Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dandysek píše: … boural manžel, tehdy přítel a zraněnej byl spolujezdec, můj nezletilý syn, co jsem ho měla za svobodna. Tenkrát policie čekala na moje vyjádření, jestli podám trestní oznámení nebo ne. Nepodala jsem, podepsala jsem papír a uzavřelo se to.
Neni to nahodou ted tak, ze se v pripade nezletileho trestni oznameni poda/ podat musi?
Neco takoveho jsem cetl…
Do jaký nemocnice ji odvezli se dá zjistit na 155
zavolat, nahlásit čas a místo nehody a poprosit paní na telefonu o tuhle informaci ![]()
A vyšetřování,..hele, ono jak kdy. Naše bouračka s malým se vyšetřovala 3 týdny, protože se čekalo na mě, jestli podám trestní oznámení nebo ne a já čekala na to, jak na tom malej bude. U našich to trvalo asi měsíc, pak podala ženská trestní oznámení, byl soud,.. takže asi tak, ono je fakt podstatný hodně, jestli ta paní bude chtít nějakou soudní dohru nebo ne. Policajti s tím jsou jinak hotoví docela rychle.
@Anonymní píše:
@Z.jev to jsem si jako myslela že jim asi neřenou že má dvě zlomený žebra vlevo a tři vpravo ale spíš jestli jim řeknou že je to dobrý bylo to jen lehké zranění, nebo je to špatný bylo toho víc apod. A ještě jak se zjistí do jaké nemocnice ji odvezli?
Pokud to bylo jenom lehčí zranění, asi ji odvezli do té nejbližší - pravděpodobně tam, odkud vyjela RZ. Myslím si, že sami nemocnici nezjistí, maximálně v tom spisu
Pokud by totiž někdo dal informaci, že leží v té a té nemocnici, mohlo by se to už brát jako podání informace o zdravotním stavu, takže by z toho mohl nakonec mít problém i ten, co tu informaci dal.
@Ivan PPZ to nevím, já odjela tenkrát za malým do Brna, jinak jsme z vysočiny a policajti mi obden volali, jestli budu podávat trestní oznámení nebo ne. Ono to taky byloo o tom, že jsem s řidičem jakoby neměla papírově nic společnýho a on s malým tenkrát papírově taky ne, tak jestli to bylo v tom? nevím. Ale musela jsem nakonec podepsat papír, že trestní oznámení nepodávám a že si nepřeju, aby pojišťovna malýho podávala policii záznamy o jeho zdravotním stavu. Následně mi o půl roku později přišla zpráva ze synovy pojišťovny, že tím, že jsem neposkytla souhlas s poskytnutím njeho zdravotní zprávy, budou po přítelovi vymáhat náklady na léčení. Takže jsme dodatečně zašli na pojišťovnu a souhlas podali, ale to už na vyšetřování nemělo vliv, případ byl uzavřenej.
@Z.jev tak teoreticky když by měla mít naražená žebra od airbagu což tak vypadalo těsně po nehodě tak by moc dlouho marodit nemusela a asi ji nechali ve špitále u nich ve městě, pokud by tobylo něco většího tak určo bude v krajským špitále. @dandysek tak to vyšetřování j celkem fofr, jsem čekala bůhví jak dlouho se to nebude táhnout to mě příjemně překvapilo
Hele před policajtama platí jedno pravidlo mlčeti zlato, v žádném případě nevypovídejte dokud jste v šoku je běžné že to vezmete na sebe i když to není vaše vina. Normálně mívají lidi po autonehodě okno nic neskazíte když budete vypovídat za 3dny.
@dandysek asi to nebude tím že jste nebyli papírově příbuzní, známá měla nehodu kde byl viník její manžel, ona a syn měli pár modřin a taky musela podepisovat papíry že nechce aby ho trestně stíhali, paradox bylo to že on to málem nepřežil, dodnes má trvalé následky
@Anonymní píše:
@Z.jev tak teoreticky když by měla mít naražená žebra od airbagu což tak vypadalo těsně po nehodě tak by moc dlouho marodit nemusela a asi ji nechali ve špitále u nich ve městě, pokud by tobylo něco většího tak určo bude v krajským špitále. @dandysek tak to vyšetřování j celkem fofr, jsem čekala bůhví jak dlouho se to nebude táhnout to mě příjemně překvapilo
No tak policajti to vyšetří celkem rychle, pak to buď dál řeší jako trestný čin, nebo to postoupí obecnímu úřadu jako přestupek.
@Anonymní píše:
@dandysek asi to nebude tím že jste nebyli papírově příbuzní, známá měla nehodu kde byl viník její manžel, ona a syn měli pár modřin a taky musela podepisovat papíry že nechce aby ho trestně stíhali, paradox bylo to že on to málem nepřežil, dodnes má trvalé následky
Ono je to hned, chvilka nepozornosti a je to. Říkám pořád všem, hlavně se poutat, poutat, poutat. ![]()
@martin 35 tak oni vypovídali hned po nehodě ale vzhledem k tomu že vjeli do křižovatky z vedlejší, paní byla na hlavní tak nebylo vcelku o čem diskutovat chyba byla na jejich straně
Naražená nebo nalomená žebra vezli určitě do menšího špitálu. Jinak ta lhůta na řešení je standardně měsíc - od zahájení správního řízení (pokud to bude jenom přestupek). Ale nevím, jakou lhůtu mají policajti na předání
Příspěvek upraven 19.06.13 v 22:39
To je jasný, stejně tak to bylo i u našich. Jeli z vedlejší silnice na hlavní, nedali přednost a narvali to do řidičky, která nebyla připoutaná a ještě měla alkohol v krvi. Naši podle zaseklýho tachometru jeli 30km v hodině a paní jela stovkou, hodně to odnesla a nebyla připoutaná. Pak to hodně hrála na krční páteř a chtěla hrozně velký odškodný. To naši odmítli a tak to šlo na soud, no. Táta podmínku a paní nic..ani bod, za ten alkohol. Jako mazec ty naše zákony. Tím se nezastávám našich, měli dávat bacha.
Tak kamarádka to měla tak, že jela na spolujezdci, řídil přítel. Jeli přes křižovatku po vedlejší, takže ONI nedali přednost, a do dveří spolujezdce to napasoval chlápek. Akorát, že ten chlápek, měl v krvi 1,8 promile, takže nakonec podle soudu za nehodu mohl on
Kamarádka měla z toho namožený žebra, její sedačka se posunula až k řidiči, nosila rok krunýř.. a její přítel nedostal ani podmínku ![]()
@Z.jev to jsem si jako myslela že jim asi neřenou že má dvě zlomený žebra vlevo a tři vpravo ale spíš jestli jim řeknou že je to dobrý bylo to jen lehké zranění, nebo je to špatný bylo toho víc apod. A ještě jak se zjistí do jaké nemocnice ji odvezli?