Červený zadeček - je to kvasinka?

Nix222
13.6.23 11:52

Červený zadeček, kvasinka (?)

Ahoj maminky,

již jsem se na toto téma dotazovala, ale nedá mi to a ráda bych ho ještě prodiskutovala, jestli nemáte podobnou zkušenost s tímto problémem.

Dcera (nyní 4 m.) má již víc jak měsíc kolem konečníku červenou pokožku a to i po stranách, kde je hráz.

Preventivně jsem mazala Bepanthenem, pak jsem zkoušela i zinkové masti, Aviril, Weledu, odvary… a na doporučení pediatry (tel. konzultace) Imazol.

Vlhčené ubrousky nepoužíváme, pouze perlan a čistou vodu. Plenky máme stále stejné od narození.

Problém je, že zčervenání trvá dál. Při větrání pokožka trošku vybledne ale je pořád lehce červená ve stejném místě, nijak se to nerozšiřuje.

Pediatr to dál řešit nechce, prý je to v pořádku. Pro jistotu jsem dceru objednala i na kožní. Prosím, kdyby se jednalo o kvasinku, myslíte, že by se za ten víc jak měsíc zčervenání rozšířilo? :think: Všimla jsem si, že po otření vodou pokožka víc zčervená, stejně tak po namazání jakoukoli mastí a pak zase trošku zbledne.

Třeba jen dceru moc sleduju :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14712
13.6.23 12:37

Ja si hlavne myslim, ze kdyby to byly kvasinky, tak by pomohl Imazol. Dcera mela v 11 mesicich kvasinky, a to mela od pipky na zadecek (proste flek velikosti moji dlane) jeden mokvavy puchyrek vedle druheho. A ty ji dokonce krvacely. Hrozne plakala. Vetrani pomahalo trosicku, zinkova mast puchyrky vysusila, ale ty pak jeste vic krvacely. Po jednom namazani Imazolem byl behem hodiny znat neuveritelne skvely efekt. A druhy den uz zustaly jen hojici se flicky, nekrvacely a snad nebolely, uz neplakala.

Jeste dodam, ze dcera to mela z silene kandidozy, ktera se ji pusinky rozsirila do travicich cest.

Tvoji dceru to boli?

Nejake opruzeni byva bezne. Nekomu pamaha Bepanthen, nekomu Rybilka (moji dceri opruzeniny naopak zhorsila), nekomu Sudocrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.6.23 13:13
@Janča6 píše:
Ja si hlavne myslim, ze kdyby to byly kvasinky, tak by pomohl Imazol. Dcera mela v 11 mesicich kvasinky, a to mela od pipky na zadecek (proste flek velikosti moji dlane) jeden mokvavy puchyrek vedle druheho. A ty ji dokonce krvacely. Hrozne plakala. Vetrani pomahalo trosicku, zinkova mast puchyrky vysusila, ale ty pak jeste vic krvacely. Po jednom namazani Imazolem byl behem hodiny znat neuveritelne skvely efekt. A druhy den uz zustaly jen hojici se flicky, nekrvacely a snad nebolely, uz neplakala.

Jeste dodam, ze dcera to mela z silene kandidozy, ktera se ji pusinky rozsirila do travicich cest.

Tvoji dceru to boli?

Nejake opruzeni byva bezne. Nekomu pamaha Bepanthen, nekomu Rybilka (moji dceri opruzeniny naopak zhorsila), nekomu Sudocrem.

Jestli jsou to kvasinky, tak jen imazol nezabere. Já bych šla určitě na kožní. Běžná opruzenina to není (tu u syna zhoršil Bepanten).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
13.6.23 13:19
@Russet píše:
Jestli jsou to kvasinky, tak jen imazol nezabere. Já bych šla určitě na kožní. Běžná opruzenina to není (tu u syna zhoršil Bepanten).

No kožním určitě nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nix222
13.6.23 13:47

Pipinka je v pohodě, dcera nepláče, nemá ani pupínky/puchýřky… jen tu červenější pokožku kolem řitního otvoru, velikost cca bříška palce. Je mi zvláštní, že po vodě nebo mastičkách to na chvilku více zčervená, přitom perlan je po namočení jemný, takže ji nemůžu ani dřít. Při sušení jakoby ťupu, takže to taky nedřu. Každopádně děkuji za sdílení zkušeností a rad :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure