Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,myslíte že je nutné piercing v těhotenství vyndat??Já mám už docela bříško (34tt) a kolem piercingu to mám celý červený a bolí to když si to namažu nebo o to zavadim,jenže nechci aby mi to zarostlo a měla jsem tam jizvu,co mám dělat:-(?
No jestli te to boli,coz je logicky,kdyz je ta kuze napjata,urcite bych to vyndala.Vetsinou tehotenstvim piercing konci,co takhle vim..
Ja jsem ho vyndala davno pred pupkem a dirky zarostly castecne,nausnici tam nestrcim,ale jizvicky jsou dost videt ![]()
já ho vyndala hned na začátku a vím že to zaroste tak si to hold nechám potom píchnout znovu no ![]()
kamarádka si ho nechala a dr jí u porodu parádně sjel ![]()
Ahoj, tak určitě bych vyndala, protože v případě nějakých komplikací u porodu a následnym císaři nesmíš mít na sobě nic kovového, takže naušnice, řetízky, prstýnky, náramky aj. sundat a pokud tě to bolí, tak bych to sundala už teď. Jinak já prstýnky kvůli nateklým prstům musela sundat dost brzo, asi v tom 30tt možná i dřív, řetízek a náramek jsem sundavala v den než jsem byla přijata do porodnice, na naušnice jsem zapomněla, takže mi byly sundány na sále a přítel je málem ztratil, protože si je dal do toho jejich zelenýho munduru a kdyby mu jedna nevypadla a necinkla o zem, tak je tam nechal!!
holky já to asi fakt vyndám,snad mi to do porodu nezaroste,ted jsem si to namazala a hrozně to štípe a nevypadá to vůbec hezky,ach jo proč jsem si to vůbec nechávala dělat:-(
Vyndej si to, maž si to framikoinem a jednou nebo dvakrát deně si tam tu dirku protáhni naušnicí a nezaroste ti ![]()
Misacku a co ho vyndat a pravidelně dírku protahovat
Já to tak dělám s jazykem. Činku mám vyndanou, dírku pravidelně protahuju.
Vyndala bych, exituje něco pro těhule - měl by to být obrovský silikonový banánek - zkus pohledat na netu.
Jinak si myslím, že by ti vpich do porodu nezarostl (vzhledem k pokročilosti tvého těhotenství), je docela velký.
Já jsem během těhotenství zachovávala všechny své ozdoby, až na jednu, tam byl právě vpich tak malý, že zarostl během pár dní ![]()
Tak já měla piercing vyndaný celé těhu+ještě asi 2 měsíce po porodu a nic nezarostlo.Celou dobu jsem na vpich nešahla,neprotahovala.
Ahoj…já jsem si piercing z pupíku vyndala hned jak mi začalo růst víc bříško…taky jsem se pořád rozmýšlela, ale nakonec jsem ho radši vyndala…teď jsem ve 29.tt a už to mám zarostlý, jen ta dirka jde ještě vidět…myslím si, že je lepší to vyndat, můžeš to zkusit vyndat a protahovat, jen nevim jak dlouho to u toho pupíku půjde…v nejhorším si to pak necháš píchnout znova, zas taková bolest to nebyla ![]()
ahojky . já jsem ho tam měla ale jak mi začalo růst břicho tak jsem to vyndala taky mě to bolelo,poradim ti jednou týdně si tam ten piercing jen prostrčit aby nezarostl já to tak dělam a ztm v pohodě kdybych si tam ten piercing nechala tak už bych si to někde servala. jo a třeba antibakterialním mýdlem si tu dirku občas umýt ![]()
Ahojky,
ja mela pri prvnim tehu piercing v pupku asi do 25 tydne, nebolelo me to, neudelaly se zadne jizvicky, ale uz mi to tam vadilo … obcas jsem to protahla (tak mozna jednou do tydne) a dirka nezarostla a po porodu jsem to tam zase hezky dala.
Ted jsu tehu zas, pupik jeste moc neroste (16 tt), ale jakmile mi to bude zase vadit, tak vydelam a budu obcas protahovat … po prvnim porodu se mi pupik zas hezky vratil zpatky a doufam, ze podruhe to tak bude taky a zase ho budu moct nosit (horsi, kdyby byl pupek vytahany
).
Ty ho ale urcite vydelej, kdyz te to boli, a jak uz nekdo psal, urcite necim mazat a az to prestane bolet, tak zkusit protahovat a doufat, ze to do te doby nezaroste. ![]()
určitě vyndat, ono se může stát, že ti vyhnisá jako se to stává u obočí a potom by jsi tam jizvu měla, možná i pořádnou…
Já ho vyndala někdy kolem 28tt. Nebylo to už příjemný.
Jestli nechceš, aby ti dirka zarostla, tak si pořid speciální pierc pro těhu. Je to gumový, přizpůsobuje se tělu