Autonehoda, co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
19.6.13 23:11

Hele to je celkem jedno: Když vypovýdáš tak je 50% šance že něco posereš když se dostaneš z šoku tak si vzpomeneš na detaily a buď řekneš jak to bylo nebo radši držíš hubu.

Můžu ti dát konkrétní příklad kdy je lepší držet hubu paní pod vlivem alkoholu jela na kole a sjela do pangejtu někdo zavolal sanitku a ta ji dovezla do nemocnice, tam na ní vlítly policajti aby jim podepsala že jim může doktor poskytnout informace o jejím zdravotním stavu. Kdyby to nepodepsala tak to policie neřeší jenže když to podepsala tak zjistily že řídila pod vlivem alkoholu navíc se zranila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.13 08:16
@Anonymní píše:
@dandysek alkohol tam nebyl, papíry měli všechny v pořádku, jen ji přehlédly na křižovatce a nedali přednost, zranění zatím vypadá že má jen od airbagu ale těžko říct co z toho může třeba do zítra být, od nehody ji odvezla záchranka do špitálu a pak už nevíme, policie je oba vyslýchala na místě, a jak se dozví jak to s tou řidičko vypadá, to je budou policajti nějak informovat? Ale pokud nikde neměli žádné jiné problémy tak by z toho kriminál být neměl ne? Podmínka se dá zmáknout

záleží na délce léčení, lhůta je tam tuším 14 dní, pokud se do té doby dá dokupy, tak ségra zacvaká jen nějakou větší pokutu a možná přijde nachvílu o řidičák :think: pokud by zranění bylo vážné, může po ní pojišťovna požadovat zaplacení léčení a pod.. pak by byla na řadě aji podmínka a pod.. ale k tomu nejspíš nedojde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
20.6.13 08:35

Ještě jsem včera zapomněla dodat, že manžel, když tenkrát boural, tak když to policie uzavřela, předali to na Městský úřad a tam to řešili správním řízením, dostal pokutu 1500,– vzpomněla jsem si až v posteli a už se mi nechtělo vstávat k PC :)
Jinak teda náklady za léčení se zaplatí z povinnýho ručení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.6.13 15:30

Tak jsem se na to dnes schválně ptala mamky - řeší dopravní přestupky - a prý trestný čin to je automaticky ve chvíli, kdy je zraněný déle než 8 dní omezen na obvyklém způsobu života. Nemyslí se tím hospitalizace ani neschopenka, ale např. když si někdo u nehody zlomí nohu a hraje třeba okresní přebor a ta zlomená noha mu v tom brání. Ale nemusí se jednat o TČ jenom v případě toho omezení, jinak samozřejmě rozsah zranění určuje doktor. Pokud je to přestupek, pokuta je prý 25 - 50000,–, na body jsem se zapomněla zeptat. Ta paní ale i tak může podat žalobu k soudu nezávisle na přestupkovém řízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.6.13 15:32
@martina.se píše:
záleží na délce léčení, lhůta je tam tuším 14 dní, pokud se do té doby dá dokupy, tak ségra zacvaká jen nějakou větší pokutu a možná přijde nachvílu o řidičák :think: pokud by zranění bylo vážné, může po ní pojišťovna požadovat zaplacení léčení a pod.. pak by byla na řadě aji podmínka a pod.. ale k tomu nejspíš nedojde..

Jestli se nepletu, pojišťovna chce uhradit náklady jenom v případě, že viník nehodu způsobil pod vlivem alkoholu, jinak to prý nechtějí. To mi řekli na pojišťovně před dvěma lety, když jsme měli nehodu my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.13 15:37
@Z.jev píše:
Jestli se nepletu, pojišťovna chce uhradit náklady jenom v případě, že viník nehodu způsobil pod vlivem alkoholu, jinak to prý nechtějí. To mi řekli na pojišťovně před dvěma lety, když jsme měli nehodu my.

jak u čeho, pokud je zjevná vina a je tam zranění, je na jejich posouzení, jestli budou požadovat zaplacení nákladů léčení - viz včera projednávaný případ, kdy ženská při odbočení nedala přednost policajtům /pod vlivem nebyla/, musí uhradit veškeré léčebné náklady (cca 400 tis) a dál bude nejspíš pokračovat soud v tom duchu, že ten těžce zraněnej bude žádat náhradu škody (ušlá mzda, ztráta zaměstnání a pod..).. Takže pod vlivem být nemusíš, je otázka, kolik léčení stojí, jestli do toho pojišťovna půjde.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.6.13 16:42

@martina.se Jenom píšu, co mi řekli na pojišťovně, ta naše nehoda byla taky se zraněním. Určitě se to odvíjí od výše nákladů a možná to má každá pojišťovna jinak. U tohohle lehčího zranění bych ale předpokládala, že to chtít nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.6.13 16:46

Nejde o zjevnou vinu. Ale povinne ruceni je prave pro pripad viny pojisteneho. Pokud by nebyl vinny, neni duvod, aby „platil“ on, nebo jeho pojistovna.
Problem muze byt jinde.
Klienti se snazi mit co nejlevnejsi povinne ruceni. Maji snahu uzavirat smlouvy s limitama 30/30 mio. Take se muze stat, ze castka 30mio na majetek, nebo na „zdravi“ proste nebude stacit…
Mame byvaleho kolegu, ktery sam (poradce!!!) mel smlouvu na 30/30 mio.
A zavinil nehodu s nejakym kamionem, kde se cena za naklad, vozidlo a odstranovani nehody vysplhala na cca 42mio. Takze je minus 12mio, ktere uz pojistovna nezaplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.13 19:30
@Z.jev píše:
@martina.se Jenom píšu, co mi řekli na pojišťovně, ta naše nehoda byla taky se zraněním. Určitě se to odvíjí od výše nákladů a možná to má každá pojišťovna jinak. U tohohle lehčího zranění bych ale předpokládala, že to chtít nebudou.

jj, taky předpokládám, že u drobných zranění se pojišťovně ten soud ani nevyplatí :think: Jen jsem psala, že né vždy to tak je, ono fakt záleží na rozsahu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.13 21:13

Tak já se připojím s novinkami, ještě včera večer ségra mluvila s paní ta jí řekla že je v pořádku, v nemocnici ji jen vyšetřili a prpustili s tím že má naražený bok od airbagu. To je ta dobrá zpráva teď ta horší, její manžel prý rád šťourá ve všem a za všech okolností, údajně je to u nich ve městě známá firma, zná se s policajty i vedením města a žaloba z jejich strany je více než pravděpodobná

• Citovat
  • Upravit
1
26.5.14 15:02

autonehoda mikrospanek

Dobry den, partner mel autonehodu mel mikrospanek a narazil do sloupu, spolujezdec mel jen zhmozdeniny a odreniny ale nechaly si ho na pozorovani 2 dny a ted sel na neschopenku a prava na zalovani za ublizeni na zdravi lehkeho z nedbalosti se vzdal.bude muj partner nejak trestne stihan nebo jen prestupek? dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
26.5.14 19:17

@Lea111 Podle mne přestupek. Autonehoda s lehkým zraněním není trestný čin, podle mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová