Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přidávám se s dotazem ségra se švárou dneska bourali, byla to jednoznačně jejich vina řekli to na místě i policii, bohužel druhá řidička byla zraněná, nevíte co bude dál? Hrozí jim nějaký postih jako třeba trestní stíhání apod.?
Tak pokud tam byla zraněná třetí osoba, určitě to bude řešit policie. Částečně bude záležet i na té řidičce, jak se k tomu postaví. Ono záleží na víc věcech, jestli tam hrál roli alkohol, jak velký bylo to zranění,..
Naši bourali (jejich vina) a byla zraněná taky cizí řidička, docela těžce. Stavěla se k tomu tak, že na ně podala trestní oznámení, byl soud, táta vyfasoval podmínku.
pak boural manžel, tehdy přítel a zraněnej byl spolujezdec, můj nezletilý syn, co jsem ho měla za svobodna. Tenkrát policie čekala na moje vyjádření, jestli podám trestní oznámení nebo ne. Nepodala jsem, podepsala jsem papír a uzavřelo se to. Je to fakt případ od případu.
@dandysek alkohol tam nebyl, papíry měli všechny v pořádku, jen ji přehlédly na křižovatce a nedali přednost, zranění zatím vypadá že má jen od airbagu ale těžko říct co z toho může třeba do zítra být, od nehody ji odvezla záchranka do špitálu a pak už nevíme, policie je oba vyslýchala na místě, a jak se dozví jak to s tou řidičko vypadá, to je budou policajti nějak informovat? Ale pokud nikde neměli žádné jiné problémy tak by z toho kriminál být neměl ne? Podmínka se dá zmáknout
Tak kriminal z toho urcite nebude. Opravdu bude zalezet na zdravotnim stavu zranene, delce jeji lecby a jak se k tomu postavi ona.
Kriminál ne, v nejhorším tam podmínka. Jestli bude policie informovat tvé příbuzné o zdravotním stavu té druhé řidičky nevím, myslím, že by neměli, ale zase..je to o lidech, když kápnou na dobrýho policajta, kterej bude sdílnej, třeba jim poví. Možná by nebylo špatný, kdyby za ní zašli a omluvili se jí, tím si myslím člověk nic nepokazí.
No moc jsem neporadila, spíš řekla vlastní zkušennost, ale kriminál určitě ne
Ať to dobře dopadne, kdyžtak dej vědět ![]()
@dandysek no to už mě taky napadlo, ale zase aby to nevypadalo že se nějak vnucují aby tu žalobu nedávala, i když co vím tak s ní komunikovali po nehodě, pomáhali ji z auta, volali záchranku apod. dneska se s nimy nedalo moc mluvit sami z toho byli hotový, ségra do telefonu mluvit nemohla vůbec byla vyklepaná jak startka tak jsme si jen vyměnili několik sms, zítra to snad bude lepší tak jim zavolám a zkusím se zeptat co a jak. No určitě by je ale měla policie informovat jak dopadlo to vyšetřování ne? Jak jestli to půjde k soudu nebo ne a tak.
@dandysek píše:
No moc jsem neporadila, spíš řekla vlastní zkušennost, ale kriminál určitě neAť to dobře dopadne, kdyžtak dej vědět
tohle mě stačí jsou mladí ségra měla roky takovýho vola, teď rok fajn kluka, na příští rok plánují založení rodiny tak jsem měla strach aby si to jednou blbou nehodou nezkazili, teď jsem opravdu mnohem klidnější
Jojo, o vyšetřování je informovat budou určitě. Ona asi ségra bude v šoku, to je normální, taky jsem byla, když jsem bourala. Nás se to nějak drží-drželo, já osobně bourala předloni o vánocích, naštěstí jen auto na odpis a já otřes mozku a odřeniny, od té doby klid - klepu na dřevo. Šok odezní, neboj ![]()
A tak třeba té paní jen zkusit do nemocnice zavolat po telefonu se zeptat, jak jí je a případně se jí zeptat, jestli by uvítala návštěvu, prostě jen projevit zájem. Já osobně bych teda něco takovýho asi očekávala, nevím, no. Vždyť se jí nikdo nemucí hned ptát, jestli na ně bude podávat trestní oznámení ![]()
Ale jejich rozhodnutí, uvidíš ![]()
Tak ridic urcite prijde o ridicak a jeste body. A urcite zajem o zdravotni stav te pani by byl bran jako pozitivum, kdyby doslo na soud. Ale tam bude max ta podminka.
I z nehody se smrtakem neni vzdy kriminal, nesmi tam byt alkohol.
@Anonymní píše:
Přidávám se s dotazem ségra se švárou dneska bourali, byla to jednoznačně jejich vina řekli to na místě i policii, bohužel druhá řidička byla zraněná, nevíte co bude dál? Hrozí jim nějaký postih jako třeba trestní stíhání apod.?
Záleží na rozsahu poranění. Do kriminálu nepůjdou, max ta podmínka a zřejmě se od toho bude odvíjet výše pokuty. Pokud bylo zranění, policie to bude šetřit, to by ta zraněná osoba musela podepsat, že nesouhlasí s trestním stíháním (alespoň u nás to tak funguje), ale ten nesouhlas dávají většinou jenom rodinní příslušnící, cizí paní k tomu nemá důvod.
Jinak informace o jejím zdravotním stavu by policie asi dát neměla, maximálně můžou říct, jestli to zranění bylo lehké nebo vážnější. Možná něco bude v protokolu, tam mají účastníci nehody právo nahlédnout ![]()
Příspěvek upraven 19.06.13 v 22:18
@dandysek zítra zjistím a kdyžtak dám vědět, hele ještě jak dlouho takový vyšetřování asi trvá? Každopádně myslím že ani jeden z nich hned tak za volant nesednou.
@kačka25 já teda nejsem řidič ale na co se berou body když mu vezmou řidičák? Laicky si říkám že když nemá ridičák tak body řešit nemusí ne?
A přes pojišťovnu to řešit nechtěl - to by ho vyšlo dráž, nebot eda tu pojištovnu, ale nevim proč, přes to to enchtěl řešit..