, když jsem se blbě píchla nebo když se mi malá nešikovně opřela o bříško ;-)
Při druhém pokusu jsem dostala Fragmin (má téměř shodné složení jako Fraxiparin) a po pár injekcích mi naskákala ona svědivá napuchlá vyrážka - nejprve jakoby pupínek se zarudlým flekem okolo a to vše pokaždé nateklo jako buchta a pekelně svědilo (v rámci možností mi pomáhalo břicho nezakrývat a nechat na vzduchu). Po konzultaci s lékařem jsem přípravek obratem vypustila a vyfasovala jsem na to mastičku Triamcilonon - ta pomáhá, ale musí se s ní opatrně, protože strašně vysušuje kůži. Což v mém případě nebylo jednoduché, protože mi ty nateklé pupeny postupně naskákaly po celém břiše i mimo vpichy a zbavovala jsem se jich měsíc.
O měsíc později jsem podstoupila třetí pokus, tentokrát opět s Fraxiparinem a po dvou injekcích opět stejná alergie. Po dohodě s lékařem jsem opět injekce přestala brát a těch několika pupenů se další týdny zbavovala díky té mastičce.
Zároveň musím říct, že od té poslední injekce se mi pravidelně objevovalo pár pupenů ještě další čtyři měsíce - v té době jsem si dávala pauzu před dalším pokusem a nebrala jsem nic jiného, co by to způsobilo.
Teď po roce opět další pokus a já doufám, že vše proběhne v pořádku. Po první injekci se mi druhý den udělal v místě vpichu malý pupínek a zarudlé okolo, tak uvidím co to udělá dál. Dnes budu mít teprve třetí injekci. Každopádně pokud se alergie opět vyskytne, jsem domluvená s panem doktorem, že mi případně předepíše něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.10.18 12:38

Alergie na fraxiparin - vliv na plod

Ahoj, zajímalo by mě, jestli případná alergie na fraxiparin může nějak negativně ovlivnit plod? Píchám fraxiparine, ale nevím jestli to je přímo alergie, spíš se mi po vpichu dělají boule, někdy modřiny a když si to pak poškrabu, tak začně svědit ( i několik dní po vpichu). Nemůže to mít špatný vliv na mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.10.18 12:41
@veri77 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli případná alergie na fraxiparin může nějak negativně ovlivnit plod? Píchám fraxiparine, ale nevím jestli to je přímo alergie, spíš se mi po vpichu dělají boule, někdy modřiny a když si to pak poškrabu, tak začně svědit ( i několik dní po vpichu). Nemůže to mít špatný vliv na mimi?
Řekla bych, že ne. Ale proč si to nenecháš změnit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.10.18 12:43

@Lama Lama já se na to už dříve ptala a řekli mi, že to je spíš tou aplikací, ale i tak mám obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.10.18 12:48
@veri77 píše:
@Lama Lama já se na to už dříve ptala a řekli mi, že to je spíš tou aplikací, ale i tak mám obavy

Dělá to fraxík, změna za Clexane to na 95 = vyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.21 14:31

Reakce na Fraxiparine - zmena na Clexane?

Ahoj, obnovim diskuzi: picham si Fraxiparin jiz druhe tehotenstvi. Behem prvniho tehotenstvi se mi delaly cervene boulicky v miste vpichu (obvykle druhy den po vpichu), ktere svedily. Resila jsem to tenkrat s lekarem, navrhnul mne prechod na Clexane, ale ze to dela nerad, kdyz uz jsem uprostred tehotenstvi a ze pokud z toho nesilim, miminu to nevadi. Takze u Fraxiparinu jsem zustala a nejak jsem to doklepala, myslim, ze ke konci uz to svedeni me tolik netrapilo. Ted ve druhem tehu stejny lekar se zeptal, zda nechci Clexane, kdyz jsem mela rekci, ale bohuzel jsem si nevzpomnela, jak moc neprijemne to svedeni bylo a nechtela jsem menit. Takze zas mam Fraxiparine 0,4 a svedive boulicky jako po bodnuti konarem jsou tu zas :( Bojim se prechazet na Clexane, aby neprovedl pro zmenu neco jineho a nemusela se zas vracet k Fraxiparinu. Co myslite? Prechazela jste nekdo na Clexane po takove reakci? Bylo to pak lepsi?

• Citovat
  • Upravit
31
17.2.22 17:40

@AlenaKrutina ahoj, trochu obnovit diskuzi…
U mě taky alergicka reakce na Fraxik…
Měla jsem ho napsaný teď v třetím tehu, ale po par injekcich svedive boule a fleky…přešla jsem na Clexane a pohoda…
Teď (malý už má 9 mesicu) jsem si měla preventivně píchnout a píchla jsem Fracik 0,3 a do deseti minut vyrážka na břiše a zádech…pupeny jako po stipnuti komarem nebo hovadem a hoří to a svedi…takže Fraxik už nikdy…
Clexane mi nic nedělal ten je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky