Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě poslali z Břeclavi do Brna do Bohunic-odtekla mi voda, byla jsem 35+3 sice s dvojčaty, ale měli 2530 a 2510g, ale asi záleží na konkrétní nemocnici ![]()
Ahoj , spíš asi ne. (Resp. já bych se asi bála.) Je to tak na hraně…Záleží na vybavení . A to to s vámi neřešili ? Když máte napíchané kortikoidy, tak se asi „něco“ očekává…Já rodila 35+2 (ve 35+0 mi praskla voda ) , žádné kortikoidy nám nepíchali a rodila jsem v Podolí. Dcera byla naštěstí v pořádku (až na dlouhotrvající žloutenku ), takže jsme nic zvláštního nepotřebovali, ale rodit v úplně „obyčejné“ nemocnici bych měla strach - každý kraj má svoje neonatologická centra.
jestli má porodnice intermediální centrum popř.dětskou Jip tak tam rodit můžeš .V případě ,že ne je lepší nechat se převézt 2v1 před porodem do spec.centra .Nicméně dítě se považuje donošené od 36tt,proto vás nejspíš už nepřevezli a věří ,že to tam zvládnou .
Pokud by tam nebyla novorozenecká Jip nebo ARo nechala bych se převézt.
Nám řekli, že když prcek bude mít 2 kg, že tu rodit můžeme. Navíc tu teď cca před 2 dny rodila pani 35+5 a vše je OK a obě tu nechali, ale prcek měl 2,5kg. Jde mi spíš asi o tu váhu..
Jak pise Rada, take bych mela strach v normalni nemocnici. Zkomplikovat se to muze pri porodu nebo po nem a v tech neonatologickych centrech jsou na vse pripraveni. Ja rodila jen o 3 tydny driv a sla do vyhlasene nemocnice a jsem rada,ze jsem to tak udelala.
Holky můžeme rodit v obyčejné oblastní nemocnici, když jsem 35+1 a prcek má 1900g a napíchané kortikoidy??