Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky.
Vím, že nejlepší radu dostanu asi jedině od dr, ale zatím zkouším i takto ![]()
Mám 4měsíční holčičku, plně kojenou, přibírá pěkně. Naposledy po vážení u dr toto úterý 170g/týdně.
Ale poslední čtyři dny vůbec nejí prostě.. většinou mi to kojení odmítne a třeba vytuhne (a to se snažím nějak směrovat ten spátek tak, aby byla vyspalá v době jídla) nebo prostě řve jak vidí prso, i když jinak je v poho.. no tak to nehrotim, jak taky a dám jí znova třeba za chvíli až.. a ve finále je z toho kojení po 4–5h a dneska tím pádem pořádně jedla jen 4×..
já nevím, co s tím.. jako je víc plačtivá, ale těžko říct, zda je to hlady.. navíc nám asi rostou zoubky to vypadá..
dnes už sem jí i dávala flašku ale ona nechtěla ani tu
tak nevim, co s ní..
bojím se, aby nebyla dehydrovaná nebo tak ale zatím díkybohu žádné takové známky nevidím.. je i veselá chvílema a hraje si a žvatlá apak najednou začne plakat..
ještě musím zmínit, že jsme asi před 10dny vysadili Bio Gaia probiotické kapky..
navíc když už se teda nají tak pak docela bleje a dnes měla jednou stoličku jen ale takovou hnusnou divně vodovo-hlenovou okrovou a smrdělo to šíleně ![]()
No nevím, co čekám za rady asi jestli jste někdou měl podobnou zkušenost a co s tím
![]()
Viděla bych to na zuby ![]()
Moje mladá taky nechtěla jíst a měla i průjem a teplotu… Hned co se vyklubal tak byl klid.. I když spaní nám to rozhodilo fest
Zuby, viróza, bojkot kojení? Každopádně asi vydržet. Pokud bys měla strach o udržení laktace nebo naopak z nějakých retencí, odsávat. Myslím, že za pár dnů se to upraví. Nabízet, nabízet, nabízet. ![]()
Taky nás takhle rozhodil první zoubek
u prsu křičela
asi jí to i bolelo ale jakmile si zvykla že má v pusince něco navíc tak hned papala dál…
Tak možné příčiny tady už napsány jsou… zkus ji nakojit ve spánku, to by se mohla chytit… a v lékárně si kup gel na dásně - on jí ty dásně zklidní a pak by mohla pít… asi ji to bolí, tak nehcce nic do pusy.
Holky všem díky za reakce ![]()
je to moje druhý dítě, ale malej měl zuby až v 9.měsíci, kdy už byl na UM a tak jsem takovejhle extra bojkot jídla moc nezažila no ![]()
Calgel už mám doma, zkouším i homeo chamomillu tak uvidíme, snad se s tím nějak popasuje.. spíš mě zarazila ta stolice, to mi přišlo divný, že to bylo tak smradlavý
![]()
Já bych pro jistotu ještě nasadila ty probiotické kapky, kdyby náhodou ![]()
Ale taky mi to přijde spíš na zuby, kdyby jí mlíčko neteklo, vzala by si tu flaštičku.
Zkus si odstříkávat do zásoby, aby jsi díky tomu neměla míň mlíka až jí zoubek poroste a přijde ukrutný hlad.
Moje malá měla taky párkrát takovou zelenou smradlavou stoličku, ptala jsem se dr. a ona, že v pohodě. Měla jsem pocit, že nemám dost mlíka a ona, že ne.. Tak možná, že když třeba míň jedí, tak mají jinou stoličku – teda pouze moje spekulace.
Možná se do mě pustíte, že je to zbytečné, ale druhá dcerka měla růst zoubků příšerný - bolelo jí to, průjmy, lehká teplotka… Jsem jí šoupla Nurofen a přestalo to, ona se uklidnila, ulevilo se jí.
Calgel totiž vůbec nezabíral.
@Hellik já Panadol/Nurofen neodsuzuju, zas na druhou stranu ale ona v noci spí a přes den neřve celej den ale taky se sem tam vyspí, takže vlastně nevím, kdy bych jí to dávala, to si nechám až na tu největší krizi ![]()
Není to nějaká viróza? Kvůli tomu blinkání a té stoličce. Jak psala 3HE, zkus ji nakojit ve spaní. Snad to během pár dnů přejde, taky si pamatuju u dětí podobné krize.
@Cuarentena no ona je blinkací typ už od narození, takže těžko říct, zas při viroze by asi zvracela víc a měla teplotu ![]()
ve spaní kojení zkusím, i když ona usíná v kočáře na balkoně, tak nevím, jeslti se mi při „přenosu“ nevzbudí, ale vyzkouším ![]()
Klid, radim doktora, ale vetsinou nic moc, na co bych sama neprisla, neporadil. Mala mi nejedla treba i dva dny nic, nebo par dni jsme ji vnutili max 2 flasky denne (v noci)jinak nic, kdyz cura a jevi se zdrava, tak asi ok. Ja si s tim prozila hotove peklo, kdyby jedla jak tve miminko, tak bych to vubec neresila. Jinak k te stolici - meli jsme take hleny, i nitky krve, dokonce se mi zdalo, ze po materskym mlece to mela mnohem horsi, tak jsem ji to zacala michat s allergy care a zlepsila se stolice - mene hlenu, mene zapachala. S prikrmy se to vylepsilo uplne. Jen to nechutenstvi ji zustalo
Tak hodne stesti.
@Moni25 píše:
@Hellik já Panadol/Nurofen neodsuzuju, zas na druhou stranu ale ona v noci spí a přes den neřve celej den ale taky se sem tam vyspí, takže vlastně nevím, kdy bych jí to dávala, to si nechám až na tu největší krizi
No vždyť jo,
Je to vysoká matematika to mateřství.. ![]()
naše řvala jako tur a zase naopak chtěla být jen a jen u prsa a nošená.. Bylo to na mašli. Rostly jí teda klasicky ve vyšším věku. Nechtěla nic jiného než mlíko ode mě. Musela jsem jí mít všude s sebou… Jsem si dělala srandu, že jsem jak Paris Hilton, akorát místo čivavy tahám mimino
![]()
Nový módní doplněk.