Bojím se jezdit vlakem

Anonymní
6.2.12 19:07

Bojím se jezdit vlakem

Holky potřebuji, aby mi to někdo vysvětlil nebo mě uklidnil. Poslední dobou mám děsný strach chodit sama. Třeba když jdu na noční nebo z noční, bohužel nemám s kým chodit ani jak jezdit. A úplnou fobii mám z toho, kdyý jedu ráno v 6 vlakem do školy, vždycky mám strach, že narazím na nějak=ho úchyla nebo ožralu. Chce se mi z toho až brečet :-( Máte to některá stejně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
6.2.12 19:10
Anonymní píše:
Holky potřebuji, aby mi to někdo vysvětlil nebo mě uklidnil. Poslední dobou mám děsný strach chodit sama. Třeba když jdu na noční nebo z noční, bohužel nemám s kým chodit ani jak jezdit. A úplnou fobii mám z toho, kdyý jedu ráno v 6 vlakem do školy, vždycky mám strach, že narazím na nějak=ho úchyla nebo ožralu. Chce se mi z toho až brečet :-( Máte to některá stejně?

Stejně to nemám, ale pocit jistoty mi většinou dodává pepřák v ruce. I když vím, že kdyby k něčemu došlo tak mi to asi prd pomůže, ale cítím se jistější. Ve vlaku bych se nebála, v 6 ráno je tam přece plno lidí, kteří jedou do práce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
6.2.12 19:14

Jako v 6 ráno bych byla celkem v klidu, ožrala bude touhle dobou naprosto neškodný a úchylové spí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
6.2.12 19:16

ahoj, doporučuji vybavit se nějakou „zbraní“. pepřák, nějaký ten alarm, mobil v ruce s předvytočenym číslem policie… a třeba začni chodit na kurz sebeobrany. jinak v dnešní době se ti ani nedivim, já pokud nemusim za tmy sama nevycházím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.12 19:16

Já pepřák nosím také s sebou, ale jistejší se necítím, přítel už mi říká, že zbytečně šílím (proto anonym). A nejhorší je, když večer v televizi mluví třeba o znásilnění, to pak v noci pomalu nespím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.12 19:17

A v jakou dobu vám to přijde víc nebezpečné? V noci?

• Citovat
  • Upravit
72725
6.2.12 19:18

Tak to nwm, já jezdila do práce a z práce celé roky nočníma vlakama, co je asi nejhorší, co může být. Vždycky jsem si vybrala kupé obsazené min 1 ženskou a byl klid. Na naší trase (ostrava-praha), jsem se bála snad jen baníkovců, jednou jsem k nim omylem vlezla a to byl šrumec.. ale jinak ne.. spíš bych se bála po vystoupení okolo nádraží.. tak zkus nějaký kurz sebeobrany, u sebe mít pepřák nebo boxera.. ač se to ofiko nesmí,t ak to může zabrat. Nebo taky prodávaj houkačku, je to jak pepřák, ale po zmáčknutí to vydá hrozně hlasitej zvuk.. prej je to účinější jak pepřák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
6.2.12 19:19

z toho důvodu jána zprávy nekoukám, každý den to samé: vražda, znásilnění, loupež a politika :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.12 19:21

martina.se

Tak to jsi odvážná a vždycky byly cesty v pohodě? Okolo nádraží myslíš venku? Nebo v hale?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.12 19:22

To máš pravdu :zed:

• Citovat
  • Upravit
8566
6.2.12 19:22
Anonymní píše:
Já pepřák nosím také s sebou, ale jistejší se necítím, přítel už mi říká, že zbytečně šílím (proto anonym). A nejhorší je, když večer v televizi mluví třeba o znásilnění, to pak v noci pomalu nespím.

A nosíš ten pepřák v ruce? Když du večer vemu si návleky na ruce do ruky pepřák (na to návlek ať to nejde na první pohled vidět) a jdu.. V tašce na rameni by mi jistotu taky nedodal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.2.12 19:23

Ráno bych se nebála, to spíš jedou lidi do práce. U nás je vlak nacpaný, někdy bývá problém si sednout. U vás je prázdno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 19:25

Pokud nejezdíš dlouhé trasy nastup vždy do kupé, kde nastupuje průvodčí (na stanici vždy vyleze ven, tak vidíš kde nastupuje) a i když přejde do druhého kupé víš, že je nablízku, popř. můžeš pochodovat vlakem za ním jak ocásek ( ne nápadně ale loudat za ním můžeš :) ). Jinak taky bych vybrala kupé, kde je nějaká žena a nejlépe si sedla k ní. V 6 ráno jsou vlaky ale fakt plné normálních pracujících lidí, takže toho bych se nebála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.12 19:25

Teď ho nosím v bundě v kapse, ale co v létě??
Bojíte se víc v zimě nebo v létě?

• Citovat
  • Upravit
72725
6.2.12 19:26
Anonymní píše:
martina.seTak to jsi odvážná a vždycky byly cesty v pohodě? Okolo nádraží myslíš venku? Nebo v hale?

Myslím hlavně venku, v okolí nádraží, ať je to kde chce, se potulujou nejhorší xindlové… Já neměla jinou možnost, navíc jsem tak jezdila celých 6 let. Prostě práce vyžadovala a obden tahle cesta, nebo obráceně. Nejdřív jsem se bála, pak jsem si zvykla. Nikdy se mi nic nestalo, jedinkrát jsem potkala ožralu, ale ten jen přišel, lehnul a spal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová