Kojení s prsním kloboučkem

8959
14.8.13 14:12

Kojení s prsním kloboučkem

Ahoj holky, malej mi úplně dorasoval bradavky, tak teď zkoušíme kojit přes prsní kloboučky, což je snesitelnější, ale zdá se mi, že si prcek nevytáhne tolik mlíčka jako když pije přímo. Je to možné? O jídlo se hlásí častěji (což mi drancuje bradavky dál :( ) a po papaní někdy pláče. A já netuším, jestli má prdíky nebo ještě hlad:( Někdy se pak nechá uspat, ale já mám obavu, aby byl napapanej dost, aby prospíval a tak.. Máte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6177
14.8.13 14:17

@Lejaa My kojili přes prsní kloboučky od NUK a malej se najedl dostatečně. ale používala jsem je jen párkrát, to už když jsem při přisátí malého brečela bolestí - po šestém týdnu už mě kojení nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.8.13 14:22

Já kojila první dceru přes kloboučky od Aventu do 6.měsíců plně a pak až do 14.měsíců. Teď kojím opět přes kloboučky dvouměsíčního syna.Oba přibírají dobře a vypijí hodně.
Můžeš zkusit jiný klobouček :think:

• Citovat
  • Upravit
8959
14.8.13 14:26

Já mám taky ty od NUK, velikosti M. Je fakt, že tam je dost volného místa.. Myslíte, že to by mohl být důvod, aby vytáhl málo mlíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
14.8.13 14:30
@Lejaa píše:
Já mám taky ty od NUK, velikosti M. Je fakt, že tam je dost volného místa.. Myslíte, že to by mohl být důvod, aby vytáhl málo mlíčka?

Ahoj, já si nemyslím, malou jsem kojila přes klobouček Medela č.2 jako dvoukilovou ještě na JIP a vytáhla si celou dávku, kterou měla předepsanou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
14.8.13 14:32

@Lejaa Taky mám M a určitě by mi S stačily, ale malej si i tak vytáhl dost. Kolik vám je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.8.13 14:34

19 dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.8.13 14:35

Mám potvrzeno přímo od laktační poradkyně, že některé děti prostě přes klobouček vytáhnou méně, proto se pak tvoří míň mléka, kojení jde do… Někomu ne, ale spoustě ano. Já prvního syna kojila s obrovskými problémy tři měsíce přes kloboučky, než jsme přešli jen na odsáté MM lahví. V porodnici jsem je vyfasovala kvůli vpáčeným bradavkám, o tomhle riziku se nikdo nezmínil. Zjistila jsem to až za několik týdnů, ale syn na ně byl tak navyklý a bez se přisát neuměl. Takže za mě určitě bez kloboučků. Pokud máš hodně zrasované bradavky, spíš bych investovala do návštěvy nějaké zkušené poradkyně. Ukáže, jak přiložit i v tomto stavu, případně poradí, jak tomu pro příště zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.8.13 14:35

Já kojím už od začátku přes klobouček a malej si vypije dost, M mám taky, myslím, že to tím nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
14.8.13 14:37

Já měla klobouček Avent jedničku a malej sál úplně v pohodě. Sice kojení trvalo déle, ale přibíral dobře a neměl s tím žádný problém. Právě mi říkala v porodnici PA, že si musím koupit tu nejmenší velikost, aby to sání šlo dobře. Kojila jsem s nimi asi tak tři měsíce, pak jsem jsme to zkusili bez nich a v pohodě. Na bradavky je dobrá mastička z DM babylove mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
14.8.13 14:38

@Lejaa Třeba si jen prochází růstovým spurtem - já ho u našeho taky zaznamenala :) Anebo zkus jiný klobouček (mám 2 doma, k ničemu, jestli chceš…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
14.8.13 14:43

Je to možné, že si vytáhne méně.. Já to u prvního syna nakonec řešila tak, že jsem si mlíko odsávala (doporučuju tu elektrickou odsávačku-bohužel ja mela tu manualni..), to odsate jsem mu dala, nebylo toho hodne a zbytek jsem ho dokrmila susenym. Prubezne jsem ho kojila, když se bradavky zhojily a když to zase bolelo, tak jsem zase odsávala.. Takhle jsme bolovaly 2 mesice a pak se to zpravilo a kojili jsme plne ten pulrok a pak ještě asi 2 mesice, nez kojeni bylo zcela nahrazene prikrmama a sus. mlikem. kojit uz mi pak neslo, ztratila jsem ten spousteci reflex. Stejny prubeh byl po 2,5 letech s druhym synem, kojeni opet bolelo první dva mesice, ale uz méně, tak jsem to zvladla bez odsávačky a umelyho mlika.. Ta odsávačka je fajn, ze ti to udrzi laktaci a da bradavkam sanci se zahojit. Akorát pozor, ja kvůli ni ale mela mastitidu, ono se to všechno mlicko asi ven nedostane, tak asi proto.. proto bych doporučila tu elektrickou, ta je pry vyborna a je to odsate za chvilku a hlavne bez námahy… kojeni zdar, urcite to zvladnes :)
jo a kloboucky se mi absolutne neosvedcily, bradavky byly v mozna ještě horsim stavu.. plus mi sklouzavaly, no des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
14.8.13 15:10

Já jsem kojila přes kloboučky Medela, velikost S. seděly úplně přesně, kolem bradavky vůbec nebylo volné místo, musela jsem je nasazovat tak, že jsem je nejdříve obrátila, přiložila a pak obrátila na prso.

Používala jsem je z naprosto stejného důvodu. měla jsem z kojení hluboké praskliny kolem dokola bradavky, bolelo to jak sviňa, brečela jsem…

jakmile se to aspoň trošičku zlepšilo, tak jsem si ty kloboučky nasazovala jenom na chvíli na začátku kojení (když nejvíc tahal a mlíčko ještě teklo míň) a pak jsem je sundala, protože už tolik moc netahal a teklo mu to skoro samo.

A ještě bych doplnila, že mě na ty praskliny nejvíc pomohly hydrogelové polštářky, úplný zázrak a obrovská pomoc. Koupila jsem celé balení, ale polštářky jsem stříhala (dávat celý je zbytečnost), tak mi to jedno balení vydrželo na celou dobu kojení. Když se mi později objevil třeba jenom náznak prasklinky, tak jsem hned kousek použila a už vůbec nebyly kloboučky třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
14.8.13 15:32

Ja kojim pres kloboucky skoro od zacatku, ted pouzivam MAM, dalsi jsou uplne na houby a pak mam jeste jedny NUK v zasobe, nevyzkousene. Mala pribira krasne od zacatku. Kdyz jsem jeste kojila bez, tak mi na hojeni zabiral bepanthen, ale kvuli te bolesti po rozpraskani jsem se rozhodla pro klob. Mozna to dele trva nez kojeni bez, ale nam to tak vyhovuje. Pokud miminko jeste po kojeni place, tak to vazne muze byt tim rustovym spurtem- taky jsme meli obdobi kojeni v hodinovych intervalech. Tak kdyby byla situace neunosna, zkusila bych se v tvem pripade taky pro jistotu obratit na laktacni poradkyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
14.8.13 16:14

Ahoj, přijde mi, jak kdybych tenhle příspěvek psala já před nějakou dobou :) malá mi dorasovala bradavky a mě nešlo kojit normálně a s kloboučkama jen s velkou obtíží a zdálo se mi, že pokud ji přiložim, tak si nevezme tolik, jako když jí odstříkám mléko a dám přesně x ml, kolik v té době měla mít. Když jsem se zeptala pediatričky, tak mi v podstatě bylo vynadáno, ať ji více přikládám, že se to naučí a vezme si víc. Teď (po třech týdnech) vím, že to není pravda, ač jsem se snažila přikládat víc, tak malá stejně chtěla jíst častěji a víc brečela než když jsem ji dala odstříkané. Na bradavky jsem vyzkoušela snad všechno možné, ale bolí mě to stejně jako na začátku, takže momentálně (teď bude mít šest týdnů) jsem ve fázi, že přikládám jednou denně z jednoho prsa a za pár hodin z druhého prsa a mezi tím ji krmím odstříkaným mlékem a nemyslím si, že bych se někdy dostala do fáze, kdy bych ji krmila (ač přes kloboučky) celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová