Bojím se vysát rýmu

13.6.23 12:48

Bojím se vysát rýmu

Ahoj, bojím se vysát rýmu, mam první dítě. Jsou mu 4 měsíce, zní mi to hrozně drasticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11818
13.6.23 12:53

A? :roll: tak ji nevysavej no…ale hodně proprlachuj a kapek nějaký dětský nasivin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.6.23 12:54
@koketerie492 píše:
Ahoj, bojím se vysát rýmu, mam první dítě. Jsou mu 4 měsíce, zní mi to hrozně drasticky.

Drastičtější je nechat dítě popotahovat nudli a ještě mnohem drastičtější je, pokud hleny neodstraníš a ty způsobí zánět dutin/středouší. Neboj se a jdi na to, uvidíš, jak se prckovi uleví. A klidně si to zkus nejdřív na sobě, není to nic hrozného. Mě chodila ještě 4 letá dcera sama se odsávat, když byla líná smrkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
13.6.23 12:55

Ja o nedělala ani u jednoho (mám 3). Vytirala jsem nosanek smotkem vaty navlhcenyho kapkami (u nejstaršího). U těch dalších jsem stříkala mořskou vodu, kapky jsem pak už klasicky kapala.
Pomáhalo jim ležet na břiše (pod dozorem), rýma jim lépe vytekala z nosu. Radi také leželi břichem na me.
Odsavacka mi nikdy nepřišla vhodná a ani moje původní lékařka (stara škola) mi to nedoporucovala. Nejmladší už sice ma jinou lékařku, ta odsavani spíše doporučuje, ale ja si některé věci dělám podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
3911
13.6.23 13:01

Nejdrastičtější na odsávání rýmy je akorát ten dětský řev, než pochopí, že jim to pomáhá.
Prostě jsem děcko chytla, znehybnila a odsávala. Dokud byly malé a nechápaly, byl to boj. Teď se sice kroutí, ale drží, protože ví, že jim to uleví.

Když tu odsávačku nenarveš někde hluboko do nosu, tak se jim vůbec nic nestane. Je třeba na to jít s rozumem a citem. Jinak pak kup taky mořskou vodu a proplachuj. Mi se nejvíc osvědčily spreje, kde jede voda přímo pod tlakem do nosu, např. Physiomer Baby, Livsane a pod. Pak to jde ven samo.
Odsávala jsem max 3× denně. Vždycky ráno po probuzení a večer před spaním - a pokud byla rýma hodně silná, tak i jednou přes den. Zase není dobré odsávat furt.
Ale je důležité je těch hlenů zbavit, protože pak jim to může spadnout do středouší a to je teprve mordor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
13.6.23 13:20

:hug: Ja jsem uplne jiny typ matky, na sobe jsem se zkusit bala, ale nejmladsimu nesmrkajicimu diteti trpicimu na stredousi jsem to do nosu strkala neohrozene :oops: :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
13.6.23 13:25

Nic drastsckyho to není. Lepší než píchání uši ne. U 4 měsíčního je to ještě v pohodě, počkej až bude starší a budeš ho muset násilím zaklenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
13.6.23 13:28

Já to teda jednou zkusila na sobě a pak mě ještě půl dne bolela hlava. Měli jsme vysavač bez možnosti regulace síly sání. Takže když už, tak jsem odsávala tou odsávačkou do pusy. Ale naštěstí to bylo potřeba velmi málokdy. U 4 dětí jsem ji použila dohromady tak 3×.

Příspěvek upraven 13.06.23 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.6.23 13:28

Tak ji nevysavej.
Ja to u trech deti nedelala ani u jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
13.6.23 17:53

@koketerie492 a co my tady s tim? Mame mu ji prijit vysat? Tak ji nevysavej a dej mu nejaky kapky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.6.23 20:25

@koketerie492 Trpím u toho stejně jako malej, ale rozhodně je lepší to čistit než pak sedět u postýlky a říkat si, jestli se tím vším nemůže udusit 😂 začínala jsem balónkem, ale teď jsme nachlazení, takže jsem musela pořídit nový a lepší. Občas se až divím, co všechno mu vysaju z toho nosánku a i on po chvilce pláče je vidět, že se mu líp dýchá a je šťastnější. Máme 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.6.23 21:35
@koketerie492 píše:

Měla jste někdy zánět v uchu??? Dokážete si představit tu bolest? Když jsem byla malá a jediný z dostupných prášku na bolest byl Paralen, musela jsem si dát 4 najednou, abych byla schopná usnout. Bolela mě půlka hlavy. Byla jsem zoufalá na naštvaná sama na sebe. Že jsem si v lednu nevzala čepici.
A tě si představte, že takhle to bolí to malé miminko, které navíc vůbec neví, co se děje.
Kdyby syn chytl zánět ucha, tak radši znovu 3× za sebou porod, než aby ho to bolelo…
Proto jsem odsávala. Nejdřív jsem měla jen takovou tu do pusy, ale ta odsála nic moc. Pořídila jsem tu do vysavače. Syn měl tehdy 4,5 měsíců. První odsávání 5 minut hysterák, druhý odsávání už kratší, pak plakal jen do vypnutí vysavače atd… při první rýmě prostě zjistil, že to nic hrozného nedělá a je mu líp. Já hned potom kojila, takže se mu ilíp pilo. Když měl rýmu asi měsíc nato, tak plakal jen jednou. Pak už byl v pohodě.
Odsavali jsme přes den i v noci. Osvědčilo se mi odsavat v jedné dirce jen chviličku a pak jít na druhou. Max tak 3 a 3 vteřiny…
Celkově si myslím, že pro to sutě je lepší odsat, než aby ho bolelo ucho…
Ať jste všichni zdraví a daří se Vám!🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky