Bojkot kojení, nebo jiný problém?

459
19.8.13 09:12

Bojkot kojení nebo jiný problém?

Zdravím,
mám téměř pětiměsíční holčičku a v poslední době máme docela problém s jídlem.
Je plně kojená.
Dřív jedla cca 30 minut, v poslední době do ní přes den dostanu tak 3-5 minut. Někdy chce jíst po hodině, někdy po dvou, když usne, vydrží i tři hodiny. Četla jsem, že je normální, že mimčo dobu většinou zkrátí, protože je z něj lepší „savec“.
Problém je spíš v tom, že u toho hrozně řve. Nejdřív chce napít, tak chviličku pije, načež se rozeřve.
Dřív mívala problémy s ublinkáváním a krkáním, takže jsme uprostřed kojení musely přestat a dát odříhnout, teprve pak se pokračovalo. Tehdy ale u toho neřvala, jen prostě přestala jíst. A tohle teď ani nepomáhá - dám ji odříhnout, udělá to několikrát, ale jakmile ji vezmu zpět do náruče, že budeme pokračovat v jídle, tak se kroutí a spustí řev. Dřív také, když jíst nechtěla, tak prostě nejedla, jen se na mě dívala, ale v klidu.
Někdy chce jíst, vezmu ji do náruče, začne hladově hledat, ale jakmile se mě dotkne, ještě ani necucne a zase řev.
I když už jí nechci dát najíst, ale jen ji vzít do náruče, začne řvát, protože jí to jídlo asi připomene… Čím to může být?
Je to bojkot kojení? Na ten to podle mě ale trvá už moc dlouho (cca měsíc a půl).
Může být jiný problém? Jaký? Máte zkušenosti?
Reflux ani nic podobného nemá, kvůli velkému blinkání byla před časem na UTZ a zjistili, že je v pořádku.
Normálně se nají víceméně jen večer před spaním a při prvním ranním kojení (v noci nejí, spí cca osm hodin).
U mě žádné změny neproběhly (ani hormonální - antikoncepci beru od konce šestinedělí, menses nemám -, ani jiné - stravuju se stále stejně).

Jakmile jíst přestaneme a jdeme si hrát, je to spokojené a veselé miminko…

Mudra mi na to nic moc neřekla…

Díky za vaše rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.8.13 09:16

A pribira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.8.13 09:18

Dcera mi to taky dělala, příčinu jsem nezjistila, ale bylo to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
19.8.13 09:21

Když jsme byly naposledy na prevenční prohlídce, tak přibrala během měsíce cca 600g. Za ten měsíc taky dost vyrostla, asi 5 cm.
Ale to tenhle její vzdor trval cca dva týdny, né celý měsíc.
Teď nevím, nemám ji kde zvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
19.8.13 09:28

@Fircon jestli i se 14 ti dennim vzdorem pribrala za ten mesic 600g tak zrejme pije dost a to krouceni muze byt spis od briska…co nejaka pribiotika?
Zvazit muzes u dr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.8.13 09:28

Naprosto stejný je to u nás (4měsíce) už asi dva měsíce, střídavě jsou lepší a horší dny.. malá přibírá, takže dr i když se snažila tak to prostě není jak víc řešit.. :nevim:
já i v některejch chvílích zkoušela dát flašku ale nechce ani UM ani MM z ní.. :zed:

nemám tedy radu, jen že popisuješ naprosto do detailu to, co zažívám já.. u nás to tipuju buď bříško nebo zoubky (trošku s e jí už tlačí) a úplně prapůvodně to byl asi spurt a bojkot :roll:

drž se!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
19.8.13 09:35

Díky, takže asi je to víceméně normální :-)
Je možné, že zuby taky asi dělají svoje, dásně naběhlé ještě neměla, ale už dost dlouho slintá jak bernardýn :-D
Možná to je i ten spurt, pokud moje malá vyrostla za měsíc 5 cm… Mudra mi říkala, že bude chtít třeba pít častěji… Ale neřekla, že z půlhodiny budou horkotěžko tři minuty a bude tu u toho ještě kravál a boj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová