Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy,
prosim vas o radu. Mame prvni miminko, jsou ji 2mesice. Marketka je strasne hladova a ja nemam tolik mleka, takze dokrmujeme umelym mlekem BEBA 1 H. A., kterym ji dokrmovali i v porodnici a bylo nam receno ze minimalne do 2mesicu veku ditete nemame menit stravu. Marketka ma ale po BEBE strasne tuhou zelenou stolici a musime ji „prostouchavat“ konecnik rektalni rourkou aby se vykadila
„Prostouchavame“ tak posledni tyden, ale je mi holky strasne lito. Prosim je nejaka jine UM, ktere tak nestavi? Doplnujeme i fenyklovym cajem, aby mela stolici ridsi a nepomaha to. Jinak papa Biopron (laktobacily), a bere SabSimplex. Dekuji moc za rady. Lenca
My meli normal Sunar a pro moji malou to nej. Treba Nutrilon spatne snasela
My měli Bebu super, Bebu, Nutrilon, Nutrilon HA,…pak jsem už doktorku neposlouchala, nasadila jsem Sunar a super!!!
Nám to dr měnila co týden… ![]()
My šli z porodnice také s Bebou, ale normální, je nějaký důvod proč máte H. A.?
Zkuste normální nebo Sunar
ůležité je hlídat přsné dávkování jako je uvedeno na krabici jinak se dítě může „zacpat“ nebo naopak bude hladové. Hodně štěstí ať máte brzo tu správnou volbu ![]()
@BritChicco Ahoj, od narození frčíme na Sunaru Nutradefense…je i HA/a to už je nám 14 měsíců/…prcka bolelo bříško za celou dobu jenom 2× a stolice byla v pohodě…takže doporučuji ![]()
Po Bebě měla malá taky problém s vyprazdňováním, teď je na Hipu a je to v pohodě, po změně se to upravilo do tří dnů ![]()
Každému miminku sedne něco jiného. Rozhodně bych ale počkala minimálně týden, nejlépe 10 dní než mléko změním. Střeva se musí přizpůsobit a to chvilku trvá. U nás byl taky týden problém, ale pak po týdnu v pohodě a Beba HA nám už zůstala. Já na ni třeba nedám dopustit.
![]()
Každému miminku sedne něco jiného. Rozhodně bych ale počkala minimálně týden, nejlépe 10 dní než mléko změním. Střeva se musí přizpůsobit a to chvilku trvá. U nás byl taky týden problém, ale pak po týdnu v pohodě a Beba HA nám už zůstala. Já na ni třeba nedám dopustit.
![]()
Za mě bych doporučila Hipp. Zkoušeli jsme Nutrilon - bolení bříška, Beba - zelená stolice a bez rourky jsme se neobešli. Po Hippu malej bez bolení i bez zácpy.
Nám mimino po Nutrilonu pořád kadilo a ublinkávalo, po Bebě nekadilo vůbec a až Sunar ji ideálně sednul, mléko jsme změnili v jejím prvním měsíci a naprosto bez problému
Ahojda holky,
diky moc za rady. Vyzkousime ten HIPP. BEBU mame H. A. na doporuceni MUDr. z porodnice. Tak snad ten HIPP bude dobry. Jeste vas poprosim ktery HIPP jste pouzivali? HIPP COMFORT, HIPP ANTIREFLUX BIO, HIPP BIO COMBIOTIC, HIPP HA COMBIOTIC? Vse to jsou c.1 Diiky moc.
@BritChicco pokud nemáte v rodině alergie, tak bych na HA kašlala (já nedávala ani dítěti s alergickou anamnézou a můj postoj mi odsouhlasil i alergolog). Dala bych normální Hipp Bio Combiotic 1. Antireflux je pro děti, co ublinkávají a Comfort pro děti, co mají problémy s bříškem, to je pak na tvém uvážení.
Super, diiky moc za vase info. Mame zatim ten Combiotic, protoze je 2× levnejsi nez ten Comfort, tak uvidime zda to zabere.