Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
prosím o radu, měla jsem nehodu moje vina to nebyla, moje auto je totálně na odpis prostě neopravitlné, byla jsem zatím u výslechu na policii, máme menší zranění byly sme oštřený ale mě se projevili další zranění prostě se to rozleželo má cenu to nějak dokládat a co se teď bude dít? policie říkala že bude komise co tam budou řešit když viník se na místě přiznal…a odtahovka mi řekla že má příjít jeho pojištovna zjistit celkovou škodu na mém vozu než se dá sešrotovat oni mi vyplatí nějaký peníze??? nevím si vůbec rady ale chci vědět co mě ještě všechno čeká…
a jsi těhotná?Já mám řidičák rok a řídím tak jednou za 3 týdny a teď v těhu si to vůbec nechci vzít na svědomí,tak raději nikam nejedu.Jsem nejistý řidič.
Já nevím, šla bych ještě nechat potvrdit další zranění, ať to mám pohromadě, ale, na nějaké bolestné jako odškodné za bolest a zranění, to by muselo být vážné asi s následky, pak by se to muselo řešit přes soud, aby se dostaly nějaké peníze z toho viníka nehody, na to to asi nevypadá. Pokud mát svojí úrazovou pojistku, tak určitě do nemocnice a vše z dokumentovat pro vaši pojišťovnu. Co se týče auta, záleží, jak bylo staré. každopádně to moc dobře nevidím, pokud nemáte vlastní havarijní a půjde to jen z ručení viníka, budete pravděpodobně tratní. přijede k vám likvidátor z jejich pojišťovny, mrkne na vrak, zdokumentuje, odjede a pak vám pošlou částku, kterou pojišťovna určí. Stoprocentně to nebude faktická cena za auto, abyste vzali peníze a koupili za ně úplně stejné jiné. Bude to míň, jak moc míň je ve hvězdách. Pokud bylo auto ještě starší tří let nebo mělo najeto víc jak 150.000km, je to úplně s prominutím v prdeli. Já měla octávku atarou dva roky, necelé, baba do mě nacouvala, když jsem parkovala před školkou, spletla si rychlosti se zpátečkou, sešlápla plyn a v plné rychlosti mi to práskal do boku, ny výměnu dvěře, blatník, lišty, přestříkat, celková škoda 50.000,– dostala jsem 20.000,– a člověk se nedovolá ničeho, jen jsem se mohla vztekat a vztekat.
hlavně, že jsi to přežila!! další zranění bych taky určitě doložila. měli by ti udělat odhad na to auto, celkově s amortizací, prostě vyčíslit jeho aktuální cenu a od toho to pak půjde dál. můj havaroval předloni v prosinci, auto na odpis, dostal smyk na vozovce, nebylo náledí, ani pod nulou nic. prodali jsme ještě ten vrak na součástky. spolu od pojišťovny tady s tím se mám vrátilo vlastně komplet, ale měli jsme plné pojištění.
držím pěsti!!
no to naše auto bylo zánovní, mělo kolem 70 tis.km a jsme taky v zahraničí, tady to ty pojišťovny dají.
v zahraničí jo, v Čechách? ani omylem.z vlastního havarijního by to ještě možná dalo, z povinného ručení tedy ani omylem.
pokud to nebyla tvá vina dokládej všechna zranění, všechno at dokumentuje pojišťovna
z povinného ručení viníka máš nárok na náhradu do výše ceny vozidla co se týká škody a pokud je neschopenka delšíteď nevím přesně ale tuším 10 pracovních dní tak bude nehoda překvalifikována jako trestný čin ublížení na zdraví a ty budeš mít nárok z jeho pojištění na náhradu ušlé mzdy!!!
terinka4444 píše:
Já nevím, šla bych ještě nechat potvrdit další zranění, ať to mám pohromadě, ale, na nějaké bolestné jako odškodné za bolest a zranění, to by muselo být vážné asi s následky, pak by se to muselo řešit přes soud, aby se dostaly nějaké peníze z toho viníka nehody, na to to asi nevypadá. Pokud mát svojí úrazovou pojistku, tak určitě do nemocnice a vše z dokumentovat pro vaši pojišťovnu. Co se týče auta, záleží, jak bylo staré. každopádně to moc dobře nevidím, pokud nemáte vlastní havarijní a půjde to jen z ručení viníka, budete pravděpodobně tratní. přijede k vám likvidátor z jejich pojišťovny, mrkne na vrak, zdokumentuje, odjede a pak vám pošlou částku, kterou pojišťovna určí. Stoprocentně to nebude faktická cena za auto, abyste vzali peníze a koupili za ně úplně stejné jiné. Bude to míň, jak moc míň je ve hvězdách. Pokud bylo auto ještě starší tří let nebo mělo najeto víc jak 150.000km, je to úplně s prominutím v prdeli. Já měla octávku atarou dva roky, necelé, baba do mě nacouvala, když jsem parkovala před školkou, spletla si rychlosti se zpátečkou, sešlápla plyn a v plné rychlosti mi to práskal do boku, ny výměnu dvěře, blatník, lišty, přestříkat, celková škoda 50.000,– dostala jsem 20.000,– a člověk se nedovolá ničeho, jen jsem se mohla vztekat a vztekat.
ono i záleží na pojišťovně, kde je ten viník pojištěnej. Tátovi nabouzali fábii z roku 2000, měl rozbitý zadní světlo a odřenej trošku nárazník a dostal přes 8tisíc. Bylo to před dvěma roky.
Já také ne vlastní vinou zrušila auto. Pojišťovna poslala odhadce, ten to nacenil a nabídli mi částku asi 50 tisíc, byla to jako totálka, dali mi kontakt na bazar, kde by to vykoupili. Ale já si to nechala opravit, tak dál nevim
Ale určitě poj.vyčíslí škodu a dostaneš celou částku. A žádnou pojistku jsem neměla, šlo to z havarijka viníka. Takže neboj, normálně ti pojišťovna viníka zaplatí škodu.
Ahoj, jen se tě chci zeptat. Docela mě zarazilo, co nmyslí ta odtahovka že se má přijít poj. podívat než se auto sešrotuje? Dej si pozor na to aby ti nevypálili za parkování apak ještě za sešrotování. Ono totálka neznamená neopravitelné. Co máš za auto?
Určitě jdi k Dr. nech si vše zdokumentovat, ten co škodu způsobil je na takový věci pojištěnej ze zákona v pov. ruč.
Máš-li nějaké další potíže, které by s tím mohly souviset, určitě k doktorovi jdi. Já jsem měla něco podobného, zažila jsem loupežný přepadení, měla jsem po té naší rvačce koleno na maděru a nateklý obličej od pěstí, nicméně teprve až doma jsem zjistila, že mám i roztrženou kůži na hlavě a bolí to tak, že si nemůžu hlavu ani položit. V tom šoku to prostě nebolí a co člověk nevidí, to nenahlásí. Problém ale byl, že doktor mi narovinu řekl, že u soudu s tím nemám nejmenší šanci, protože jdu-li dodatečně něco hlásit, nikdo už neprokáže, že je to vina toho dotyčného. Totéž bylo s tím kolenem. Léčba trvala dva roky. Doktor ale odmítal spojit důvody mých potíží s přepadením s tím, že mi do očí řekl, že si myslí, že mi jde jen o to, abych pachateli přitížila u soudu.
ncc1701 píše:
Máš-li nějaké další potíže, které by s tím mohly souviset, určitě k doktorovi jdi. Já jsem měla něco podobného, zažila jsem loupežný přepadení, měla jsem po té naší rvačce koleno na maděru a nateklý obličej od pěstí, nicméně teprve až doma jsem zjistila, že mám i roztrženou kůži na hlavě a bolí to tak, že si nemůžu hlavu ani položit. V tom šoku to prostě nebolí a co člověk nevidí, to nenahlásí. Problém ale byl, že doktor mi narovinu řekl, že u soudu s tím nemám nejmenší šanci, protože jdu-li dodatečně něco hlásit, nikdo už neprokáže, že je to vina toho dotyčného. Totéž bylo s tím kolenem. Léčba trvala dva roky. Doktor ale odmítal spojit důvody mých potíží s přepadením s tím, že mi do očí řekl, že si myslí, že mi jde jen o to, abych pachateli přitížila u soudu.
byla to fabia, opravitelné podle policie není… no aby odhadla škodu …já nci odtahovce neplatím vše jde z pojistky viníka
ivuss píše:
byla to fabia, opravitelné podle policie není… no aby odhadla škodu …já nci odtahovce neplatím vše jde z pojistky viníka
Zdravím, potřebovala bych radu, pokud jste se s tím třeba některá setkali..
v sobotu když sem jela do nemocnice, tak mi jeden mladý kluk nedal přednost-protože si myslel, že odbočuju tak vjížděl na hlavní silnici a ťukl mi zadní dveře a blatník. Vzhledem k tomu, že sem pospíchala do nemocnice, tak sme se s dotyčným domluvili, že to vyřešíme jako lidi a domluvíme se, aby sme se domluvili co a jak. On souhlasil, pak když sem mu volala tak zkoušel různě, že sem do něj vrazila já - což teda nevím jak bych asi udělala, podotýkám že sem jela po hlavní silnici. nakonec sme se domluvili na určitý den že se sejdem. asi pul hodiny předtím než sme se měli sejít mi volala nějaká jeho známa policajtka(podle mě teda s policí neměla ubec nic společného) a měla dlouhé povídání o tom, jak my ten kluk nebude nic platit(mimochodem nechtěla sem po něm žádné velké peníze, pouze 4000) že on měl víc zničené auto a že sem do něj vrazila já, atd atd. nakonec sem na ni byla už tak naštvaná že sem ji poslala někam a pověsila to ![]()
no chtěla ybch se zeptat jestli byste to dodatečně nějak řešili, třeba i přes policii nebo rovnou k soudu, na to místo kde se to stalo dokonce je namířená webkamera, takže pro případ soudu by důkaz byl, teda pokud bych sehnala ten záznam.
děkuji za každou radu
a omlouvám se za anonymitu, ale kdyby si to náhodou četl ten dotyčný tak at něví kdo to píše ![]()