Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera mě donutila k založení, je extrémně bojácná a nespí už 2 týdny, jdeme k psycholožce, ale to jí asi nepomůže.
Takže takový průzkum. Bojíte se?
Já pevně doufám, že k ní nedojde, ale ví to jen Bůh (a Putin).
Bojim, ale je to tak nepredstavitelne, ze jsem to vytesnila na okraj.
Já nad tímhle nepřemýšlím. Záměrně, to bych se z toho zbláznila. Jsou věci, které neovlivníme. Pořád si s manželem říkáme, že kdyby se k tomu schylovalo, tak popadneme děti a mizíme… Ale kam? A nejspíš varování dopředu ani nedostaneme.
Ano i ne. Bojim se, ze to nastane, ale zaroven za a) vim, ze pravdepodobnost je mala a za b) ze pak uz nema smysl se niceho obavat a spis doufat, ze clovek bude dost blizko, aby umrel okamzite. Protoze v Evrope zadny dost daleko nebude.
Nějak se mě to nedotýká a neřeším to. Jestli bude, tak doufám to bude rychlé…
Nevím, já si to prostě nepřipouštím a žiju život jako předtím. Těším se na dovolenou a vybírám si nové plavky. Já a moje rodina se cítíme dobře, psychicky v pořádku a to je pro mne důležité
Odmítám na to myslet. Protože jednak to absolutně nijak neovlivním, druhak se na to nejde připravit (představa, že si nadělám dostatečné zásoby ve sklepě, kde pak s rodinou strávím zbytek života) a hlavně, jestli k tomu dojde, bude nám to všem už asi tak nějak jedno. Takže užívám života, dokud to jde. A až se za deset let ohlédnu, vzpomenu na fajn život s rodinou a nikoliv na období, které jsem se proklepala hrůzou.
@Lenka002 píše:
Dcera mě donutila k založení, je extrémně bojácná a nespí už 2 týdny, jdeme k psycholožce, ale to jí asi nepomůže.
Donutila…kolik jí je?
@pannda píše:
Donutila…kolik jí je?
Bych se na tom slově nezasekávala. Asi je to myšleno tak, že zakladatelku k založení přivedl, přiměl, ten strach dcery. Chce pro ni najít jakési, aspoň malé, uklidnění. A pro sebe možná taky.
Ne, nepřipadá mi to jako reálné… Co by tím získal? Myslím si, že jen straší svět.
Doufám, že nebude. Takový ten prvotní pocit strachu opadnul. Ale mám daleko větší obavu, že místo atomovky bude pro hodně lidí chudoba a bída, ztráta bydlení, protože nezvládnou platit náklady, bude nedostatek práce všeobecně (protože chybí materiál, suroviny na výrobu). Majitele firem budou krachovat, tím stáhnou dělníky i kancelařské. Někdo si to odmítá připustit. Ale budou velké problémy. A budeme se ze všeho hrabat dlouho. Vrátíme se o x let zpět. To je reálnější hrozba.
@Lenka002 píše:
Asi každého napadlo, že by se to mohlo stát, i nás. Ale pevně doufám, že k tomu nedojde. Kolik je dceři?