Těžká životní situace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
13.11.10 20:10

mnoho žen se k dětem chová stejně a její mateřství popíráno není . proto i otec je stále otcem .
to že máme výsadu dítě porodit a kojit z nás nedělá něco víc. mmch mi určujeme otce svých dětí- to my s nimi nechráněně spíme a musíme si být vědomy toho ,že to bude případný OTEC našeho dítěte

• Citovat
  • Upravit
Minewka
13.11.10 20:16

Ahoj :kytka:

Nedostala si sa do ľahkej životnej situácie a diskusie prečo a do akej miery si v svojom veku skutočne a reálne uvedomovala následky svojho konania sú prinajmenšom diskutabilné.

V tvojom veku som študovala - a ani len netušila, že nedostanem materskú, alebo len nízku…

Vôbec, dieťa bolo pre mňa na 90% predstava čohosi malinkého, zlatučkého, voňavého.

Milujem tie rady - kde sa dotyčné z pozície svojho veku tvária ako úplne VEDMY :mrgreen: :mrgreen:

Chcem ťa podporiť, že si svoje prvé vážne životné rozhodnutie si zvládla na 1 s hviezdičkou.

Prijala si následky svojho konania a rozhodla si sa za ne niesť zodpovednosť.

Ísť na potrat - to je to najjednoduchšie, čo žena môže spraviť z hľadiska všetkých ďalším problémov a aj najpohodlnejšie.

Takže prvý krok do dospelosti už máš za sebou.
Je strašne fajn , že ti rodičia pomôžu (a od toho tu sú, aby podporili svoje dieťa v ťažkej životnej situácii).

Tiež veľmi chválim, že si svojho priateľa poslala k vode a dokázala si správne označiť realitu a to že je na dieťa ešte nezrelý a nerobila si si ilúzie.

Toto (vzhľadom na niektoré diskusie tu- nedokáže mnoho oveľa starších žien).

Toto bol tvoj druhý veľký krok v ozajstnom dospeláckom živote.

Je super, že sa zamýšľaš nad tým, čo bude.

Pokiaľ nemáš zdravotné problémy a vládzeš - skús si nájisť nejakú brigádu (super by bolo nejaké upratovanie, kam by si potom vedela chodiť aj s dieťaťom) a z toho pokúpiť aspoň nejaké pekné vecičky pre bejby zo sekáčov…Veľa vecí nájdeš v internetových bazároch.
Dala by som si na net aj inzerát, či by sa nenašiel niekto, kto by ti za symbolickú cenu venoval výbavičku po svojich deťoch. (popísala by som svoju situáciu)

Už teraz by som si pozrela všetko o kojení - aby si čo najdlhšie kojila a ušetrila na umelom mliečku, je dosť drahé.

Neviem akú školu máš skončenú - tiež tu bola dobrá rada pouvažovať o nejakom rekvalifikačnom kurze.

Informovala by som sa na sociálke, na o všetko mám nárok a pokúsila si spočítať, s akou sumou budem musieť každý mesiac hospodáriť.

Rodičom by som sa poďakovala za ich podporu a dala im najavo, ako si to vážim.

K dileme toho, či otcovstvo „priznať“ alebo nie - neviem, nepoznám do detailu všetky finančné aspekty - ale ja osobne by som ho priznať chcela - práve pre alimenty,ktoré budeš potrebovať.

Toto ma len tak nejak na začiatok napadlo.

Držím ti palce, najhoršie je sa rozhodnúť, to už máš za sebou, už musíš ísť len vpred.

Ľahké to nebude, ale som presvedčená že to s pomocou a podporou okolia zvládneš! :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Kim
9941
13.11.10 20:17

Ahojky:-)
Jsi v obtížné životní situaci a otce do rodného listu bych uvedla, vzhledem k tomu, že můžeš po něm chtít výživné na dítě. Pokud by sis žádala o nějaké dávky..např. dávky v hmotné nouzi, úřad zajímá otec dítěte a zda máš uplatněné výživné. Jinak moc peněz neobdržíš…je to prevít, ale ať z toho nevyjde jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
13.11.10 20:32

ahojky.Tvojí situaci ti nezávidím,držím ti palečky a věřim že i bez pravého otce to zvládneš ! Třeba co nevidět potkáš jiného který se vás ujme :wink: ..Taky mi těd rodiče musely hodně pomoci s výbavičkou..
Stůj si zatim aby si hezky hošánek platil alimenty určitě ti pomůžou každá koruna bude dobrá.. :-)

• Citovat
  • Upravit
1927
13.11.10 20:46

Ahoj tedy nejsem zběhlá v tom žádat alimenty, ale zajímalo by mne jak dostat alimenty od někoho kdo nemá prachy…, půjčuje si všude možně, atd…viz úvodní příspěvek pisatelky. Pochopila bych tahání po soudech chlapa co je právník, doktor, nebo má nějaký doložitelný slušný příjem, ale z tohohle týpka dle mě nic nekápne…akorát nervy z toho z něho zkusit něco dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
13.11.10 20:48

„Jako klidně nadále přede mnou kouřil,nepracoval a nesnažil se abysme měli penízky,začal mi více lhát,vymýšlet si,tajnůstkařit,dě­lalo mu radost mě schazovat a ubližovat mi,protože jsem byla vzhledem k těhotenství více přecitlivělá,navíc balil jiný holky + jeho kamarádi,srazy,hos­pody,diskotéky to bylo na prvním místě“ tohle pro mě mluví za vše = jeden velkej problém a nic z něho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.10 21:01

No ono když nemá bprachy už dnes nikoho díky bohu nezajímá.u mého ex.je to to samé.pokud pracuje bude exekuce na jeho plat,či majetek.pokud ani tak nic nemá nebo nepracuje,půjde automaticky do lochu.konečně se s nima nikdo nepáře.a on si to rozmyslý jestli bude platit :cert: .Vím to,řeším to taky,ale mám výhodu,že mého prvního syna otec už má podmínku.a při porušení,což právě dělá jde hned.ale bohužel se čeká ty 4 měsíce,než můžeš jít nqa policii podat trestní oznámení.což u nás je 20.11.a s chutí už se tam těším.hajzl :cert: :cert: .a to chtěl střídavou péči…hahahanaštěstí máme v rozsudku,že si bude brát syna jen,když syn bude chtít,ale jemu už je 12 takže to je taky něco jiného.a mezi náma už se neviděli 3 měsíce a toho tááááák moc chtěl. :evil:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:07

múj ex. taky před soudem jako nemakal a dostal 2500+dluh vůči mě 25000.jak říkám nikoho to nezajímá.tak ho v žádném případě nenech být,jen at platí…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 21:09
Anonymní píše:
No ono když nemá bprachy už dnes nikoho díky bohu nezajímá.u mého ex.je to to samé.pokud pracuje bude exekuce na jeho plat,či majetek.pokud ani tak nic nemá nebo nepracuje,půjde automaticky do lochu.konečně se s nima nikdo nepáře.a on si to rozmyslý jestli bude platit :cert: .Vím to,řeším to taky,ale mám výhodu,že mého prvního syna otec už má podmínku.a při porušení,což právě dělá jde hned.ale bohužel se čeká ty 4 měsíce,než můžeš jít nqa policii podat trestní oznámení.což u nás je 20.11.a s chutí už se tam těším.hajzl :cert: :cert: .a to chtěl střídavou péči…hahahanaštěstí máme v rozsudku,že si bude brát syna jen,když syn bude chtít,ale jemu už je 12 takže to je taky něco jiného.a mezi náma už se neviděli 3 měsíce a toho tááááák moc chtěl. :evil:

otázka je jestli je správné do těchto sporů rodičů zatahovat děti,že. v tvém případě je více než zřejmé,že tvůj syn zná tvůj negativní postoj k jeho otci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:20

holky a z čeho mu soud teda vypočítá alíky + výživné když nemaká?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:22

No on už je ve věku,kdy to sám rozpozná!!!!!!!!!!jako třeba,když mu prodal minibajk(motorka),playstation,řve na něj kvůli každý kravině,je sprostej jak dlaždič,že se za něj stydí a ta největší perla,když ho viděl jak mě škrtí.to stačí ne?nebo máš k tomu ještě něco???????

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:26

jak nemaká???a kdo ho živý?pokud ho živý rodiče v 25 letech,tak to sorry…hold si tu práci bude muset najít!!!!!počítají to podle věku dítěte,jaké jsou jeho potřeby počínaje obědama ve škole.krožky,oblečení.i kredit do telefonu,vše se sečte a určej mu to.samo je to jiné u 12 letého kluka a u mimina.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 21:28

pořád to je jeho otec a bude až do smrti. i kdyby ses rozkrájela tak je to člověk,se kterým sis pořídila dítě. otec tvého dítěte může tebe vidět podobně a tvoje mateřská práva narušena nejsou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:33

no žije u rodičů kteří ho převážně živí zadarmo a občas aby se neřeklo maká načerno u kamarádů,kolik se tak dostává na miminko když to nemají z čeho vyměřit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 21:38

Jeho otec jo?pod tím slovem si já představuju něco jiného.ty jsi podle mě nic ve zlém vychovaná,že chlap se má ctít snad za každé situace,ale to já teda v žádném případě dělat nebudu.a kde je ten jeho skvělej otec už 3 měsíce,kdy mu ani nezavolal.nezájem,za to všechno co nám proved si zaslouží to vězení a vůůůůbec nebudu mít ani trošičku výčitky,že mu tam dopomůžu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky