Nepravidelnost v UM

3071
17.8.13 20:25

Nepravidelnost v UM

Ahoj holky, jdu si pro radu zkušených. Mám doma 6 denní novorozeně, dnes jsem se vrátila z por. Zatím nekojím a proto jsme na UM. Již od prvního dne mi však to naše dítko odmítá dodržovat 3 hodinové pauzy mezi jídly. Jednou řve hlady po 2 hodinách a jindy třeba nechce 5 hodin. Už jsem zoufalá, neb nám v porodnici kladli na srdce 3hodinový interval dodržovat. Nechci mu nějak rozházet režim :( ovšem, když se sekne, tak se sekne a prostě nejí.
Měli jste některá něco podobného? je na to nějaká rada či fígl? děkuji za případné příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7449
17.8.13 20:31

@Kubajzník Já jsem nastolila jakýs takýs režim už po příchodu z porodnice. Já teda do 8.týdne kojila, ale stejně jsem dodržovala cca 3 hodiny interval. Kolem 6.týdne měla malá růstový spurt ukázkový, takže to jsme kojila častěji, ale né dřív jako po 1,5 hodině, jinak jí pak zase bolelo břicho… 6denní je zatím malé na nějaký režim, ale u UM by to chtělo alespoň ty 2 hodiny, lepší samosebou ty 3. Když ti chce už po těch 2 hodinách, vypije toho dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.13 20:32

Fígl je neposlouchat zhovadilé rady z porodnice a kojit dle potřeby.
Kde jsou proboha ještě tak zaostalí, že radí tříhodinové intervaly?
Mě teda takhle malincí nevydrželi ani ty 2h a kojili se tak po hodině, hodině a půl

edit: a kojíš vůbec, já to pochopila tak, že přikládáš a k tomu přikrmuješ
Ale i u UM bych dávala dle potřeby, je to maličké miminko, přijde mi, že nemá šanci se našťouchnout takovým objemem, aby mu to vydrželo a přitom se nepoblilo :nevim:

Příspěvek upraven 17.08.13 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.8.13 20:32

Dávala jsem klidně po 2h. Jak si malá řekla. Prostě jsem ji nenechávala řvát hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
17.8.13 20:41

No pokud se chceš rozkojit, tak bych se určitě řídila potřebami dítěte a ne nějakými intervaly. Co nejčastěji přikládat, 3 hodiny jsou fakt moc. A to se ti mlíko ještě vůbec nespustilo nebo to nestačí? Pokud ta druhá možnost, tak prostě přikládat a přikládat dle potřeby a na UM se vyprdnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.8.13 20:47

Ono nejde tolik o režim, jako o to, aby mimino nebolelo bříško z častého dávání UM. Když kojíš, je to jedno, ale pokud je dítě na UM, je třeba dodržovat ty 3 hodiny, protože UM se rozkládá v bříšku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
17.8.13 21:05

@Kubajzník mám doma 3 měsíčního klucika. Vím co zažíváš. Taky mi tohle děla. Davem mu podle jeho potřeby. Když nechce tak ho nenut. Když chce tak mu děj častěji. Časem se to spraví. U nás už je to o hodně lepší. Skoro pořád vydrží 3 hodiny. Ze začátku to bylo jako u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
17.8.13 21:14

Ahoj mám doma 8-mi měsíčního syna. Narodil se o 2 měsíce dřív a měsíc byl v nemocnici, kde ho každé 3 hodiny krmili. Když jsme přišli domů, krmila jsem ho, jak si řekl. Ze začátku byl naučený z nemocnice a vyžadoval krmení každé 3 hodiny i v noci. Bylo to vyčerpávající. Postupem času se naučil spát celou noc(11 hodin) a o jídlo má zájem až se vyspí. Přes den spí 4-5 hodin v kuse a pak se nají. Jinak si klidně říká i každé 2 hodiny. Jak kdy… Jsme na UM a nikdy neměl problémy s bolením bříška nebo nadýmáním, když jsem mu dávala v kratších intervalech. Nejdůležitější je, abys byla v pohodě ty, to je pro mimčo to nejdůležitější. V porodnicích toho nakážou a doktorka mi pak řekla, že když má hlad po 2 hodinách, ať mu klidně dám a když spí déle jak 3 hodiny, ať ho nebudím, že 1 delší spánek nahradí 1 jídlo… Takže se nestresuj, hlavně že papá a přibírá a je spokojené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
17.8.13 21:28

@maritimka no moc ne, spíš tak ucucne, aby se neřeklo @Gladys nekojím,jedem pouze UM
@maranafa díky za povzbuzení ;) @smon83 děkuji ;)

Tak se budu řídit podle mimča, díky holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.8.13 21:30

@Kubajzník Řiď se podle mimča, né vždy má chuť vypít najednou 100ml a dá si to třeba na dvakrát. Snaž se dodržet aspoň ty 2 hodiny a pokud by to byl problém a nebo chtěl prcek celé dny UM po dvou hodinách, zkusila bych změnu UM. Některé jsou více sytící, některé méne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
17.8.13 21:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
17.8.13 21:39

Ja ty intervaly neresila… Hlavne ze maly pribyval. A zanedlouho se to ustalilo tak, ze jedl kazde ty tri hodiny. Nikdy jsem na jidlo nebudila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.13 11:43
@Kubajzník píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu zkušených. Mám doma 6 denní novorozeně, dnes jsem se vrátila z por. Zatím nekojím a proto jsme na UM. Již od prvního dne mi však to naše dítko odmítá dodržovat 3 hodinové pauzy mezi jídly. Jednou řve hlady po 2 hodinách a jindy třeba nechce 5 hodin. Už jsem zoufalá, neb nám v porodnici kladli na srdce 3hodinový interval dodržovat. Nechci mu nějak rozházet režim :( ovšem, když se sekne, tak se sekne a prostě nejí.
Měli jste některá něco podobného? je na to nějaká rada či fígl? děkuji za případné příspěvky

Pokud nebudeš přikládat, tak ani kojit nebudeš. Mléko se bez stimulace prsou nespustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
19.8.13 12:01

@Svistice už přikládám a něco „málo“ kojím, ovšem hlavní jídlo je stále UM. Jde to pomalu, ale aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.13 12:20
@Kubajzník píše:
@Svistice už přikládám a něco „málo“ kojím, ovšem hlavní jídlo je stále UM. Jde to pomalu, ale aspoň něco.

Tak když řve už po dvou hodinách, tak ji nabídni prsa. To by tu plus mínus hoďku mohla vydržet, pak dej zase prsa a pak příkrm UM (alternativním způsobem, ne z flašky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová