Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mám syna a je mu 7 měsíců.
Ráno vstává v 7 dám mu um 210, prebalim a jde spát, svacinu (presnidavku) má v 9-10
Po jídle vydrzi vzhůru max 30minut a chce zase spát, oběd má mezi 13-14h a to poprvé za den vydrzi vzhůru ale max 2h a pak už je hodně protivný a musím ho dát spát. Další svacina je v 17:30 na to se budí jak hodinky. A opět vzhůru max hodina a jde spát a večer musím na um budit. Takže ho vyndavám z postele ve 23:00 na 240ml um a hned jde spát a vstává v 7 a jedeme na novo. V noci se nebudí a teď k věci.
1. Po prikrmu vůbec nechce pít ani sám a ani když mu chci dát z flašky. Vůbec za den nepije jen to um a nevím zda je to v pořádku
2. Pořád strašně spí a je neustále unavený, měli to vaše děti taky tak?
Ne, není normální že pořád spí. Řešila bych to hned zítra s pediatrem.
@JancaS84
Byla jsem. Řekla že malý je v pořádku a prospívá hezky a že mám prostě spavé miminko. Nicméně mi to nedalo a proto se ptám i zde.
No na jednu stranu to zní jako sen, na druhou stranu mi to opravdu normální nepříjde, takhle staré dítě by přes den mělo být mnohem aktivnější, půl hoďky vzhůru a pak spánek je režim novorozence ![]()
Mám stejne starého chlapečka a přes den naspí max. 3hodiny. Taky se mu zda, že ten tvůj spí hodně ![]()
Jinak náš malý taky tekutiny nechce. Max. v polospanku v noci vypije cca 90ml. Takže žádná hitparáda ![]()
Když jsem to počítala tak má každý den cca těch 18h spánku. Zlomilo se to zhruba dva měsíce zpátky jinak do té doby přes den spát nechtel a v noci jsem často krmila. Nic odbourat jsem se nesnazila prislo to samo.
Doktorka mě ujišťuje ze je vše v pořádku že nekteré děti jsou spavé a jiné naopak spát nechtějí
To že nechce pít je normální, dcera začala pít vodu pořádně až když začala chodit.
Nicméně ten spánek je fakt divný. Od 8m mi dítě spalo už jen 1× denně cca hodinu a v noci 10h.
Pít mi nechtělo ani jedno dítě v tomhle věku, nicméně ted budou horka a vodu bych nabízet zkoušela.
Ten spánek je ovšem fakt divný. Mám téměř půlroční a spí mi dopoledne 30 minut, 2,5 hodiny po obědě a oooobčas, když je jako jooo unavená, si dá 30 minut ještě kolem 5. hodiny odpo. V noci spí od 20:30 do 5:45
a mezitím se ještě 1-2× vzbudí.
Mam sest deti
Holky mi spaly mene kluci vice
Sesty mi spal do roku 3 krat denne cca 1.5 h denne pak v noci, kojim takze se budil casteji ale byly i doby kdy vydrzel celou noc a budila jsem ja, budou mu tri a pres den stale spi 2 h, je naprosto v poradku
Druhy kluk to mel podobne a je premiant tridy😅
Jedna holka taky spala dost je celkove pohodova splachovaci, pres den 2-3 h dvakrat a pak od 17:30 celou noc skoro, to byly casy😅
Pro klid duse naberte krev, zelezo a uvidite
Verim ze pokud to takhle drzi od narozeni, ji, vnima, dela pokroky bude naprosto ok
Ahoj.
Mám syna a je mu 7 měsíců.
Ráno vstává v 7 dám mu um 210, prebalim a jde spát, svacinu (presnidavku) má v 9-10
Po jídle vydrzi vzhůru max 30minut a chce zase spát, oběd má mezi 13-14h a to poprvé za den vydrzi vzhůru ale max 2h a pak už je hodně protivný a musím ho dát spát. Další svacina je v 17:30 na to se budí jak hodinky. A opět vzhůru max hodina a jde spát a večer musím na um budit. Takže ho vyndavám z postele ve 23:00 na 240ml um a hned jde spát a vstává v 7 a jedeme na novo. V noci se nebudí a teď k věci.
1. Po prikrmu vůbec nechce pít ani sám a ani když mu chci dát z flašky. Vůbec za den nepije jen to um a nevím zda je to v pořádku
2. Pořád strašně spí a je neustále unavený, měli to vaše děti taky tak?