Těžká životní situace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.11.10 21:40

kolik je na mimčo nevím,ale jedna moje známá dostávala asi 1500 to nejmín snad.ale určitě to nenech být.není důvod mu to usnadnovat.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 21:46

ne jen ctím to,že jsem pouze jeden z rodičů a to dítě jsem si s tím člověkem pořídila.

• Citovat
  • Upravit
1906
13.11.10 21:51

Samo, že na udělání dítěte musí být dva, ale co když ten biologický otec fakt žádné dítě nechce, a nechce ani ženskou, která si to dítě chce nechat? On s ní nespal kvůli plození dětí, ale stalo se. Pak nechce a co s ním? Radši ho neuvádět jako otce, nebo jo ale to musí podepsat a pak může dělat naschvály i když o dítě jako takové zájem nemá, chce jen dělat problémy. Fakt nevím, jak bych se zachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.10 21:56
sophinka píše:
pořád to je jeho otec a bude až do smrti. i kdyby ses rozkrájela tak je to člověk,se kterým sis pořídila dítě. otec tvého dítěte může tebe vidět podobně a tvoje mateřská práva narušena nejsou

děti berou otce toho kdo je vychovává a ne ten co je udělá a pak se na ně vykašle .. Udělat dítě umí skoro každej a to neznamená že je otec !

• Citovat
  • Upravit
sophinka
13.11.10 22:01
Anonymní píše:
sophinka píše:
pořád to je jeho otec a bude až do smrti. i kdyby ses rozkrájela tak je to člověk,se kterým sis pořídila dítě. otec tvého dítěte může tebe vidět podobně a tvoje mateřská práva narušena nejsou
děti berou otce toho kdo je vychovává a ne ten co je udělá a pak se na ně vykašle .. Udělat dítě umí skoro každej a to neznamená že je otec !

totéž se dá říct o matkách. jen říkám že dar rodit děti nám nedává právo otcům děti brát.
nechci už to dál rozvíjet to je zas ne jinou diskuzi.
co se týče této diskuze,zakladatelka se sama rozhodla dítě si nechat. proto rozhodnutí otce zda chce,či nechce být otec by měla nechat na něm. pokud se rozhodne být otcem tak se všemi právy i povinostmi

• Citovat
  • Upravit
5476
13.11.10 22:01

Zakladatelko, v tvojí situaci si sama musíš zvážit všechna pro a proti, které vyplývají z toho, jestli budeš chtít soudně určit otcovství nebo dítě necháš bez určení otce.
Jestli otce neuvedeš, samozřejmě to bude znamenat být bez výživného na dítě, bez příspěvku na sebe a taky bez možnosti některých sociálních dávek, na které bys někdy třeba teoreticky mohla mít právo. Musíš také počítat se situací, že otec sám požádá o určení otcovství a bude chtít dítě vídat - tuto žalobu může podat kdykoliv.
Pokud se rozhodneš podat žalobu na určení otcvoství, tak bych doporučovala si schovávat účty od všeho, co musíš platit v souvislosti a stěhotenstvím - těhotenské oblečení, léky, poplatky u lékaře,… prostě vše. Až budeš podávat žalobu, bude jen plus, že budeš mít ve všem pořádek a vše budeš moct doložit. I před narozením dítěte můžeš žádat „zálohu“ na výdaje související se slehnutím, to ti vše poradí kdyžtak na každé sociálce. Po narození dítěte bude nutné podat návrh na úpravu styku a výživného. I když otec nepracuje, i když nemá příjmy, soud se bude zabývat proč tomu tak je. Pokud by soud dospěl k názoru, že se dobrovolně vzdal příjmů (je „nemakačenko“), tak mu stanoví výživné podle jeho „potencionálních“ příjmů. Je ale otázka, jestli je pak bude platit - kde nic není, ani exekutor nic nevezme:-( Pokud by nedosahoval žádných příjmů z objektivních důvodů, tak by výživné mohlo být určeno prarodičům dítěte. Otec má ze zákona právo vídat své dítě, ale soud může i dospět k závěru, že takový styk není vhodný (ale je třeba s touto možností počítat). Navíc, každé důležité rozhodnutí ohledně dítěte bys správně měla mít od otce odsouhlasené, což by ti mohlo komplikovat život.
Držím palce, ať se rozhodneš tak, aby to bylo nejlepší hlavně pro to malinké, co čekáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
13.11.10 22:07

Jenže někteří tihle neplánovaní otcové by spíš asi chtěli využívat jen svá práva a povinnosti nehrozí. Viz neplacení alimentů a místo toho vyhrožování, že dítě chce do své péče ale jen proto aby se pomstili ženský. Já jako chápu práva otců, když o to děcko fakt stojí a naschvály dělá nepříjemná ženská, co ho nesnáší, ale mluvíme o frajerech, co děti absolutně neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.11.10 22:11

ale to je pořád dokola. s těma frajerama si ty děti pořídil kdo? matka přece vybírá tatínka svému dítěti,ne?
už nechci na tohle téma přispívat.....

• Citovat
  • Upravit
1906
13.11.10 22:14

Šmarjá já se nechci hádat! Jen že se prostě někdy stane, dva mladý lidi si chtěj za…at :oops: a najednou ženská zjistí že je v tom. To se stalo zakladatelce, ne? Tady nikdo dítě ůmyslně neplodil, ani chlap ani ženská, ale selhala antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.10 09:21

Diskuzi jsem nečetla,jen začátek,ale nadá mi to nereagovat.
Nechápu,jak se tohle v dnešní době vůbec může stát,je tolik možností se chránit.
Njn,za mých mladých let se chodilo nejdřív za ručičku na procházky,pak někde v koutku líbačka a do postele se teda skočilo až po určité době,až se drobet poznali.
Nebyla možnost žádné antikoncepce,jen kondom a tím jsme taky k sexování přistupovali drobet jinak.
Dnes se dva potkají na diskošce,picnou se a hupky dupky do postele.Pak holka zjistí,že je těhotná a diví se,že se dotyčný borec distancuje.
Pak se ptá všude možně,jak to zvládnout.No co,pomůžou rodiče.Tak mě by kleplo.
Co tak myslet drobet dopředu?Rodiče zakladatelky mají super vyhlídky,sotva vypiplali své děti,budou se starat o vnoučata.Docela by mě zajímalo,až budou staří a nemohoucí,kdo se postará o ně,co už půjdou do nějakého ústavu.

• Citovat
  • Upravit
5052
15.11.10 14:20
Myslím, že jak se to může stát stalo se
Anonymní píše:
Diskuzi jsem nečetla,jen začátek,ale nadá mi to nereagovat.
Nechápu,jak se tohle v dnešní době vůbec může stát,je tolik možností se chránit.
Njn,za mých mladých let se chodilo nejdřív za ručičku na procházky,pak někde v koutku líbačka a do postele se teda skočilo až po určité době,až se drobet poznali.
Nebyla možnost žádné antikoncepce,jen kondom a tím jsme taky k sexování přistupovali drobet jinak.
Dnes se dva potkají na diskošce,picnou se a hupky dupky do postele.Pak holka zjistí,že je těhotná a diví se,že se dotyčný borec distancuje.
Pak se ptá všude možně,jak to zvládnout.No co,pomůžou rodiče.Tak mě by kleplo.
Co tak myslet drobet dopředu?Rodiče zakladatelky mají super vyhlídky,sotva vypiplali své děti,budou se starat o vnoučata.Docela by mě zajímalo,až budou staří a nemohoucí,kdo se postará o ně,co už půjdou do nějakého ústavu.

tak to bylo trochu drsný nemyslíš!!!!

mně rodiče taky pomáhají a to jsem vdaná dostala jsem od nich byt a auto a občas s malou chodí ven nebo si přijdou hrát k nám domů a představ si,že moje mamka semnou byla dva měsíce po porodu doma a pomáhala mi a dokonce mi i ty dva měsíce vařila tak to jsem fakt hrozný dítě, že jsem dovolila rodičům mi pomoct. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.11.10 17:49

To je jenom jedna velká závist!!!!!! Někdo má rodiče co se něho zajimají a někdo prostě nemůže zkousnout, že oni ne..
To platí pro posloední anonym. Někdy zašnu jak něktré si myslí, že když někdo někomu pomůže, tak toho druhého to otravuje- nakonec budem naše děti učit, až něco budete potřebovat, ať vás ani nenapadne něco po nás chtít :think: :nevim:
Já rodičům pomůžu nic nečekám , to samé udělají oni pro mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
17.11.10 14:22
sophinka píše:
nechápu jak můžete psát rady typu užívej si těhu nějak bude. to je jak kdybych si vzala na leasing bmv a užívala si ho s vědomím ,že na něj nemám a čakala na …zázrak???

Tos vystihla přesně…tohle jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
17.11.10 14:30
delice píše: Šmarjá já se nechci hádat! Jen že se prostě někdy stane, dva mladý lidi si chtěj za…at :oops: a najednou ženská zjistí že je v tom. To se stalo zakladatelce, ne? Tady nikdo dítě ůmyslně neplodil, ani chlap ani ženská, ale selhala antikoncepce.

A tohle taky sedí, jak pr.el na hrnec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XXXXXXX
17.11.10 19:12

ahoj,no já byla v podstatě ve stejný situaci, jen jsem měla kde bydlet. otce jsem neuvedla, a žila velmi skromně. no radost z hočičky mi to nevzalo, aspoň mi nikdo do ničeho nemluvil-když uvážím jací dovedou být chlapi hulváti, když už nejsou oporou. sociálka mi doplácela do deseti tisíc.když byly dceři tři, začala jsem normálně chodit do práce, naštěstí nemarodila. když jí byly čtyři, potkaly jsme mého současného manžela(spolehlivého, báječného…). teď je jí šest, vzal si ji za vlastní a čekáme dvojčata. nelituju, že jsem si první dceru nechala, byla pro mě často smyslem života když jsem nevěděla kudy dál. takže kdo jste v podobné situaci, neztrácejte naději. L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky