Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli to bolí a je to i zarudlé, tak to bych vyndala co nejrychleji.
to uz si mela mit vydelany…jak zacne rust bricho tak to musi ven…kazdej den protahuj dirku at to nezaroste…a az pupik zase splaskne tak to das zpet ![]()
čauky, já ho mám už asi deset let, teď jsem po operaci asi půl roku, tak ho mám venku, jednou za čas tu dirku prostě protáhnu a namažu a je to ok.
ja u prvniho tehu mela piercing asi do 20tt pak mi vadil,tak jsem ho vytahla a neprotahovala nic a po porodu jsem ho tam vratila v pohode zpatky.. ted u druheho jsem ho vytahla taky tak nejak..
Ahoj, já na radu doktora vyndala piercing už v prvním trimestru poř obou těhu. Jizvičky nemám, protahovala jsem cca 1× za týden a dírka nezarostla. Ségra neprotahovala a zarostlo jí to. Méžná to bylo i tím, že já měla piercing už asi 6 let a ségra jen 2 roky.
misacek00 píše:
holky já to asi fakt vyndám,snad mi to do porodu nezaroste,ted jsem si to namazala a hrozně to štípe a nevypadá to vůbec hezky,ach jo proč jsem si to vůbec nechávala dělat:-(
Já si ho vyndala taky až když jsme měla bříško a po porodu si ho zase vrátila na své místo
Dirka nezarostla a šlo to krásně ![]()
Tak já bych si teda piercing vyndala daleko dříve
. Setkala jsem se v práci s holkou, co si ho vyndala, až když měla bříško, jí se naopak ta dírka rozjela do šílených rozměrů, navíc se jí tam udělal zánět. Holka z toho byla dost nešťastná, protože až do porodu trpěla bolestí a měla v pupku obr díru. Upřímně, ani by mě nenapadlo, že si někdo nechává piercing až do pokročilého těhotenství…
Tak tohle vůbec neřeš.Já si ho vyndala když začlo růst bříško,ono to na tom pupku vypadá i hloupě.A aby mi to nezarostlo,tak jsem čas od času dirky protáhla náušnicí a bylo to.Vůbec mi to nezarostlo a už jsem skoro devět měsíců po porodu.Stále protahuji a čekám až se bříško zpevní abych ho mohla vrátit,snad se toho dočkám
A když tě to bolí tak ven s tim.
ahojka, sestra si v tehotenstvi piercing nevyndala a pupik ji ho sam „vyplavil“ tak tam ma velkou jizvu a navic vystouplou..radsi bych ho vyndala